2013 februari

Clubblad 2013-1

Colofon
Cubblad WTC
WTC PostadresNaarderhop 7, 1274HW Huizen
Rabobank Noord HollandIBAN:NL35RABO0329977032
Internet:http://www.wtchuizen.nlwebmaster@wtchuizen.nl
Voorzitter:Jos Koot (035-5260193)
Secretaris:Peter Markestein (035-5250240)secretariaat@wtchuizen.nl
Penningmeester:Bert van Loo (036-5384408)
Toercommissie:Nico van de Graaf (035-5242009)tc@wtchuizen.nl
Bar & Clubhuis:Gerard van de Berg (035-5252997)
Redactie:Peter Post (035-6219402)Joop Post (035-6856920)
Redactieadres:redactie@wtchuizen.nl

Van de Redactie
Het eerste nummer van het jaar geeft altijd een blik op de kilometers van het vorige jaar.Wie heeft hoeveel met wat gereden? Als je de lijsten goed bekijkt en jezelf terugvindt, wees dan fier op het resultaat.We hebben allemaal bij elkaar maar liefst 106.744 geregistreerde kilometers gereden in 2012. Dat is inclusief de kilometers van Jos, de voorzitter. Je zult begrijpen dat deze uitgave met zoveel gemaakte kilometers een extra dik nummer is geworden. En dan nog hebben we kopij moeten doorschuiven naar het volgende nummer.Bij de redactie zijn we blij dat iedereen zo lekker meeschrijft en meeleeft. Hartelijk dank Gerard, Piet (bijdrage schuift op) John, Cees, Eric, Johan… En dan zijn we nog veel auteurs vergeten. Het seizoen staat te trappelen van ongeduld en we hopen u ook.Veel plezier tijdens de eerst tochten dit voorjaar.

De Redactie

Up⬆

Woord van de Voorzitter

Vrijdag 1 februari was het zover: het jaarlijks terugkerende en zeer geslaagde medewerkersetentje bij de Chinees in de Bijvanck.Veel van onze vrijwilligers waren daar aanwezig en hebben zich, wat ik heb begrepen, prima vermaakt. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: zonder vrijwilligers geen vereniging. Daarom allemaal bijzonder bedankt voor jullie inzet het afgelopen jaar. Het seizoen 2013 komt er met rasse schreden aan.

We gaan ons opmaken voor een nieuw, hopelijk zonnig, jaar waar we met elkaar weer vele kilometers kunnen maken.Mijn fiets is al bijna in orde. Nu nog droog weer en alles is goed. In maart hebben we de Algemene Ledenvergadering waar iedereen zijn (of haar) zegje kan doen.Van de penningmeester heb ik begrepen dat de cijfers niet tegenvallen. Grote zaken als verbouwingen zijn volgens mij op korte termijn niet aan de orde, dus het wordt denk ik een rustig jaar.

Helaas kon de midwinteravond door ziekte van Jan niet doorgaan.Wel kwamen we er achter hoe belangrijk emailadressen kunnen zijn. Nu hebben we de nodige personen gebeld, en Peter Markestein was zo vriendelijk om zelfs nog naar het clubhuis te rijden om iedereen op te vangen die we niet tijdig konden bereiken. Het zou mooi zijn als iedereen tijdens de open dag zijn e mailadres doorgeeft. Als er dan iets niet doorgaat, kunnen we dat veel sneller laten weten.De vorige secretaris (Klaas) heeft hier ook al eens een verzoekje aan gewijd.
Helaas hebben we nog niet van iedereen het e-mailadres.
We doen er echt alles aan om de communicatie zo optimaal mogelijk te maken, ook via de website.De Open Dag hebben we op 2 maart van 14.00 tot 16.00 uur. Dan kan iedereen zich weer opgeven voor de diverse activiteiten binnen onze vereniging.Tot ziens op de Open Dag.

Jos

Up⬆

Waar is John ineens gebleven?.

De afgelopen maanden heb ik regelmatig meegedaan met de mountainbikers tijdens de dinsdag- en zaterdagtrainingen. Naast de veelvuldige regendagen, heb ik genoten van de mooie winterse landschappen met zo af en toe een aantal herten om ons heen.Maar zonder afscheid te kunnen nemen van het mountainbike-ploegje moest ik terug naar Bali omdat er van daaruit werd gemeld dat mijn dak lekte.
Nou kan het daar knap regenen in dit jaargetijde dus dan is lekkage iets waar je snel bij moet zijn om serieuze schade te voorkomen.Dus: als jullie je afvragen waar ik zo ineens ben gebleven dan weten jullie dat ik weer op Bali zit.

Behalve mijn huis repareren, fiets ik op zonnige dagen een rondje van 50 km tussen het dorp Canggu, gelegen net noordelijk boven het vliegveld en het meer bekende Kuta, waar ik woon aan de Jalan Pantai Seasentosa (zie GoogleEarth) en Tabanan.De laatste jaren is er hier veel gedaan aan het asfalteren van de wegen. Moest ik drie jaar geleden behalve met het verkeer ook nog rekening houden met veel (grote) kuilen in de weg, thans is “mijn parkoers” geheel keurig geasfalteerd. Zelden rij ik nog lek.Om de dag rijd ik zo’n 50 km op landelijke weggetjes met weinig verkeer. Ik geniet van de mooie rijstvelden, schoolgaande kinderen die je toejuichen of proberen je op de fiets bij te houden.
Op Bali, dat ongeveer zo groot is als de provincie Noord-Brabant, heb je ook bergen waarvan de Batukaru met 2271meter en de Agung met 2567meter de hoogste zijn. De bergen zijn meestal door de luchtvochtigheid niet te zien.
Op mijn rondje is het altijd een verrassing of ze er vandaag wel…………of niet zijn. Zijn ze er wel, dan is dat zeer imponerend. Het is dan net of je ze kunt aanraken. Mijn tour is relatief vlak en loopt zo’n beetje langs de kust. Maar vlak is het hier allerminst. Er is veel vals plat en veel klimmetjes die je het beste op snelheid neemt: hard naar beneden het dalletje in en er hard weer uit.
Meestal rijd ik hier van 8 tot 10 uur in de morgen en drink daarna mijn koffie thuis. Soms is de verleiding groot om te stoppen bij de golfbaan Nirwana die vlak bij Tanah Lot gelegen is, een gedenkplaats/toeristische attractie op een rotspunt in zee. Een schitterende omgeving qua natuur. In de chauffeurskantine van de golfbaan kan ik me laven aan een kop heerlijke zoete thee voor 25 cent en dat alles met een zeer charmante bediening. De privéchauffeurs van de golfers verblijven daar en gebruiken daar een lunch voor minder dan 1 euro, dus van je AOW kan je hier nog goed rondkomen.

Racefietsen worden hier geïmporteerd en zijn zeer kostbaar – ook voor Nederlandse begrippen. Mijn eerste racefiets (Giant) nam ik mee van Taiwan en kon ik zonder problemen of vergoeding invoeren. Daarna heb ik hier in de uitverkoop een mooie Colnago gekocht die me prima bevalt. De Giant kan ik hier kwijt voor meer geld dan ik ervoor betaald heb.Jullie weten nu waarom ik geen afscheid kon nemen, waar ik nu zit en wat ik zo allemaal doe.
Eind mei hoop ik weer in jullie gelederen te worden opgenomen, hopelijk met een goede conditie waar dus aan gewerkt wordt. Hartelijke groeten vanuit een warm Bali.

John Seegers

Up⬆

Van de Toercommissie.

Nu hagel- en sneeuwbuien tegen het raam slaan is het moeilijk om u warm te maken voor het seizoen waarin we met de racefiets mooie toertochten gaan rijden.We gaan er van uit dat als op 9 maart het seizoen begint met de Openingstocht, dat de zon dan schijnt, er een aangenaam temperatuurtje heerst en er weinig tegenwind is.Een week daarvoor, dus op 2 maart aanstaande, is de Open Dag, dit keer van 14.00 tot 16.00 uur. Het bestuur zal er dan zijn om uw adresgegevens te checken, toerfietskaarten, NTFU-kalenders en toerboekjes te verstrekken en eventuele nieuwe leden te begroeten.Joop Post zal er zijn om de aanbetalingen voor de Driedaagse in ontvangst te nemen. Bij de leden van de Toercommissie kunt u zich opgeven voor vrjwilligerswerk voor De Omloop, De Ster en de Avondfietsvierdaagse.

Tevens zijn voor twee tochten nog vrijwilligers nodig voor het inschrijven van de korte afstand. Ook kunt u bij ons een toerabonnement afnemen. De kosten hiervoor zijn evenals vorig jaar 20 euro zodat u als u alle tochten rijdt zeer voordelig uit bent (al bij meer dan 8 tochten is het goedkoper). Tevens weer de mogelijkheid voor abonnement-houders om via een inlogcode GPS- en Wordfiles te downloaden via de WTC website. Als laatste kunnen de deelnemers aan de toerboekjescompetitie en/of de fietscomputercompetitie hun herinnering van afgelopen jaar ophalen en kan men zich opgeven voor de competitie van dit jaar.

De Vrij Toertochten van afgelopen jaar hadden minder deelnemers dan het jaar daarvoor. Er was één duidelijke oorzaak: het weer! De tochten die in het voorjaar gereden werden zoals de Rabo-omloop en de Ster van Huizen, waren te koud of te nat. Deze tochten zijn voor de deelnemersaantallen toch de belangrijkste van het seizoen. Bij de clubtochten was over het seizoen berekend de opkomst ongeveer gelijk (we laten ons door een beetje wind of een buitje niet uit het veld slaan, toch).Welke tochten rijden we de komende tijd? Op 9 maart, De Openingstocht, waarvan de route ongeveer gelijk is aan de route van vorig jaar. Op 23 maart de Plassentocht en op 6 april Lentetocht. Wilt u weten of er wijzigingen in de routes zijn, houd dan de website in de gaten. Ongeveer een week voor aanvang van een tocht zullen we de route op de site definitief bekend maken.

Wim Kuijpers

Eenwieler.

De Vrij Toertochten van afgelopen jaar hadden minder deelnemers dan het jaar daarvoor. Er was één duidelijke oorzaak: het weer! De tochten die in het voorjaar gereden werden zoals de Rabo-omloop en de Ster van Huizen, waren te koud of te nat. Deze tochten zijn voor de deelnemersaantallen toch de belangrijkste van het seizoen. 2013 feb-1

Bij de clubtochten was over het seizoen berekend de opkomst ongeveer gelijk (we laten ons door een beetje wind of een buitje niet uit het veld slaan, toch).
Welke tochten rijden we de komende tijd?
Op 9 maart De Openingstocht, waarvan de route ongeveer gelijk is aan de route van vorig jaar.
Op 23 maart de Plassentocht en op 6 april Lentetocht.

Wilt u weten of er wijzigingen in de routes zijn, houd dan de website in de gaten.
Ongeveer een week voor aanvang van een tocht zullen we de route op de site definitief bekend maken.

Wim Kuijpers.

Up⬆

Driedaagse 2013.

Halverwege Deventer en Zutphen ligt Gorssel, als landelijke buffer tussen deze oude Hanzesteden. Gelegen langs de mooiste rivier van Nederland, de IJssel.

In 1253 wordt Gorssel in een oorkonde voor het eerst genoemd als ‘Gerstlo’ samen met de marke Eschede. De marke is een middeleeuws collectief van grotere boeren die gezamenlijk het beheer en gebruik van hun gemeenschappelijke gronden regelden. In de loop van de eeuwen groeide Gorssel uit tot een welvarend dorp met de bijbehorende historische gebouwen o.a. de Nederlands Hervormde Kerk die vermoedelijk uit de 15e eeuw dateert. Ook Hotel De Roskam heeft een respectabele leeftijd, de herberg met dezelfde naam wordt voor het eerst genoemd in 1632.

Tot 2005 was Gorssel zelfstandig, sindsdien maakt het deel uit van de gemeente Lochem. Het Stayokay waar we overnachten, ligt ongeveer 4,5 km bij Gorssel vandaan.

Mogelijk heeft de aanpassing van het aantal kilometers gezorgd dat de aanmelding voor de Driedaagse behoorlijk gestegen is naar 24 deelnemers.

De aanbetaling van 75 euro (het totaal bedrag van 135 euro mag ook) kun je voldoen op de Open Dag (zie pagina 30), maar je kunt het vóór deze dag ook overmaken op bankrekening 32.99.77.032 ten name van WTC Huizen, met vermelding ‘Driedaagse 2013’.

Joop Post

De deelnemers zijn:

Bakker Gerard, Beek Peter, Beek Judy, Beek ter Willem, Bogaard Ron, Broeke Piet, Dikkeboom Harry, Dolleman Bert, Graaf van der Nico, Groot de Rob, Grunwald Andreas, Helmink Arjo, Hollander den Rob, Keuning Paul, Kleinjan Kees, Koot Jos, Lege de Jan, Lege de Cathy, Post Joop, Seegers John, Sietsma Gerlof, Veerman Gerard, Scholten Magriet, Verschure Anja.

Up⬆

Barbezetting.

Barbezetting voorlopig veilig gesteld.

In het vorige clubblad deed ik een oproep voor aanvulling van de Barcommissie. Hoewel zo’n noodkreet in het verleden nooit iets opleverde, werd ik nu blij verrast met de volgende aanmeldingen:

– Patricia, de vriendin van Ada (we kennen haar nog van het jubileum feest van 2011) komt helpen.
– Ryanne blijft in de BC ondanks haar verhuizing naar Zeeland (bij Eindhoven), maar bovendien wil ze nu samen met haar vriend Dennie bardiensten gaan draaien. Ook Dennie kennen we, omdat hij altijd met Ryanne meekwam.
– Anja Verschure meldde zich ook aan voor de Barcommissie.

Daarnaast hebben enkele leden aangeboden wel eens de korte afstand te gaan fietsen en dan na douchen en omkleden te komen helpen in het tweede deel van de middag.

Ik ben uiteraard zeer verheugd met deze uitbreiding en heet de nieuwe leden hartelijk welkom bij de Barcommissie. Op 12 februari j.l. hebben we een BC-vergadering gehad en toen bleek dat het rooster t/m de GPS-tocht op 6 juli snel kon worden ingevuld. Een fantastisch resultaat en een hele zorg minder. In juni komen we weer bij elkaar om over de rest van het seizoen te praten.

Gerard van den Berg

Up⬆

Nieuw Elan!

Langzamerhand is het merendeel van onze leden het er wel over eens dat de W.T.C. gezien de nog steeds stijgende gemiddelde leeftijd, geen rooskleurige toekomst tegemoet gaat.

Sterker nog, over een jaar of tien zijn we waarschijnlijk een dependance van Verzorgingstehuis Voor Anker.

Om weer fris bloed binnen te vereniging te krijgen, zullen we nieuwe wegen in moeten slaan en het lijkt ons dan ook verstandig om hier een werkgroep voor in het leven te roepen. Een werkgroep waarin in, behalve ondergetekenden ook een bestuurslid zal moeten plaatsnemen in verband met de communicatie en besluitvorming.

Verder is een ieder met bruisende en/of vernieuwende ideeën van harte welkom.Als je geen zin hebt om deel uit te maken van een werkgroep maar wel manieren weet om ons ledenbestand te kunnen verfrissen, stuur dan een mailtje of neem contact op met één van de ondergetekenden.

Nieuw elan kan onze vereniging weer een goede zet in de juiste richting geven.
Cees Vos 06 43112246

Eric Vos 06 20709318

schilderceesvos@hotmail.com

ericcvos@hotmail.com

Up⬆
Uitnodiging Algemene Ledenvergadering.

Graag nodig ik jullie allen, namens het bestuur van de WTC Huizen, uit tot het bijwonen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering. De vergadering wordt gehouden op :

Woensdag 20 maart 2013, aanvang 20.00 uur in ons clubhuis.

Agenda
1. Opening
2. Ingekomen en uitgaande stukken
3. Mededelingen van het bestuur
4. Notulen ALV 21 maart 2012
5. Jaarverslagen 2012
6. Vaststelling contributies
7. Bestuursverkiezing: volgens rooster komen de functies van voorzitter Toer Commissie en secretaris dit jaar te vervallen. Beide heren (Nico v/d Graaf en Peter Markestein) stellen zich voor een nieuwe termijn beschikbaar. De voorzitter (Jos Koot) heeft, in tegenstelling tot eerdere meldingen, te kennen gegeven dat hij ook het komende jaar als voorzitter beschikbaar is.
8. Financieel jaarverslag 2012 en begroting 2013
9. Verkiezing Kascommissie
10. Rondvraag
11. Borrel
De verslagen, liggen minimaal 14 dagen van tevoren ter inzage in het clubhuis voor de leden.

Met sportieve groet, namens het bestuur,

Peter Markestein, Secretaris

Up⬆

Rechtdoor fietsen.

Sommige onder ons vinden dat pas wanneer de weg vrij is van kruisingen het kopwerk aan mij kan worden toevertrouwd. Gelukkig speelt dit niet zo op een wielerbaan. De rondjes gaan alleen maar tegen de klok in. Routebeschrijving: vanaf het binnenterrein links de baan op en er ook links weer van af, in de tussentijd de weg volgen. Een kind kan de was doen zou je zeggen maar zo eenvoudig ligt het nu ook weer niet. Hieronder wat persoonlijke ervaringen.

Nadat ik eerst een keer heb gekeken bij de zesdaagse van Amsterdam werd ik enthousiast en heb de stoute schoenen aangetrokken. De enige ervaring die ik tot dan toe had was een rondje op de buiten wielerbaan van Roubaix. Het baanfietsseizoen begint in november en eindigt in maart.

Een beetje eng is het wel om voor het eerst op de baan te fietsen. Zoiets als voor het eerst fietsen zonder zijwieltjes. Je rijdt op een doortrapper zonder remmen. Daar zitten risico’s aan. Er wordt wel eens gevallen met soms breuken als gevolg.Vaak veroorzaakt door te weinig snelheid in de bochten. Je glijdt dan naar beneden. Een gebruikelijke versnelling is 52×16 en onderweg schakelen is er niet bij.

De baan van Amsterdam is 200 meter lang, Gemaakt van Siberische eikenhout en bovendien goed onderhouden met dank aan ‘de oudjes’. Een Olympische baan is 250 meter lang. Hiermee vergeleken is de baan van Amsterdam een stuk steiler en ook hoger in de bochten. De andere twee permanente overdekte banen in Nederland zijn Apeldoorn en Alkmaar. Deze zijn wel Olympisch en ook van hout. Tijdelijke overdekte banen zoals die van Rotterdam zijn meestal rond de 200 meter.

Door een brand in Amsterdam heb ik de afgelopen weken in Alkmaar gefietst en dit fietst toch weer heel anders.
Als je zelf ook zou willen fietsen op een baan, wat zijn dan de te nemen stappen? Het begint met een kennismakingstraining Daarin leer je onder begeleiding van een ervaren trainer wat een (huur) baanfiets is. Je leert en oefent een aantal baanregels en onder begeleiding ga je op een veilige manier de baan in en uit. Ook leer je in een ‘treintje’ rijden. Er zijn geen speciale eisen voor het volgen van een kennismakingstraining. Behalve een redelijk goede fietsconditie en ervaring op een racefiets.Voor deze en ander nog te noemen trainingen wordt geen onderscheid gemaakt m.b.t. leeftijd en sekse.
Vervolgens is er dan de introductietraining waar je de basisbeginselen leert: veilig rijden, van kop wisselen . pdf). Met een goed resultaat mag je door naar de basistraining.

De basistraining wordt twee keer per week gegeven en duurt een kleine twee uur. Er is een cyclus van drie weken met verschillen intensiteiten. Gemiddeld ligt het aantal deelnemers zo tussen de twintig en vijfendertig. Als het kan voor dat je de baan op gaat eerst nog even een kleine warming-up op de beschikbare rollenbank. De fiets is hierbij niet gefixeerd en het vereist een klein beetje oefening.

Na één seizoen basistraining is het verantwoord om de vrije trainingen bij te wonen.Voor de liefhebbers met ambitie is er dan nog de mogelijkheid om mee te doen met de ‘Master Class’ (in principe voor licentiehouders) en trainen achter de derny’s. Ik hoop dat dit jullie nu een idee hebben van wat er zoal gebeurt op een wielerbaan.

Johan Berghuis

Up⬆

Van de Bestuurstafel.

De AH-sponsoractie is alweer afgelopen. Op dinsdag 18 december vorig jaar was Jos aanwezig bij de uitreiking van de cheques aan de diverse verenigingen. Als kleine vereniging hebben we toch nog 375 euro bij elkaar gespaard. Iedereen die hier aan meegewerkt heeft, hartelijk bedankt.

Op zaterdag 2 maart wordt van 14.00h tot 16.00h, de Open Dag gehouden. U heeft dan de gelegenheid om:
– Uw toerfietskaart op te halen
– De tourfietskalender van de NTFU op te halen
– Een abonnement af te sluiten voor alle toertochten (behalve Omloop Midden Nederland)
– U op te geven voor de Driedaagse naar Gorssel van 7 t/m 9 juni

Er is nog een kleine voorraad wielerkleding (zie tabel)

kledingwtc

Wilt u wat nieuwe kleding aanschaffen, maar is het niet voorradig, geef dat dan aan mij door. Bij voldoende belangstelling kan ik dan een nieuwe bestelling doen. Om belangrijke informatie direct naar de leden door te sturen, wil ik meer gebruik gaan maken van uw e-mail adres, bijvoorbeeld om door te geven wanneer een tocht onverhoopt verplaatst wordt naar een andere datum.

Van een aantal leden heb ik het e-mailadres. Is uw e-mail adres recent gewijzigd of heeft u dit nog niet eerder doorgegeven, stuur het dan even door naar: www.secretariaat@wtchuizen.nl

Noteert u nog even in uw agenda : 20 maart om 20.00 uur
“ALGEMENE LEDENVERGADERING “
Peter Markestein, Secretaris

Up⬆

Kilometerstanden.

Een vast onderdeel van het eerste clubblad zijn de kilometerklassementen. Het aantal deelnemers is de laatste jaren vrij constant. Zes leden registreren de kilometers alleen via het toerboekje en elf leden registreren alleen kilometers in het computerklassement. Acht leden doen aan beide klassementen mee.
In 20212 zijn in beide klassementen gemiddeld 8% minder kilometers geregistreerd dan in 2011. Het slechte weer zal hier de belangrijkste oorzaak van zijn. Cathy, Herman en Karel hebben in 2012 de 40.000 km grens overschreden en ontvangen een grote WTC trofee.
Voor iedereen die meedoet aan een klassement staat er tijdens de Open Dag een gegraveerde jaarherinnering klaar.Vanaf 9 maart kan iedereen weer een nieuwe uitdaging aangaan om meer kilometers te rijden.

Nico van der Graaf

Toerboekjes.

  Toerboekje 2012 Afstand   Stand Toerboekjes na 20 jaar Afstand
1 Wim ter Beek 2.350 1 Joop Post 63.810
2 Rob de Groot 2.192 2 Wim ter Beek 58.933
3 Joop Post 1.830 3 Peter Beek 31.210
4 Arjo Helmink 1.765 4 Jan de Lege 29.512
5 Kees Kleinjan 1.660 5 Judy Beek de Graeve 24.490
6 Gerard Bakker 1.577 6 Rob de Groot 27.013
7 Harry Dikkeboom 1.570 7 Harry Dikkeboom 26.605
8 Rob den Hollander 1.507 8 Gerard Bakker 26.137
9 Alex Baas 1.450 9 Joop de Weerd 26.131
10 Gerard van de Berg 1.377 10 Theo de Boer 24.625
11 Nico van de Graaf 900 11 Bert Dolleman 21.187
12 Judy Beek-de Graeve 670 12 Gerard van de Berg 19.132
13 Peter Beek 570 13 Herman Etten 18.655
14 Anja Verschure 500 14 Nico van de Graaf 16.658
      15 Arjo Helmink 16.295
      16 Henk van Ravenswaay 16.050
      17 Alex Baas 9.710
      18 Kees Kleinjan 7.409
      19 Ronald Smit 6.106
      20 Anja Verschure 4.735
      21 Karel Flens 4.415
      22 Dini Ahrend-Kockelkoren 3.985
      23 Piet Broeke 3.010
      24 Cees Vos 3.005
      25 Ron den Hollander 2.827
      26 Ed de Bruijn 2.685
      27 Fred Pouw 2.145
      28 Chris Rozendaal 2.005
      29 Joop Eypen 1.800
      30 Cathy de Lege 340

 

Computerklassement.

  Computerklassement 2012 Afstand   Computerklassement na 12 jaar Afstand
1 Bert Dolleman 10.434 1 Bert Dolleman 122.708
2 Jan de Lege 9.747 2 Jan de Lege 109.949
3 Dietrich Bakker 6.743 3 Joop de Weerd 79.621
4 Rob de Groot 6.578 4 Joop Post 72.892
5 Wim Kuijpers 6.224 5 Rob de Groot 59.604
6 Karel Flens 5.922 6 Wim ter Beek 50.252
7 Herman Lamers 4.473 7 Ronald Smit 46.598
8 Wim ter Beek 4.225 8 Cathy de Lege 41.093
9 Cathy de Lege 3.987 9 Herman Etten 40.979
10 Kees Kleinjan 3.910 10 Karel Flens 40.509
11 Joop Post 3.801 11 Gerard Bakker 37.239
12 Ron Bogaard 3.728 12 Ron Bogaard 36.252
13 Herman Etten 3.517 13 Arjo Helmink 34.844
14 Gerard Bakker 2.700 14 Theo de Boer 34.530
15 Cees Vos 2.694 15 Hans Petersen 31.481
16 Nico van de Graaf 2.577 16 Dietrich Bakker 29.844
17 Arjo Helmink 2.247 17 Nico van de Graaf 26.279
18 Anja Verschure 1.859 18 Cees Vos 18.170
19 Theo de Boer 1.460 19 Bert Krijnen 17.425
      20 Kees Kleinjan 15.139
      21 Dini Ahrend-Kockelkoren 12.535
      22 Wim Kuijpers 12.240
      23 Ed de Bruyn 9.573
      24 Herman Lamers 9.530
      25 Anja Verschure 5.246
      26 Rob Wernsen 5.141
      27 Roland de Boer 4.896
      28 Leo Melens 1.865
      29 Fred Pouw 1.835
      30 Jos Koot 1.715

Up⬆

Van de straat.

2013 feb-2

Iedere fietser kent het probleem van veel drinken – en dat moet je doen op de fiets, veel drinken. Soms horen we in het peloton weleens roepen ‘LEK!’ Maar wat wordt daarmee precies bedoeld? Dat er iemand is lek gereden of dat iemand even een sanitaire stop moet maken omdat het echt niet meer langer gaat?

De volle blaas op een smal fietszadel kan een lastige zaak zijn. In Kuinre (Overijssel) kennen ze het ongemak van de wielrenner/toefietser.Ze hebben er zelfs een pleintje een naam gegeven die dat vervelende gevoel erkent en eert.

Up⬆
Toerkalender 2013.

Toerkalender 2013
NRDATUMNAAMSOORTGEPIJLDAFSTANDSTARTTIJDENCOöRDINATOR
19 maartOpeningstocht CTnee60 1009:30Bert Dolleman
223 maartPlassentocht CTnee80 1009:00Berry Snoek
36 aprilVeluwetochtVTTnee75 1309:00-10:00 8:30-09:00Wim Kuijpers
420 aprilLentetocht Bollen-ZeetochtCTnee110 1709.00 8.00Jan Riemer
54 mei Omloop Midden NederlandVTT**ja gps txt50 100 140 150 2009:00-12:00 8:00-11:00 7:15-09:00 7:15-08:00Nico van der Graaf
625 meiSter van HuizenVTT*ja gps txt60 105 120 1659:00-11:00 8:30-10:00 8:00-09:00Bert Dolleman
77-9 juni Driedaagse GorsselCTgps360/410Jan de Lege
810-13 juniAvondfietsvierdaagseA4Dja2518:00-19:00Nico van der Graaf
922 juniHeuveltochtCTnee110 1508:30Berry Snoek
106 juliGPS tochtCTnee100 1509:00Rob den Hollander
1120 juliVerrassingstochtCTnee110 1809:00 8:00Berry Snoek
123 augustusMidzomertochtCTnee110 1458:30Jan Riemer
1317 augustusHuizen-Otterlo Huizen-PosbankCTnee115 1809:00 8:00Jan de Lege
1431 augustusGrote RivierentochtCTgps115 1559:00-10:00 8:00-09:00Wim Kuijpers
1514 septemberNazomertochtCTgps100 1508:30Jan de Lege
1628 septemberSnerttochtVTTnee gps txt1009:00-10:00Nico van der Graaf
1712 oktoberSluitingstochtCTgps1009:30Bert Dolleman

Up⬆

Ledennieuws.

 

Reacties gesloten.