2014 juni

Clubblad 2014-3

Inhoudsopgave:

Van de redactie [Peter ten Broeke]
Woord van de voorzitter [Jos Koot]
Impressie van de Driedaagse. [Gerard van de Berg]
Van de Bestuurstafel. [Peter Markestein]
Nieuw Elan. [Redactie]
Herinnert u zich deze nog. [Redactie]
Toerkalender.
Ledennieuws.

snelVan de Redactie

Nog één keer het stuk van de voorzitter redigeren. Nog één keer alle advertenties op de juiste plaats zetten. Nog één keer alle teksten laten inlopen. Nog één keer zorgen dat het inslagschema klopt. Nog één keer naar de Bonairelaan voor de finale check. Nog één keer bellen met Johan van SDO (Johan bedankt voor al die jaren trouw drukken!). Nog één keer naar de parkeerplaats bij het Spant om in 2,5 uur het nieuwe nummer te drukken, te vouwen en te nieten. Nog één keer de boekjes afleveren bij de secretaris, die ze nog één keer bezorgt of laat bezorgen. Nog één keer het Crankstel op je deurmat. Nog één keer lezen over wat de club beweegt, wat er gebeurt en wat er gebeurd is – althans op papier.

Vanaf september verschijnt dit blad digitaal. Met een nieuwe redactie, met een nieuwe formule. Je krijgt daarover mailbericht. Zorg daarom dat je mailadres bekend is bij het secretariaat.

Kopij kun je voortaan sturen naar: redactieclubblad@wtchuizen.nl

Joop en ik willen alle schrijvers en lezers van de afgelopen jaren graag bedanken voor al het moois wat we hebben kunnen maken.

Namens de voltallige redactie, Peter Post
Up⬆

Woord van de Voorzitter

Zoals jullie allemaal weten is dit het laatste nummer op papier.We gaan met onze tijd mee en stappen over naar een digitaal clubblad. De organisatie hieromtrent staat stevig in de schoenen. Peter ten Broeke neemt het over en Peter Post heeft zich beschikbaar gesteld om het proces in het begin te begeleiden.

Omdat dit het laatste papieren clubblad is, wil ik in de personen van Joop en Peter Post iedereen bedanken die de clubbladen in het verleden gemaakt heeft. De club is blij met jullie inzet. Een groot woord van dank is hier op zijn plaats.

We wensen de makers van het nieuwe digitale clubblad veel succes.defietsenwinkel

Wat is er de afgelopen maanden gebeurd? Allereerst is daar de succesvolle Driedaagse naar Apeldoorn. Afgaande op de verhalen is het bijzonder spijtig dat ik daar zelf niet bij kon zijn. Ook de Omloop werd uitstekend bezocht net als de Ster van Huizen. De meeste fietsdagen was het trouwens prima weer.

Verder heb je een uitnodiging ontvangen voor het passen van nieuwe clubkleding, het cadeautje van de club, aangekondigd op de Algemene Ledenvergadering. Ik hoop dat iedereen er gebruik van heeft gemaakt. Een mooie uitstraling zal het zijn: iedereen in het zelfde clubshirt.

Nu ik dit stukje schrijf is de Avondvierdaagse bezig. Ik heb zelf een avond meegefietst door de bossen rond onze club. Een mooie tocht met prachtig zonnig weer en een hoop blije gezichten. Bedankt organisatie.

Het mooie weer is er of komt weer en dan komt ook de vakantie er aan. Zomer is de tijd van vakantie rust, wandelen en voor velen ook fietsen. Geniet er van, waar je ook naartoe gaat. Let bij alles wat je doet op je conditie voor het 2e gedeelte van het fietsseizoen. Dus niet teveel biertjes en wijntjes… Kom gezond en uitgerust terug en ik hoop jullie straks weer te zien bij de club.

Jos

jvdhulst

Impressie van de Driedaagse.

De ene Rob reed voorop, de andere Rob er naast, ook op kop, en wij fietsten als een karavaan achter de twee Robben aan.

Het tempo was strak geregisseerd en dat was helemaal niet verkeerd, 25 gemiddeld, dat was het doel, dan houdt iedereen het hoofd koel.

De routes waren, zoals altijd, met heel veel zorg voorbereid: langs bekende en onbekende wegen, soms heel stil, je kwam niemand tegen.

We konden genieten van ons mooie land in de provincie Gelderland.

De heenreis was een waar genot, maar het ging veel te vlot; daarom nog maar een extra lus langs Loenen dat hadden we beter niet kunnen doen, en een geweldige bui kruiste toen ons pad en we werden allemaal kleddernat!

Uiteindelijk viel het toch nog mee en kwamen we droog aan in de Stayokay.donshop

In Apeldoorn scheen zelfs de zon.

’s Avonds een wandeling naar het huis van John. We wandelden met een man of tien en hebben een hert en een wild zwijn gezien.

De tweede dag werd in twee groepen gereden, het ging steeds berg op en dan weer naar beneden, dwars door het nationaal Park de Veluwezoom: het landschap was fantastisch, net een droom.

We zagen de Posbank nu van de andere kant: heuvels, heide, bos en zand.

’s Avonds weer een wandeling met Piet door het bos, we letten goed op, maar zagen geen vos.

Daarna zat iedereen sloom voor de TV en we leefden allemaal met Atletico mee, maar in de verlenging kregen we in de gaten, dat onze aanmoedigingen niet mochten baten.

De derde dag gingen we weer naar Huizen terug, op de fiets, wind in de rug.

Bij aankomst waren we vermoeid en voldaan, familie en vrienden zagen we al van verre staan.

Het was weer een geslaagde Driedaagse dit keer, zoiets smaakt altijd naar meer. Met dank aan iedereen die mee heeft gedaan, anders was het vast niet zo goed gegaan: de koffie, de begeleiding, bagagevervoer en de soep zonder organisatie wordt het een troep!

Joop, Jan, Bert, Piet bedankt voor dit weekend: Jullie hebben ons weer geweldig verwend!

Gerard van den Berg

Van de Bestuurstafel.

In het vorige clubblad meldde ik dat zich vijf nieuwe leden hadden aangemeld.

Sindsdien hebben zich nog eens zeven nieuwe leden aangemeld. Dit betekent meer dan 10% nieuwe leden en niet alleen van ouwe knarren maar voor het merendeel jong spul.

Heel belangrijk voor de continuïteit van de vereniging. Ik denk dat dit vooral te danken is aan de inzet van de gebroeders Vos, die op woensdagavond een enthousiaste groep fietsers hebben verzameld. Heren bedankt.

Nieuwe leden :

Arjan Riemer uit Huizenharrywielersport

Jacques Riemer uit Huizen

Gerard Stuivenberg uit Huizen

Peter van Geemen uit Huizen

Paul Bout uit Huizen

Menno van Dongen uit Hilversum

Ik heet de leden van harte welkom en wens ze veel fietsplezier toe.

Peter Markestein
Up⬆

Fiets iedere woensdagavond met Nieuw Elan!.

Elke woensdagavond wordt er vanuit ons clubhuis gefietst, op initiatief van de werkgroep Nieuw Elan. Met veel enthousiasme wordt in verschillende lockwellgroepen gereden. Er is altijd wel een groep die qua snelheid bij je past. Ga dus fietsen op woensdagavond (18.30 verzamelen, 18:45 uur vertrekken). Ben je nog niet gewend om in een peloton te fietsen? Sluit je dan aan bij de groep van Herman Etten. Herman leert je de fijne kneepjes van het fietsen in een (grote) groep. Fietsles voor gevorderden zeg maar. Er is wat verwarring ontstaan over Nieuw Elan.Tijdens de ALV werd bekend gemaakt dat de werkgroep Nieuw Elan werd opgeheven. Daarvan is melding gemaakt in het vorige nummer van het clubblad. Daarmee is (ten onrechte) de indruk ontstaan dat de initiatieven die tot nog toe door Nieuw Elan zijn ontwikkeld, óók zouden stoppen. Zo is het niet. pekingDe initiatiefnemers van Nieuw Elan drukken de redactie op het hart dat alles wat goed van de grond is gekomen, gewoon doorgang blijft vinden. Zoals een nieuw shirt voor de hele club. En fietsen op woensdagavond. Had je graag op woensdag willen fietsen, maar ging je niet omdat er niemand zou zijn? Die vlieger gaat niet meer op. Ze wachten op je! Dus ehm… waar wacht jij nog op? Ga fietsen op woensdagavond, met Nieuw Elan! De Redactie

 

Herinnert zich u deze nog.

Joop en ik maken dit blad al sinds 2004 samen. Er zijn heel wat stukjes door diverse leden ingezonden – waarvoor dank. DoorTrapper (een van de vaste columnisten destijds) kreeg in 2004 plots berichtenpost van MeeTrapper. Over iets heel wonderlijks dat net zijn intrede deed: navigatie. Lees maar. Dan weet je meteen hoe snel de tijd gaat.defietsspecialist

Beste Door, Even met je nicht Mee. Jij laat je licht steeds weer schijnen over veel zaken in onze samenleving en ons fietsgebeuren in het bijzonder.Wat ik daarin in tot op dit moment een beetje mis is een “Navigatiesysteem” voor op de fiets.

Maar het is best mogelijk dat je daar al lang over nagedacht hebt en er dus een mening over hebt. Mijn gedachten hierover zijn de volgende. Wie is de eerste met zo’n systeem? Een Freak? Een techneut? Iemand die twee straten vanaf zijn voordeur de weg al kwijt is? Iemand die ons de ogen uit wil steken? Een vaderdagcadeau?

Een echte voorrijder en wegkenner zal het zeker niet zijn. Zo iemand zal het allemaal afkeuren, veel nadelen bedenken, kabaal maken en misschien wel stoppen met fietsen.

Voor hem hoeft het allemaal niet meer. De toercommissie krijgt ander werk, die rijden met hun apparatuur de route voor en alles wordt automatisch opgeslagen. Ze hoeven geen routes meer uit werken, te kopiëren of af te drukken. Bij de start krijgt iedereen zijn route ingeladen en rijden maar en een rustige vrouwenstem zegt wat ze moeten doen. En na fout rijden vertelt deze zwoele stem hoe ze het gerezen probleem moeten oplossen.

Zeker voor de “Padbuffels van de A-groep een uitkomst. Maar ik denk dat de vrouwenstem bij hun op een vissergegeven moment niet meer zo rustig zal blijven, misschien begint ze bij sommige zelfs wel te vloeken. Jij weet vast wel bij wie de kans groot zal zijn. Ik denk zelfs dat enkele van deze “Padbuffels” slaande ruzie krijgen met de vrouw en haar zwoele stem, na de zoveelste verkeerde afslag. Een huwelijceesvosk waar, naar mijn mening, niets van terecht komt.

Of dit alles voordelen zal opleveren dat meen ik te betwijfelen. Het blijft eigenlijk hetzelfde, men fietst dan niet meer achter een voorrijder, maar zijn computer aan. Van de omgeving zal niet meer of minder genoten worden. Want hoeveel geniet een gemiddelde toerfietser van de omgeving en de natuur waar hij doorheen fiets?

Van iemand uit de dinsdag-middag-club heb ik gehoord dat ze in een wijk in Amersfoort 13x hetzelfde rondje reden voordat een van de volgers het in de gaten kreeg. Er waren er zelfs die het na velen malen uitleg, het nu nog niet helemaal door hadden. Dit wetende kunnen de routemakers, zolang de techniek nog niet bepalend is, met dit gegeven hun voordeel doen.

Want als ze het slim inkleden dan moeten ze de Tafelberg kunnen verkopen voor de Posbank. Voordeel: vanaf de Tafelberg naar het clubhuis is dan nog maar een stukje.

Groetjes Mee.

Toerkalender 2014

vanderroestAfdrukken

Ledennieuws.

Up⬆

Reacties gesloten.