10 jaar geleden.

Openingstocht

8 maart 2008

Deze tocht welke door de weersomstandigheden op 1 maart werd verschoven naar 8 maart, heeft een goede start gemaakt van ons wielerseizoen. Toen ik vanmorgen aankwam bij de Meet was het een drukte van jewelste. Maar omdat ik een toerabonnementje had was dat totaal geen probleem. Binnen de kortste keren was ik ingeschreven. Nu moet ik zeggen dat ik geen gebruik maak van het toerboekje en dat geeft ook tijdwinst. Ook opmerkelijk was het dat er nogal wat niet-leden aan de start verschenen. Kennelijk heeft men op de website deze uitgestelde rit gezien en toen plannen gemaakt. Overigens geen probleem. Goed voor de kas zou ik zo zeggen.
Zo reden er bij mijn ploegje een 7-tal van de Adelaar, waaronder ook 3 dames. Bert van Loo viel het ook op dat er zo weinig leden in het clubtenue reden en dat daardoor het WTC-gehalte in dit ploegje behoorlijk naar beneden werd gehaald. Maar niet getreurd het was goed weer, we gingen met 5°C van huis en later werd het zomaar 10°C.
Alleen de wind speelde hier en daar nog wel parten en moest je even aan de bak. Voor mij was het na een viertal MTB maanden wel even wennen. Vooral de pedaalslag en daardoor het verzet zette mij behoorlijk aan het werk.
Denk je lekker getraind de winter uit te komen heb ik dat weer. Anderen hadden de racefiets kennelijk al wat eerder van stal gehaald. Overigens reden we in de omgeving van Woudenberg nog even verkeerd waardoor we plotseling vanuit tegengestelde richting de ‘A’-ploeg voorbij zagen komen. Toen was duidelijk dat er iets mis gegaan was.
Uiteindelijk draaiden we nog een lusje rondom in het gebied en kwamen uiteindelijk op onze koffiestop aan. We hadden inmiddels al 64km gereden. Na de stop rijd je eigenlijk via via naar huis en dat kon je merken. Windje mee en wat meer hulp van onze gastleden. Verder gebeurde er eigenlijk niet zoveel meer en komen we na 104km in Huizen aan.

Plassentocht

15 maart 2008

Op een mooie zaterdag in maart werd er een tocht gereden in ons mooie plassengebied. Ik ben in voorgaande jaren wel eens thuis gebleven vanwege het slechte weer, maar nu was het werkelijk prachtig te noemen. Er reden verschillende groepen rond waarvan ik de identiteit wel een beetje kwijt was. Er waren geloof ik 2 A ploegen een dinsdagmiddagploeg een B ploeg en misschien ook nog wel een C ploeg. In ieder geval waren de renners(sters) goed verdeeld over het parcours. En dat is prettig rijden zo. Overzichtelijk en veilig naar mijn mening. De koffiestop was in Wilnis waar wij letterlijk met grote getale binnenvielen als het ware. Men was er echt niet op bedacht zoveel klanten te ontvangen. Na 20 minuten had ik m´n eerste bakkie koffie. Peter van Zuylecom had daar behoorlijk lang voor in de rij gestaan. Zo lang zelf, dat hij zelf maar géén koffie nam. Op het moment dat ik die koffie kreeg was het ook weer tijd op te stappen. De tamelijk hete maar wel lekkere koffie via m´n loden pijp naar binnengewerkt en zo snel mogelijk op de fiets geklommen. Ook Bert Krijnen was aan de late kant, maar die heeft  de groep kennelijk nog ingehaald. Zelf met de moed der wanhoop een nog grotere afstand goedmakend, wat mij echter niet lukte, m´n eigen traject naar Huizen zoekend en vlak achter de A2 groep binnengekomen. Ik had door deze inspanning iedereen van de ploeg waar ik voordien in fietste voorbij gereden. Daar was ik nogal verbaast over, temeer dat er in die ploeg redelijk doorgefietst werd.  Op de club aangekomen heb ik mij toch nog even ingeschreven, ik was daar door Jan de Lege terloops op gewezen. Verder heb ik het best naar m´n zin gehad en zie al weer uit naar de volgende toertocht.

Veluwetocht

29 maart 2008

Met goede weersvooruitzichten in het verschied, leek het er wel op dat alle leden zich hadden ingeschreven voor deze mooie tocht. Dat het uiteindelijk niet die voorspelde 12°C werd, daar kon niemand zich druk over maken. Wel de harde wind (mee) in de eerste helft van het traject, die menigeen liet ontvallen dat de terugweg wel eens wat slachtoffers zou opleveren.

img_0139a
img_0143a
img_0142a

De eerste 60 km gingen dus voorspoedig en we kwamen zonder kleerscheuren in Nunspeet aan voor een koffiestop bij lunchroom ´t Eiland. Daar was men niet echt klaar voor deze grote ontvangst. Maar toch kwam iedereen daar aan zijn trekken. Van daaruit ging het richting Garderen via een mooie bosrijke route die uiteindelijk in Krachtighuizen aankwam. Eigenlijk begon van daaruit de wind meer vat op de renners te krijgen die schuil zochten achter elkaars ruggen. Nog wel een lekke band repareren van de fiets van Peter ten Broeke maar dat was met hulp snel verholpen. Intussen werden we nog wel even opgehouden door een tweespan die met wat onrustige paarden het ergste deed vrezen. Teun Tol (Adelaar) kwam daardoor, mede aangereden door een collega in de berm te liggen, maar kon met gezamenlijke hulp van wat Adelaar renners toch goed thuis komen. In het laatste stuk van deze tocht versnipperde de toch wel grote B-groep bij tijd en weilen. Geholpen door de wind moest menigeen zich laten afzakken en zijn eigen tempo vinden. Door een lekke band van Karel, ja die Karel met die heup die nog vervangen moet worden, kwamen verschillende renners weer bij elkaar. Met dank aan Karel. Al met al een fijne tocht waarbij alweer vooruitgekeken werd naar de volgende, n.l. de Bollen-Zee tocht van 180 km. Hoe snel kan het allemaal gaan. Net een paar tochten van ± 100 km en voor je het weet rij je er al weer een van 180 km. Als dat maar goed gaat.

Reacties gesloten.