2013 april

Clubblad 2013-2

Van de Redactie

De kop is er al behoorlijk van af, van het fietsseizoen. De maand maart was de koudste van de afgelopen heel veel jaar (weer een record?) waardoor het aantal deelnemers bijvoorbeeld bij de openingstocht niet groter was dan 1. En wat voor 1.Gelukkig zien we de temperaturen nu langzamerhand uit het dal klimmen. De Bollen-Zeetocht/Lentetocht is verreden en de grotere ritten komen er aan.Nieuw Elan!Tijdens de Algemene Ledenvergadering is besloten met Nieuw Elan! de club een nieuwe impuls te geven. In dit nummer leest u er alles over. Bijvoorbeeld de oproep van Eric Vos om op de woensdagavond te komen fietsen. Maar het idee om wegkapiteins in te stellen, past er ook in.

Verder bijdragen van Piet Broeke en Gerard van den Berg. Maar leest u vooral ook de notulen van de ALV er op na. Erg belangrijk voor de vereniging. En dus ook voor u.

De Redactie

Up⬆

Woord van de Voorzitter

Het fietsseizoen is voor de meesten van ons begonnen. Natuurlijk zijn er onder ons leden die ook in de winter fietsen. Zelf ben ik in maart langzaam van start gegaan, de eerste tocht, regen en nog eens regen, die sloeg ik over, en met mij velen.

Behalve! Behalve Kees Kleinjan. Zijn verslag stond in een mail die ik mocht ontvangen.

De week later hebben we de Openingstocht alsnog gereden met een gezellige groep. De Plassentocht heb ik dan weer niet gereden. Te koud en veel te veel wind. Klasse voor de leden die deze ontberingen hebben doorstaan.

In de groep waarin ik mee mag rijden is het samen uit, samen thuis met op tijd een lekker kopje koffie met appelpunt. Helaas heb ik voor het eerst lek gereden maar onze fietsenmaker in de groep (is tie weer:) Kees Kleinjan heeft dat snel gerepareerd, sneller dan ik het kan. Nogmaals mijn dank, Kees.

Verder hebben we de jaarvergadering gehad waarbij vooral nogmaals de aandacht werd gevraagd voor de vergrijzing en de aanwas van de vereniging.Om dit verder uit te werken is er een werkgroep benoemd, bestaande uit Johan Berghuis, Cees en Eric Vos, Herman Etten en Bert van Loo.

Een van de voorstellen was om ook weer op woensdagavond met groepen vanuit het clubhuis te gaan fietsen. Via de mail hebben we dit al langs zien komen. Ik hoop dat de werkgroep vele punten zal aandragen om meer leden aan ons te binden.

Bij de bestuursverkiezingen hebben Nico van de Graaf en Peter Markestein aangegeven zich te laten herverkiezen, wat dan ook is gebeurd.

Cijfermatig zag alles er weer goed uit. Dat vond ook de kascommissie zodat we Bert van Loo konden bedanken voor zijn financieel beheer van onze vereniging.

De vergadering verliep verder uiterst voorspoedig. De Driedaagse organisatie is in volle gang en er gaan gelukkig veel leden mee. De afstand is wat korter geworden. Hierdoor is misschien het aantal aanmeldingen weer gestegen. Laten we er met z’n allen een fijn weekend er van maken in juni.

Ik verheug me er al op.

Jos
Up⬆

De lente is begonnen.

Ze zeggen dat op 21 maart de lente is begonnen, maar ik heb er nog niet veel van gemerkt. Er werden weliswaar al enkele voorjaarsklassiekers gereden, maar Milaan-San Remo moest worden onderbroken vanwege hevige sneeuwval.

En maart begon zo mooi. Op dinsdag 5 maart zat ik voor het eerst dit jaar op de racefiets en was het bijna 15 graden. Onderweg kwam ik een grote groep WTC-ers tegen, ik zag zelfs al enkele korte broeken. Ik denk dat de weergoden geschrokken zijn van die bleke kuiten, want meteen sloeg het weer om.

De Openingstocht, enkele dagen later, werd een complete ramp. De buienradar voorspelde dat het in de loop van de morgen droog zou worden, maar het regende de hele dag. Het verhaal gaat dat Kees Kleinjan de enige is, die de tocht op die dag heeft uitgereden. Hij moet zeiknat zijn thuisgekomen! De herkansing, een week later, heb ik gemist omdat ik mijn kleinzoon had beloofd die dag naar zijn prestaties op het voetbalveld in Haastrecht te komen kijken. En daar stond ik dan om 8.30 in een snijdende oostenwind op een veld zonder enige beschutting. Ze verloren met 1-4. Enige troost: mijn kleinzoon maakte het enige tegendoelpunt.

De Plassentocht heb ik overgeslagen: te koud en te veel wind. Dan maar trainen voor de Veluwetocht. Zaterdag voor Pasen fietste ik een rondje naar Woudenberg. Er was zon beloofd, maar bij Den Dolder zag ik een pikwzarte lucht boven Soesterberg hangen. Daar fiets ik mooi omheen, dacht ik.

Maar ik was nog maar net aan de klim bij Austerlitz begonnen of het begon te sneeuwen. Dat heb je ervan, dacht ik, als je een berg beklimt, loop je het risico om in de sneeuw terecht te komen. Maar geldt dat ook voor Nederland, en ook voor 30 maart??

Het riep bij mij ook associaties op aan de 4e juli in 1992 toen ik naar de bekende cyclosportive “La Marmotte” stond te kijken en mijn zoon in een sneeuwstorm de Galibier zag opfietsen.

Gelukkig was mijn heuveltje minder steil en minder hoog en hield het snel op met sneeuwen, maar koud was het wel! Eenmaal thuis, met mijn voeten in een bak lauw water, dacht ik: zou de zomer dit jaar op 5 maart zijn gevallen of zit er nog heel veel mooi weer in dat legendarische vat waarin dingen niet verzuren? Maar dan moet het er wel uitkomen, en snel ook.

Sindsdien geloof ik de buienradar niet meer. En weermannen of vrouwen al helemaal niet. Geregeld zie ik op de tv ex-weerman John Bernard in een reclamespot voorbij komen. Hij zegt dan dat het een mooie dag wordt, maar verzuipt enkele uren later bijna in een onweersbui. Ik ga maar op mijn intuïtie af en die zegt dat 2013 een mooi fietsjaar wordt!

Gerard van den Berg
Up⬆

Nieuw! fietsen op de woensdagavond.

Door de tijdens de jaarvergadering ingestelde werkgroep “Nieuw Elan” is het voorstel gedaan om tot verjonging en vernieuwing van ons ledenbestand te komen door verschillende acties te ondernemen.

Uiteindelijk hoopt de vereniging daarmee nieuw bloed in de vereniging te pompen. Dit is op termijn ook nodig. Nieuwe leden dat betekent vaak ook nieuwe ideeën, aanvulling op bestaande structuren zoals o.a. de Toercommissie – een leuke tak binnen de club.

Als eerste resultaat van de werkgroep starten we op 17 april onder het motto “Nieuw Elan!” het fietsen op de woensdagavonden.Toegankelijk voor iedereen die het toerfietsen een warm hart toedraagt en ’s avonds in groepsverband een mooi tochtje wil maken.

Wisselende afstanden start elke woensdag om 19.00 uur
 

Afhankelijk van de omstandigheden willen we 1,5-2,5 uur fietsen, bij voorkeur op diverse niveaus zodat er voor iedereen een prettig tempo is. Overigens wordt er door Herman Etten een fietstechniektraining van circa 2 uur aangeboden waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn.

Dus heeft u interesse, kom dan woensdagavond naar ons clubgebouw aan de Crailoseweg 80 te Huizen. De werkgroep bestaat uit meerdere leden van onze vereniging en het aanspreekpunt is Cees Vos (06 43112246) en/of Eric Vos (06 20709318). Heeft u nog vragen? Zij helpen u.

We zien u graag op woensdagavond om 19:00 uur.

Eric Vos
Up⬆
Toercommissie.

Wegkapiteins een mogelijkheid?

Op de laatste jaarvergadering is door een van de leden geopperd om weer met wegkapiteins te rijden. Gelukkig weten nog enkele leden van de Toercommissie wat dit inhoudt, want het is al meer dan 10 jaar geleden dat dit de methode was waarop men met groepen reed.

Helaas werd niet echt duidelijk of de overige leden dit een goed idee vonden. Op de laatste tocht (Veluwetocht) zijn op de afstand van 130 km twee leden bereid gevonden om als wegkapitein te functioneren.
Een voor de snelle en een voor de iets langzamere groep.Aangezien men niet als complete groepen bij het clubhuis terugkwam is wel duidelijk dat het nog enige gewenning geeft, voor zowel de wegkapiteins als de meerijders.
We zullen als Toercommissie duidelijke richtlijnen moeten opstellen om dit beter te laten functioneren.

Verreden tochten:

Dat het dit voorjaar (tot nu toe) het koudste voorjaar van deze eeuw is hebben we geweten.
Op de openingstocht op 9 maart regende het en werd het niet meer droog. Eén held (zo mogen we Kees Kleinjan toch wel noemen) presteerde het om op zijn ATB de complete tocht van 100 km in de stromende regen te rijden.

De week erop vond de herkansing van de Openingstocht plaats. E-mail werkt goed, getuige de 36 deelnemers deze dag bij een redelijke temperatuur (5-7 graden) en een stevige wind uit het zuiden.
Op de dag van de Plassentocht werd geadviseerd niet naar buiten te gaan, vanwege de straffe wind uit het oosten en een gevoelstemperatuur tussen de -10 en -15 graden 17 deelnemers kwamen zonder bevriezingsverschijnselen terug.

6 april werd de Veluwetocht verreden en gelukkig was het weer wat aangenamer, alhoewel de oostenwind nog steeds flink was. Op deze Vrije Toertocht kwamen 80 deelnemers af (30 voor de 75 km. en 50 voor de 130 km).Veel belangstelling van buiten onze vereniging, wat erg verheugend is.

Te rijden tochten:

Op 20 april rijden we de Lentetocht van 110 km en de eerste echt lange tocht van 180 km (de Bollen-Zeetocht). Hopelijk heeft iedereen voldoende getraind om deze tocht te volbrengen.

Op 4 mei volgt de Rabo-Omloop en op 25 mei de Ster van Huizen. Deze tochten zijn de paradepaardjes van onze club.Volledig gepijlde routes moeten zorgen voor een grote toeloop van wielerenthousiasten.
Voor deze tochten heeft de Toercommissie altijd veel vrijwilligers nodig en we zijn dan ook erg dankbaar dat een aantal mensen zich op de Open Dag heeft aangemeld om wat hand- en spandiensten te verlenen.
We komen nog een paar mensen tekort, dus als je door de coördinators wordt benaderd hopen we dat je bereid bent een paar uurtjes van je tijd hieraan te besteden.

Van 7 tot 9 juni vindt de Driedaagse naar Gorssel plaats, waar zich gelukkig een flink aantal leden voor heeft opgegeven.Hopelijk is het met al deze tochten een beetje goed weer; slechter dan het begin van dit seizoen kan bijna niet.Wim Kuijpers

Up⬆

Driedaagse 2013.

 

In het jaar 2009 hebben we ook al eens gelogeerd in de uitermate gezellige jeugdherberg Stayokay in Gorssel. De deelnemers van toen herinneren zich vast nog wel het prachtige Noorse jachthuis “De Kleine Haar”, waar je overnacht in het sfeervolle bijgebouw.

Ook in die tijd hadden we al problemen met de voorbereiding van het lichaam, er moet toch weer wat gewenning komen aan en op de fiets. Maar met de lange schaatsperiode achter de rug, hadden we toch een behoorlijke achterstand. Dit jaar hebben we een gelijk probleem.Weliswaar konden we de schaatsen niet onderbinden, de lage temperaturen en de krachtige noordelijke wind waren geen uitnodiging om de fiets te bestijgen. Gelukkig zijn er nog ca. zeven weken om de achterstand in te lopen (fietsen).

IMG_0405De ooievaarsroute in Gorssel bestaat nog steeds. In 2009 kwam het er niet van om de route te lopen of te fietsen, gezien de afstand tot ons onderkomen. Op het bijgaande kaartje is de route aangegeven. Het rondje is ongeveer 15 km maar de afstand naar de Stayokay is niet gewijzigd.
Mogelijk komt iemand op een idee!

We gaan van start met 25 deelnemers (4 vrouwen, 21 mannen). De kamers zijn besteld en ingedeeld en de organisatie verwacht een veilige en plezierige Driedaagse.

Joop Post

Info-avondvoor de deelnemers aan de Driedaagse
dinsdag 4 juni 2013 – 20.00 uur in het clubhuis

Route informatie / Bagage vervoer / Inleveradres

Reserveonderdelen / Tijdschema / Verblijfadres

En ook niet onbelangrijk: de restbetaling van 65,- euro

Up⬆

Nieuw Elan.

 

Om aan de terechte oproep van Cees en Eric Vos tegemoet te komen, staan hieronder enkele ideeën waarvan ik hoop dat ze de Nieuw Elan discussie op gang brengen. Ook ben ik zo vrij om dit stukje niet alleen als mail aan de werkgroep te zenden maar het ook aan te bieden aan het Crackstel.

Vooropgesteld dat ik niet beschikbaar ben om deel uit te maken van een werkgroep en/of het uitvoeren/begeleiden van de daaruit volgende activiteiten, probeer ik met dit schrijven een bijdrage te leveren om het Voor Anker gaan een Oceaan-tje op te schuiven. Oké daar gaat ie:

– MTB-afdeling oprichten en (veld) tochten organiseren.

– Contact met fietsclubs uit Hilversum, Soest,Amersfoort, Hoogland met als doel samenwerking: zij fietsen een tocht van ons en wij fietsen een tocht van hun vanuit elkaars clubhuis.

– De vertrekplaats (van nog uit te zetten tochten) op 30-40 km van het clubhuis laten plaatsvinden en er gaat een nieuw wereldje voor U open.

– Clubtochten (CT) m.u.v. de Uitwisseling en de op 30-40 km vertrekplaats tochten omzetten naar Vrije Toer Tochten (VTT).

– Bij tijd en wijlen een tocht op zondag heeft ook zo zijn charme (denk hierbij aan de uitwisselingsmogelijkheden).

– Het onderstreepte woord zet je op voorsprong in Wordfeud/Scrabble.

– Lengte van de langste route beperken tot 150 km en in elke tocht een route van ca. 100 km opnemen.

– Het aantal groepen tot vier uitbreiden met voor elke groep een eigen snelheids-range (en daar ook aan houden) zodat er voor elk niveau een keuze is.

– Twee tochten per seizoen vernieuwen waarbij de door meerdere leden verworven kennis van Base Camp een bijdrage kan zijn.

– Aankondiging van eerstvolgende tocht in de regionale huis aan huis kranten.

– Eén keer per seizoen (reis, verblijf, inschrijving, etc.) organiseren om met een groep een Toerklassieker zoals bijvoorbeeld LBL te fietsen.

– Verspreiden van de overgebleven TEP’s in bijvoorbeeld sport-, en schoolkantines en andere wachtruimten.

– Een flyer maken met een aantal relevante punten en waar mogelijk verspreiden.

– Introducees tijdens het lopende seizoen een paar maal geen inschrijfgeld laten betalen alvorens ze te vragen om lid te worden.

– Benaderen van nieuwe leden met als doel UITLEG en/of om eventuele vragen te beantwoorden (na enige tijd nog een keer).

– Een avond verzorgen om nieuwe en oude leden en ieder die het op de website gelezen heeft en zich geroepen voelt bij te praten over het fietsen in een groep.

– Lidmaatschap tot de leeftijd van 20 jaar gereduceerd tarief voor contributie en inschrijfgeld.

– Verkoop aan de bar van kleine artikelen zoals BiBa, BuBa, sportvoeding, reparatiesets etc.

– Rest nog de training: Welke dag? Hoe laat? Hoeveel km? Voor iedereen (ook niet leden) vrij om aan te sluiten? Snelheid? Clubhuis? Bardienst? Aankondiging? Misschien kunnen één of meerdere punten uit dit schrijven een goed zetje in de juiste richting betekenen.

Cees en Eric oprecht succes gewenst,Piet Broeke

Up⬆

Notulen ledenvergadering.

 

Datum: 20 maart 2013

Aanwezig: 29 leden inclusief 5 bestuursleden

1.Opening

– Om 20.05 opent Jos Koot de vergadering en heet iedereen welkom. Hij begint de vergadering met een ogenblik stil te staan bij het overlijden van Margreet van de Berg en vraagt om één minuut stilte.

2. Ingekomen en uitgaande stukken

– Dechargeverklaring betreffende financiële beleid afkomstig van Bert Krijnen en Harry Eggenkamp
– Rob Hollander, John Segers en Henk Molenaar hebben zich voor deze vergadering afgemeld.
– Er zijn geen uitgaande stukken.

3. Mededelingen bestuur

– Er zijn geen bestuursmededelingen.

4. Notulen ALV 21 maart 2012

– De notulen worden goedgekeurd.

5. Jaarverslagen 2012

– De volgende jaarverslagen worden door Jos doorgenomen: secretariaat, Toercommissie en Barcommissie.

– Er zijn geen vragen of opmerkingen.

– Jos bedankt de verantwoordelijken voor de verrichtte werkzaamheden.

6. Vaststelling contributie

– De BTW-verhoging van 19% naar 21% wordt door de NTFU pas in de contributie van 2014 doorberekend. NTFU verhogingen zijn pas in het najaar bekend. Dan wordt bekeken of onze contributie verhoogd moet worden.

7. Bestuursverkiezing

– Volgens het rooster zijn de functies van voorzitter Toercommissie en secretaris aftredend. Er hebben zich geen nieuwe kandidaten aangemeld. Nico de Graaf en Peter Markestein stellen zich herkiesbaar. De ledenvergadering gaat hiermee akkoord. Jos Koot blijft nog een jaar voorzitter.

8. Financieel jaarverslag 2012 en begroting 2013

– Bert van Loo neemt met de vergadering het verslag van 2012 en de begroting voor 2013 door. – Wim Kuipers vraagt waarom het bedrag van de Toercommissie in de begroting van 2013 veel hoger is dan de werkelijke kosten in 2012. De inkomsten zijn sterk afhankelijk van het aantal deelnemers. Gezien het slechte weer in 2012 was het aantal deelnemers aan VTT erg laag. – Bert gaat er vanuit dat er in 2013 weer meer deelnemers aan de VTT zijn.

9. Verkiezing KascommissieBert Krijnen is 2 jaar lid van de Kascommissie geweest en is niet meer herkiesbaar. Harry Eggenkamp stelt zich nog een jaar beschikbaar.Als nieuw lid stelt zich Eric Vos beschikbaar. Daarmee voldoet de commissie aan het wettelijk aantal voorgeschreven leden

 

10. Rondvraag

– Vraag Jan de Lege: Kan er een vast projectiescherm aangeschaft worden? Hoe vaak wordt dit gebruikt en wat zijn de kosten? Wordt uitgezocht.
– Vraag Cees Vos: Aantal leden neemt af, hoe komen we aan nieuwe leden? Jos geeft aan dat er volgens de NTFU 2 groeigroepen zijn: jeugdleden en dames.
Jeugdleden moeten goed begeleid worden. Hier hebben we geen vrijwilligers voor.

Suggesties:
Eric Vos: benader spinninggroepen, misschien zitten hier kandidaten voor toerfietsen.
Arjan: laat alle leden proberen om een nieuw lid aan te brengen.
Cees Vos: Maak tochten met kortere afstanden, dan is men niet de hele dag weg.
Eric Vos: Ga samenwerken met buurtverenigingen
Gerard van de Berg: Toerkalender ophangen bij andere verenigingen.
Bert van Loo: Er wordt op dit moment door Nico een folder gemaakt. Het is de bedoeling dat deze bij fietswinkels e.d. wordt neergelegd.

– Er wordt een werkgroep samengesteld die dit onderwerp kan uitwerken. De groep bestaat uit: Johan Berghuis, Cees Vos, Eric Vos, Herman Etten en Bert van Loo.

– Jan de Lege zou graag bij het begin van het fietsseizoen een korte toespraak van de voorzitter inplannen. Jos vindt dat dit door de Toercommisie zelf gedaan moet worden.

– Secretaris geeft aan dat er twee leden in aanmerking komen voor een verenigingsspeld (25 jaar lid). Dit zijn Henk Ravenswaaij en Peter Lankrijer. Beiden zijn niet aanwezig; de speld wordt opgestuurd.

11. Sluiting

– Om 21.15 uur sluit Jos de vergadering en nodigt iedereen uit voor een gratis consumptie.

– Na de vergadering wordt Rob de Groot door de voorzitter, bedankt voor zijn werkzaamheden binnen de toercommissie. Hiervoor wordt hem een cadeaubon overhandigd.
Up⬆

Van de bestuurstafel.

 

Hoe staat het met het ledenaantal van onze vereniging ?

Voor 1 april geef ik aan de NTFU het definitieve aantal mutaties door. Er zijn leden die zich zelf afmelden als lid, maar er zijn ook leden die door het bestuur geroyeerd worden omdat zij niet voor half maart, hun contributie hebben betaald. (ook na herhaaldelijk contact hierover)

Tot nu toe hebben zich tien leden afgemeld en vier leden zijn geroyeerd. Positief is dat zich het afgelopen jaar vijf nieuwe leden hebben aangemeld. Het totale ledenbestand is dus met negen afgenomen.

Misschien is het ook interessant om eens te kijken in welke leeftijdscategorieën ons ledenbestand te verdelen is:

10 leden jonger dan 50 jaar
13 leden tussen 50 en 55 jaar
17 leden tussen 55 en 60 jaar
19 leden tussen 60 en 65 jaar
23 leden tussen 65 en 70 jaar
8 leden ouder dan 70 jaar waaronder enkelen ouder dan 75 jaar.

In het vorige nummer heb ik aangegeven wat de voorraad fietskleding is. Ik heb hier wel enkele reacties op gehad maar soms blijkt hierin niet het juiste kledingstuk te zitten. Er zou opnieuw besteld kunnen worden. Misschien zijn er meerdere leden die er aan denken om nieuwe kleding te bestellen? Meld u zich dan.

Nieuwe leden die nog geen clubkleding hebben, zou ik zeker adviseren om hier eens over na te denken. Soms kom je groepen tegen waar iedereen in een clubshirt rijdt. Een prachtig gezicht en dit straalt eenheid uit. Ik zou dit graag bij ons ook zo zien.

Om nieuwe kleding te bestellen moeten we eerst inventariseren wie hier allemaal belangstelling voor heeft. In het clubhuis komt een intekenlijst te liggen.Tevens kunnen we zorgen voor paskleding om de juiste maat te bepalen.

Heeft u vragen neem dan contact op: secretariaat@wtchuizen.nlPeter Markestein, Secretaris

Up⬆

 

Van de straat.

Hulde aan Kees Kleinjan!

2013 straat

Via de e-mail verspreidt het nieuws zich snel: alleen Kees heeft de Openingstocht gereden. Een ongekende prestatie, vooral omdat het niet nat maar ook verschrikkelijk koud was die 9e maart.

Helden verdienen een eigen straat. Het nieuws was ras in Lochem aangeland waar Burgemeester en Wethouders direct besloten een straatnaam op te dragen aan de prestatie van Kees.Het resultaat ziet u hierboven.

Up⬆

 

Herinnering aan Gorssel.

2013 gorssel 0022013 gorssel 006

2013 gorssel 012
2013 april 1
Up⬆

Ledennieuws.

Up⬆

Reacties gesloten.