2014 augustus

Clubblad 2014-4

Colofon
Cubblad WTC
WTC PostadresNaarderhop 7, 1274HW Huizen
Rabobank Noord HollandIBAN:NL35RABO0329977032
Internet:http://www.wtchuizen.nlwebmaster@wtchuizen.nl
Voorzitter:Jos Koot (035-5260193)
Secretaris:Peter Markestein (035-5250240)secretariaat@wtchuizen.nl
Penningmeester:Bert van Loo (036-5384408)
Toercommissie:Nico van de Graaf (035-5242009)tc@wtchuizen.nl
Bar & Clubhuis:Gerard van de Berg (035-5252997)
Redactie:Peter Post (035-6219402)Joop Post (035-6856920)
Redactieadres:redactie@wtchuizen.nl

snel

Redactie aan het woord

Voor het eerst in het bestaan van het Crankstel een digitale uitvoering van ons blad. Omdat een en ander gestroomlijnd moest worden, later dan gepland.

We proberen het vooralsnog als blad te presenteren. Dus met dezelfde onderdelen als we gewend zijn. Of dit in de toekomst zo zal blijven is nog onzeker. Niettemin wil ik graag aanhalen wat de vorige redactie ons voorhield: “het clubblad is het orgaan waar alle leden, commissies en bestuur elkaar ontmoeten. Verhalen, mededelingen, ‘weetjes’ en aankondigingen: ze komen er allemaal in voorbij en in grote getalen”.

Dit waren de woorden van het legendarisch duo Joop en Peter Post, dat de voormalige redactie van het oude, nog fysieke clubblad vormde. Het oude blad leefde. Er werd elke keer weer kopij ingestuurd. En o.a. aan het gonzen in het peloton viel op te maken dat het gelezen werd.

Of dat met ons digitale clubblad het geval zal zijn, moet blijken. De manier waarop een ieder z’n bijdrage leverde is hetzelfde. Alleen het verwerken en de uitvoering is anders. We hebben nu een laptop op onze “lap” i.p.v. een krantje op schoot.

Blijf kopij insturen! Adres: redactieclubblad@wtchuizen.nl

De Redactie.

harrywielersport

Up⬆

Een woord van de Voorzittervisser

Het eerste digitale nummer is uitgekomen met een nieuwe redactie onder leiding van Peter ten Broeke. Wij wensen hem veel succes!

Nog een keer konden we het laatste clubblad bewonderen van Joop en Peter Post. Zoals je daar in kon lezen is het toch behoorlijk veel werk om alles te organiseren en op tijd een clubblad uit te geven. Ik heb ze in het vorige stukje ook al bedankt maar het kan echt geen kwaad om dit in het eerste digitale nummer nogmaals te doen. Heren reuze bedankt.

De vakantie zit er al weer op. De eerste bestuursvergadering is ook al geweest. We hebben onder andere gesproken over de workshop, o.l.v. Paul Keuning, adequaat om te gaan met de AED – de Automatische Externe Defibrillator. (beschikbaar gesteld door de RABO)

Hiervoor hebben zich opgegeven Anja Verschure, Herman Lamers, Ada Broeke, Christina Koenis, Jaap Marissen, Antoon Vreman, Toos Vreman, Theo de Boer, Gerard van de Berg en Jos Koot. Mochten er nog meer leden zijn die geinteresseerd zijn in deze workshop, dan kunnen zij zich opgeven bij onze coördinator Gerard v.d. Berg.

Ik heb een mail ontvangen over de communicatie in de groep tijdens het fietsen. Laat ik dit zeggen: iedereen rijdt voor z’n plezier mee in een groep. De toercommissie heeft groepen gevormd gebaseerd op de snelheid die er gereden gaat worden.donshop

Als er harder gereden wordt dan afgesproken, laten we dan proberen daar als volwassen mensen mee om te gaan. Probeer b.v. zelf een groepje samen te stellen.

Wat de afstand betreft: ik fiets graag 75 tot 100 kilometer. Is er dus een tocht van meer dan 100 kilometer, dan zul je mij zeker niet zien verschijnen. Verder ben ik een mooi weer fietser. Regen en wind vind ik maar niets.

In ieder geval: blijf met elkaar communiceren! Zo voorkomen we ongenoegen en kwade gezichten en houden we plezier in het fietsen!

Groet,

Jos
Up⬆

defietsspecialist

Toercommissie nieuws

“Hoogop” of “Voor”

Toen ik 8 jaar geleden lid werd van de Wielertoerclub en voor het eerst in groepen ging rijden hoorde ik de kreet “hoogop”. Dit om aan te geven dat er verkeer rechts voor je reed, waar om heen gereden moest worden. Ik heb de kreet nooit begrepen en zag later ook bij Vrije Toertochten deelnemers van andere verenigingen vreemd opkijken als ze dit hoorden.

Een van onze actieve leden, Herman Etten, heeft laatst de NTFU-cursus voor wegkapiteins gevolgd en de instructeurs daar gaven aan dat de NTFU-kreet in die gevallen “voor” is en adviseerden hem, om verwarring bij deelnemers van andere verenigingen te voorkomen nog alleen maar “voor” te gebruiken.

Overigens schijnt de kreet “hoogop” uit het schaatsen te komen. Snelle rijders geven dit aan als een langzame groep in de binnenbaan rijdt en de bedoeling is dat die dan “hogerop” moeten.

Aangezien “voor” ook korter is (maar 1 lettergreep) moeten we die kreet dus maar gebruiken, toch? (tenzij er een schaatser rechts voor ons op het fietspad rijdt natuurlijk)strankinga

Aangezien in het laatste papieren nummer van dit blad de bijdrage van de Toercommissie ontbrak (ik was op vakantie) nu een lange opsomming met de resultaten van de sinds april verreden tochten:

  • 5 april. Reden we de Veluwetocht, een vrije toertocht – goed fietsweer wat resulteerde in veel deelnemers, 92 in totaal: 25 voor de 75 km en 67 voor de 130 km.
  • 19 april. Lente-, bollenzeetocht – 40 deelnemers, 23 reden de 110 km, 17 de 170 km
  • 3 mei. Werd de Omloop Midden Nederland verreden – in totaal 715 rijd(st)ers, waarvan er 182 in Huizen gestart zijn
  • 17 mei. Was het super fietsweer (zonnig, weinig wind uit het oosten). Deze dag werd de Ster van Huizen verreden, 36 mensen reden de 60 km., 17 de 105 km., 58 de 120 km. en 34 de 165 km. in totaal dus 170 deelnemers. Van 23 tot 25 mei de Driedaagse met 25 deelnemers
  • Van 10 t/m 13 juni werd de Avondfietsvierdaagse verreden. Over deze 4 dagen verdeeld kwamen 80 deelnemers, die complimenten te over hadden voor de mooie tochten. Voor de Ster en de Avondfietsvierdaagse is weinig reclame gemaakt en toch vielen de deelnemersaantallen niet tegen. Blijkbaar is goed fietsweer en een mooie omgeving een betere reclame dan een advertentie in een blad.Na half juni begint de vakantieperiode en zoals gebruikelijk lopen de deelnemersaantallen in deze periode sterk terug. Overigens was het tijdens de meeste ritten redelijk fietsweer, alleen tijdens de Verassingstocht was er op de terugweg veel regen en wind.
  • 21 juni – Heuveltocht – 38 deelnemers – 12 x 110 km., 36 x 150 km.
  • 5 juli – Verrassingstocht – 27 deelnemers – 16 x 120 km., 11 x 180 km.
  • 19 juli – GPS-tocht – 32 deelnemers – 16 x 100 km., 16 x 150 km.
  • 2 augustus – Midzomertocht – 29 deelnemers – 17 x 110 km., 12 x 145 km.
  • 16 augustus – Huizen-Otterlo/Posbank – 36 deelnemers – 26 x 115 km, 10 x 180 Km

We hebben tot medio oktober nog 4 tochten voor u:

 • 30 augustus – Grote Rivierentocht. Deze Vrije Toertocht kent 2 afstanden 115 en 155 km.
 • 13 september – Nazomertocht. Clubtocht over 100 en 150 km.
 • 27 september – Snerttocht. Vrije Toertocht met een afstand van 100 km.
 • En als laatste wordt op 11 oktober de Sluitingstocht, een clubtocht met een afstand van 100 km. verreden.

Ik kan u nog niet veel vertellen over de eventuele wijzigingen in de routes, maar ik zal u proberen op de hoogte te houden via de vooraankondigingen die per e-mail aan u gezonden worden.

Toercomissie.

Up⬆
defietsenwinkel

Van de Bestuurstafel

Opnieuw heb ik een aantal nieuwe leden kunnen registreren. Dit jaar zijn het er al 16 . Een prachtig resultaat dat we in jaren niet gehaald hebben. Het totaal aantal leden is nu 105 en de gemiddelde leeftijd is gezakt naar 58,8 jaar.

Ik wens iedereen veel fietsplezier toe!

De nieuwe leden zijn:

 • Doke Schreuder uit Hilversum
 • Aimon Toes uit Huizen
 • Ronald Rebel uit Huizen
 • Paul Thiel uit Almere
 • Jan Peter Honing uit Bussum

Er is ook nog een aantal leden waarvan ik geen e-mail adres heb.

Ontvangt u nooit e-mail van de club, neem dan even contact met de secretaris op. Het kan zijn dat ik een verkeerd adres heb.

Ook wanneer u een nieuw e-mail adres krijgt, laat mij dat dan even weten.

In het vervolg zal er meer per e-mail gecommuniceerd worden.

Peter Markestein ( secretaris )
Up⬆

Jammer, feestavond wielerclub WTC 2014Afdrukken

Zaterdag 6 september was het weer zover. Een avond ter gelegenheid van de afsluiting van het zomerseizoen. Bij aankomst rond 5 uur konden we, onder het genot van de klanken van de muzikant, meteen aan de borrel.

In het clubhuis en in een op het clubterrein geplaatste tent, konden we met z’n allen plaatsnemen. De behaaglijke buitentemperatuur was debet aan het welslagen van de avond.

Dan komt het moment: “dames en heren het buffet gaat nu open”.

Dat hoefde niet twee keer gezegd te worden. Door een team van de slager uit Huizen waren de lekkerste hapjes klaargemaakt. Dus van ergernis tijdens het barbecuen in de trant van: “Leen je saté brandt aan”, “Joke je hamburger is gaar” of “Toby blijf van mijn worst af”, hadden we geen last.

vanderroest

 

Alles was keurig verzorgd. Onze entertainer van de avond, Nico Bakker uit IJmuiden deed, muzikaal gezien, z’n uiterste best. Mochten veel partners van onze wielerfanaten niets met racefietsen hebben, de dansvloer wisten ze wel te vinden!Tegen het einde van de avond kregen we nog een toegift. Behalve Leen, Joke, en Toby (fictieve namen) heb ik geen namen willen noemen. Maar voor de feestavond 2014gastzanger wil ik toch een uitzondering maken. Onze eigen Alex Baas zong de sterren van de hemel en vermaakte de aanwezigen tot aan het einde van de avond.“Jammer” was het enige minpuntje dat ik deze avond heb gehoord. Bleek bij navraag dat ze met “jammer” bedoelden: “jammer” dat het afgelopen was.Met dank aan het bestuur en alle vrijwilligers die deze avond hebben doen slagen.Hopelijk tot volgend jaar,

Kees Kleinjan

jvdhulst

Up⬆

Wintertraining seizoen 2014-2015

Hoe houden we onze conditie gedurende de winterperiode op peil, zodat we in het nieuwe seizoen niet weer vanaf “nul” moeten beginnen?

Zoals elk jaar worden de leden van onze club weer in de gelegenheid gesteld om in clubverband te blijven werken aan de conditie.

Naast de wintertraining op de fiets, meestal de mountainbike, wordt er een looptraining verzorgd.

Deze looptraining vindt plaats op zaterdag en start vanuit het clubhuis om 9.00 uur. Tegen 10.30 uur zijn we weer terug.

Globaal bestaat een training uit 3 elementen:

Warming up. Deze bestaat uit een kwartiertje inlopen. Tegelijkertijd doen we loopoefeningen, zodat we met warme spieren aan de rek- en strekoefeningen kunnen beginnen. Tijdens deze oefeningen worden diverse spiergroepen soepel gemaakt. Dit om de kans op blessures zo veel mogelijk uit te sluiten.

Het middengedeelte bestaat uit loopscholing, heuveltraining, intervallen en krachttraining. Ook wordt wel gekozen voor een duurloop. (variabele afstanden)

De training wordt afgesloten met de cooling-down.peking

Het parcours zal elke zaterdag anders zijn. De ondergrond waarop getraind wordt is verschillend. ( bos, fietspaden en openbare weg)

Door het trainingsprogramma wekelijks te variëren en in zwaarte op te voeren is het voor iedereen een ideale manier om de conditie niet alleen op peil te houden maar zelfs te verbeteren!

Dus: lijkt het je leuk om te gaan hardlopen, kom dan zaterdagochtend 18 oktober, een week na de sluitingstocht, om 9.00 uur naar het clubhuis voor de eerste training.

De koffie wordt weer verzorgd door Hans Petersen!

Berry Snoek,

Up⬆
ceesvoskruijmer

Toerkalender 2014

Toerkalender 2014
NRDATUMNAAMSOORTGEPIJLDAFSTANDSTARTTIJDENCOöRDINATOR
112 maartOpeningstocht CTnee60 1009:30Berry Snoek
226 maartPlassentocht CTnee80 1009:00Jan Riemer
39 aprilVeluwetochtVTTnee75 1309:00-10:00 8:30-09:00Wim Kuijpers
423 aprilLentetocht Bollen-ZeetochtCTnee110 1709.00 8.00Rob den Hollander
57 mei Omloop Midden NederlandVTT**ja gps txt50 100 140 150 2009:00-12:00 8:00-11:00 7:15-09:00 7:15-08:00Harry Eggenkamp
621 meiSter van HuizenVTT*ja gps txt60 105 120 1659:00-11:00 8:30-10:00 8:00-09:00Wim Kuijpers
727-29 mei Driedaagse NijverdalCTgps360/410Jan de Lege
86-9 juniAvondfietsvierdaagseA4Dja2518:00-19:00Nico van der Graaf
911 juniHeuveltochtCTnee110 1508:30Roland de Boer
1025 juniVerrassingstochtCTnee110 1759:00 8:00Berry Snoek
119 juliGPS tochtCTnee100 1508:30Roland de Boer
1230 juliMidzomertochtCTnee110 1458:30Jan Riemer
1320 augustusHuizen-Otterlo Huizen-PosbankCTnee115 135 1809:00 8:00Jan de Lege
143 septemberGrote RivierentochtCTgps115 1558:30Rob de Hollander
1517 septemberNazomertochtCTgps100 1509:00Roland de Boer
161 oktoberSnerttochtVTTnee gps txt1009:00-10:00Wim Kuijpers
1715 oktoberSluitingstochtCTgps1009:30Berry Snoek

Ledennieuws


lockwell

 

 

 

 

 

Up⬆

Reacties gesloten.