2014 oktober

Clubblad 2014-5

Inhoudsopgave:

Van de redactie [Peter ten Broeke]
Woord van de Voorzitter [Jos Koot]
Toch maar doorgaan [Peter Post]
Informatie van de Toercommissie [Wim Kuijpers]
Van de Bestuurstafel [Peter Markestein]
Italië 2014 (1) [Aard en Coby]
Nieuwe clubkleding [Bert van Loo]
De Sluitingstocht, net een pizza [Gerard van de Berg]
GPS aanbieding voor clubs en leden
Had ik een bril op? [Kees Kleinjan]
Sinterklaas bij de WTC Huizen [Gerard van de Berg]
Toerkalender
Ledennieuws

Van de Redactie

De redacteur heeft een probleem.
Tijdens en na de overdracht van de redactie van HET CRANKSTEL van de heren Post naar mij was een van de onderwerpen die we bespraken: hoeen waarop gebaseerd heeft de redactie het recht ingezonden stukken naar eigen believen te veranderen.
Die veranderingen kunnen verschillend van aard zijn:

a. Informatief. Er is b.v. een verkeerde datum vermeld, een verkeerde naam gebruikt of een verkeerd tijdstip aangegeven

b. Taaltechnisch: de bekende d’s en t’s, ou of au, de als/dan en dat/wat problematiek

c. Stijl – iets grappig willen zeggen, te lange zinnen gebruiken, onduidelijkheid, hoofdzaak/bijzaak.

Wat de punten a en b betreft lijkt het me niet ingewikkeld. Ik verander wat er veranderd moet worden.

Maar wat c. – de Stijl betreft weet ik eigenlijk niet goed wat er van me verwacht wordt.snel

Tot nu toe heb ik vooral woordjes, maar ook zinnetjes veranderd. Ik maak ze korter, stuur de duidelijkheid wat bij, schroef wat aan de taal daar waar het meer gesproken taal dan geschreven taal betreft enz.

Het verhaaltje wordt er naar mijn idee duidelijker en beter op. Maar ondertussen beweeg ik me wel min of meer in het merg van iemands betoog en de vraag is of ik dat kan maken.

Om te voorkomen dat we in een discussie terecht komen waar we misschien niet meer uitkomen wil ik het volgende voorstellen:

Ik blijf gewoon doen wat ik deed. En als iemand dat van zijn ingezonden tekst geen goed idee vindt laat hij/zij mij dat van te voren weten. Dan loop ik die ingezonden stukken alleen nog na op de punten a. en b. en niet op c. – de stijl.

Peter ten Broeke

Woord van de Voorzitter

Het seizoen 2014 zit er op, iedereen gaat zich richten op de winter activiteiten. Voor de een zijn het de loopschoenen, voor de ander de ATB. Voor weer een ander is het de sportschool.

Of helemaal niets. Even een paar maanden bijkomen om volgend jaar fris aan de start te verschijnen.vanderroest

De toerkalender voor 2015 heb ik al gezien en daar staan weer mooie tochten op. Het begin is rustig in de opbouw naar de langere tochten. Het lijken mij prima tochten en wie weet rijd ik er zelf ook wel een paar. Nico is nog op zoek naar iemand die de fietsvierdaagse van hem wil overnemen. Schroom niet en meld je bij hem.

In de bestuursvergadering heeft Nico aangegeven te willen stoppen als bestuurslid vanuit de toercommissie. Drukke werkzaamheden zijn de redenen voor dit stoppen. Nico is zelf binnen de toercommissie op zoek gegaan naar een opvolger die wij dan op de algemene ledenvergadering zullen presenteren.

Nico, alvast bedankt voor al het werk de laatste jaren voor onze vereniging!

Omdat ik wat laat ben met mijn stukje voor ons clubblad kan ik deze vraag gelijk aan ons allen, leden en bestuur, stellen vanuit de organisatie van de triatlon Huizen. Wij zijn als Stichting Triatlon Huizen naarstig op zoek naar een coördinator fietsparcours.

De bedoeling is dat hij/zij de uitdaging aan wil gaan om een nieuw fietsparcours verder uit te werken, inclusief visserverkeersplan, bordenplan en hekkenplan. Denk jij dat er mensen zijn bij de WTCH die hiervoor belangstelling hebben? Mocht je denken dit wil ik wel worden: laat wat van je horen bij een van onze bestuursleden.

Wij zullen dan zorgen dat er contact komt met de stichting triatlon Huizen.

De wedstrijd is op 14 juni 2015.

We gaan ons weer als bestuur beraden hoe we u volgend jaar weer van dienst kunnen zijn. Heb je suggesties: laat het ons vooral weten.

Jos
Up⬆
lockwell

Toch maar doorgaan.

Eigenlijk had ik het plan opgevat om maar te stoppen bij de club. Ik fiets weinig meer en al helemaal nooit in clubverband. Maar dat plan staat sinds een week of wat in de koelkast. Wat zeg ik? Het staat in de diepvriezer!

Wat is het geval? Ik heb een nieuwe outfit. Met mijn voornaam erop. En het zit me als gegoten. Ik vind het prachtig!

Als ik het goed begrepen heb, heb ik dat te danken aan Nieuw Elan. En aan de mensen van het bestuur die het financieel mogelijk hebben gemaakt.

En natuurlijk aan de mensen die een en ander logistiek hebben verzorgd.

Dank, dank en nog eens dank!

En dan zit ik al zo lang bij de club. Wat een schitterend cadeau!

Tijd om te fietsen!
peking
Blijkt dat er in pakweg tweeëneenhalf jaar toch wel wat veranderd is op onze fietspaden. Tuurlijk, ik kan net de 27 km/h aantikken en dan nog maar een minuutje, maar ik word voorbijgesjeesd door bejaarden op een fiets die een zacht bromgeluid maakt.

Genant vond ik het dat we (groepje WTC-ers – jaren 80) op de col de la Redoutte in Walonië voorbij werden gereden door een jongetje van 12 op een omafiets. Wij gingen ook best hard, maar we konden hem niet bijhouden. Een verzachtende omstandigheid was dat hij niet de hele col deed en wij er al 220 km Luik-Bastenaken-Luik op hadden zitten. Maar toch…

Dat euvel met de bejaarde medemens deed zich voor na precies 2,78 kilometer op de Soestdijkerstraatweg. Dat, plus dat nieuwe shirt…

Dat MOETEN tekens zijn om vaker op de fiets te stappen!

Groet, Peter Post

Informatie van de Toercommissie

Het fietsseizoen van 2014 is ten einde en ik ben u nog de resultaten van de laatste 4 tochten schuldig:

Grote Rivierentocht – Er was door de weerdiensten regen in het vooruitzicht gesteld en die kwam er dan ook. Het gevolg was dat de animo om deze tocht te rijden gering was, 10 rijders vertrokken voor de 150 km, slechts 3 daarvan hebben de complete afstand uitgereden. Ook 10 rijders voor de korte tocht van 115 km, waarvan ook een aantal het halverwege voor gezien hield. Jammer, want bij een Vrije Toertocht hoop je altijd op een grote opkomst (ter vergelijking verleden jaar waren 60 deelnemers)

Nazomertocht – 25 deelnemers op deze dag met goed fietsweer, 13 reden de 100 km tocht en 12 vertrokken voor de 150 km. Harrie Dikkeboom maakte nog een lelijke val, gelukkig zonder ernstige consequenties.

Snerttocht – Op deze laatste Vrije Toertocht kwamen 54 rijd(st)ers af die mooi weer troffen. Ook hier een valpartij Bert Dolleman en Rob de Groot kwamen door een onverwachte beweging van een medeweggebruiker op een spekgladde brug ten val. De schade viel gelukkig mee. Sluitingstocht – Traditioneel komen op de laatste tocht van het jaar altijd veel deelnemers af en dit was dit jaar ook weer het geval. In totaal 49 WTC-rijders gingen van start. Tot de stop bleef het droog, maar weer op weg naar Huizen begon het te regenen en toen we in Huizen aankwamen droop het water uit ieders kleren.

De toercommissie denkt al weer aan het fietsseizoen 2015 (de Toerkalender moet al vroeg naar de NTFU). In ieder geval 1 tocht meer (zoals u weet wordt 1 keer in de 3 jaar de Cor Lakeman Memorial verreden). De eerste tocht is op 7 maart en we sluiten het seizoen af op 17 oktober. Nieuw is volgend jaar dat de Toercommissie voor de clubtochten geen routebeschrijvingen meer op papier zal verstrekken. Dit is zo afgesproken op de ledenvergadering begin dit jaar. De GPS-apparaten zijn inmiddels zo ingeburgerd dat in elke groep wel een aantal mensen is die met zo’n kastje op het stuur rijden. Bovendien is er altijd een GPS van de vereniging beschikbaar. Het is overigens niet zo dat de andere deelnemers dan kunnen denken “laat die met de GPS maar de hele weg op kop rijden”. Het getuigt van verenigingszin om aan te bieden ook een stukje van de tocht op kop te rijden.
vuurwerk combi
Als iedereen dit doet is het voor allemaal prettig rijden. Voor de Vrije Toertochten wordt nog wel een routebeschrijving op papier gemaakt. Een bijkomend voordeel van tochten op GPS rijden is dat de route ook andersom gereden kan worden. Dit kan aantrekkelijker zijn in verband met windrichting.

Overigens heeft de NTFU nu ook het gebruik van GPS-apparaten voor de wielertochten omarmd. Schreef een NTFU-controleur van Grote Rivierentocht verleden jaar nog “Ik vind het op GPS rijden van routes niet aan te bevelen, zeker niet in een groep die ook nog stevig rijdt”, nu is in laatste blad van de NTFU te lezen dat de NTFU het rijden met GPS een goed alternatief vindt voor het uitpijlen van tochten. Er worden ook voorstellen gedaan hoe verenigingen goedkoop aan hun GPS-apparaten kunnen komen. Kortom als iemand van plan is een GPS aan te schaffen meldt dit dan even aan de Toercommissie via het in de laatste alinea vermelde e-mail adres dan kunnen we misschien iets coördineren.

De toercommissie staat ook voor de beslissing wie de taak van Nico van de Graaf als voorzitter (en daarmee ook als afgevaardigde in het bestuur) op zich zal nemen. Nico heeft te kennen gegeven dat de taak voor de Toercommissie niet meer te combineren is met zijn drukke werkzaamheden en dat hij dus op de ledenvergadering volgend jaar af zal treden. We respecteren dit uiteraard maar vinden het wel zeer jammer en zullen zijn expertise zeker missen. Ook zal de Toercommissie moeten worden aangevuld, met name voor het doorgaan van de Avondfietsvierdaagse is dit essentieel.

Rest mij nog te melden dat leden die meedoen aan de toerboekjes-competitie deze in kunnen leveren bij een van Toercommissie-leden. Deelnemers die meedoen aan de fietscomputer-competitie kunnen de kilometerstand doorgeven via het e-mail-adres van de toercommissie tc@wtchuizen.nl.

Van de Bestuurstafel

Het is nog ver weg, maar noteert u maar vast in uw agenda:

kruijmerNIEUWJAARSRECEPTIE

op zaterdag 3 januari 2015

van 15.00 – 17.00 in het clubhuis “Aan de Meet”

Italië 2014 (1)

Zondag 18 mei zijn we vertrokken voor onze vakantie naar Italië. Het doel van deze vakantie is tweeledig:

1. Fietstocht Firenze- Rome

2. Campingreis Umbrië

Italie 2014-1

Firenze

Na twee dagen rijden zijn we in Firenze aangekomen. Daar zijn we een paar dagen op de camping gebleven, met natuurlijk een bezoek aan deze bijzondere stad.

1. Fietstocht Firenze- Rome

Op donderdag 22 mei zijn we gaan fietsen. In aansluiting van mijn fietstocht van vorig jaar Nederland –Italië (Firenze) met broer Andre starten Coby en ik nu met deel 3 van de route beschrijving Firenze -Rome. De hoofdroute gaat over Siena, maar wij hebben gekozen voor de route via Assisi. Deze route is weliswaar 25 km langer maar heeft volgens de beschrijving minder hoogte meters.

Firenze ligt aan de rivier de Arno en je moet eerst uit dat dal klimmen. Daarna word je beloond met prachtige vergezichten over het Toscaanse landschap. We zitten ook direct in het Chianti wijn gebied met zijn kenmerkende cypressen, wijngaarden en olijfbomen. Rond het middag uur dalen we weer af en passeren weer de Arno. Bij een bakker halen we brood en tussen de middag vinden we in een parkje in het plaatsje Castelfranco di Sopra een bankje in de schaduw voor onze lunch.

Italie 2014-2

Toscaanse landschap

Om 2 uur hebben we onze 1e dag etappe er al op zitten. We hebben 60 km gefietst en dat is voor de eerste dag genoeg. Het is behoorlijk heuvelachtig en de temperatuur varieerde tussen de 22 en 30 graden.

Het was een mooie maar wel pittige dag-etappe. We komen langs een wijn /olijf boerderij met restaurant waar we kunnen overnachten. Een eigen appartement in een prachtige omgeving.

Dag rit 60 km Totaal 60 km.

Italie 2014-3

Aldarnese

Italie 2014-4

Paterna

 

Vrijdag 23 mei

De warmte van gisteren heeft vannacht voor regen en onweer gezorgd en we zijn benieuwd wat het vandaag gaat worden.

De dag begint bewolkt, maar het is gelukkig droog. De temperatuur is goed en de regenjas hebben we niet nodig. Later herstelt het weer zich helemaal en het wordt een prachtige zonnige dag.

De eerste 30 km blijven we op een hoogte van rond de 300 m rijden met wat klimmen en dalen en uitzicht over het dal van de Arno. Dan buigen we ons van de rivier af en moet er 500 m geklommen worden.

Een auto met Nederlands kenteken passeert ons en roept ons toe thee voor ons te zetten. Wij fietsen ons zwaar in het zweet en weten niet wat we met die opmerking moeten.

We trappen dus maar door. Om niet teveel aan het klimmen te denken probeer je de aandacht te richten op de omgeving. De brem, kornoelje, vlierbes en jasmijn staan volop in bloei en kleuren en geuren enorm. Rond half 12 passeren we een idyllisch huisje. Langs de weg een bord met een fiets en dat trekt onze aandacht.

Italie 2014-5

Casa Agnano, Mini camping met kamers

Hier woont een echtpaar uit Amsterdam 8 maanden per jaar. Zij beheren een minicamping en verhuren kamers. Eerder passeerden ze ons en nu worden we uitgenodigd voor thee of koffie. Wat een pracht. Alles is hier zo puur in al zijn eenvoud midden in de heuvels van dit Toscaanse landschap.

Ze hebben een eigen biologische moestuin en maken hun eigen wijn. Alles in een natuurlijke omgeving met een eindeloze stilte.

Na een uur genoten te hebben van de gastvrijheid gaan we weer verder. Er moeten uiteindelijk ook kilometers gemaakt worden.

Italie 2014-6

Anghiari

We waren helemaal hersteld en rijden nog een tijdje door. We zoeken weer een rustige plek om onze lunch te gebruiken en bakken een eitje zoals we dat vaker doen tijdens onze fietstochten.

Net voor we het plaatsje Selci Lama passeren steken we de fameuze rivier de Tiber over, hier nog kleine stroom. Als we deze nu maar volgen komen we vanzelf in Rome. Maar zo werkt het niet bij onze reisgids van Hans Reitsma.

Die zoekt steeds weer andere wegen die naar Rome leiden. Na 81 km fietsen we de plaats Citta di Castello binnen. Hier vinden we een hotel en nemen onze rust. In de avond nog een wandeling door het oude centrum van deze kasteelstad. We eten in een pizzeria.

Dag rit 81 km Totaal 141 km
Italie 2014-7

Zaterdag 24 mei

We kunnen vroeg ontbijten en om 8.15 uur zitten we weer op de fiets. Het is mooi open weer met een helder blauwe lucht.

De temperatuur is zo’n 18 graden. Het belooft weer een prachtige dag te worden. We zijn inmiddels in de provincie Umbrië gekomen en het landschap komt bij ons vriendelijk over.

Mooi en licht glooiend. We blijven voor het grootste deel van deze fietsdag de Tiber volgen zodat we hoofdzakelijk vlak kunnen blijven fietsen.

De rivier heeft in de vallei op uitgebreide schaal vruchtbare klei afgezet en we vinden dan ook veel kleinschalige landbouw. Tussen het graan zijn veel klaprozen te vinden. De heldere rode kleur maakt ons vrolijk.

Italie 2014-8
Rond de middag buigen we iets van de rivier af en moet er wat geklommen worden. De route gaat vanaf dat punt over idylische landweggetjes met schitterende vergezichten.Vroeg in de middag komt Assisi in beeld. Weer zo’n prachtig middeleeuwse stadje dat tegen en op een heuvel is gebouwd.

Rond 2 uur hebben we er 78 km opzitten en vinden we iets buiten de stad een camping waar we een blokhut kunnen huren. Hier willen we twee nachten blijven zodat we een rustdag kunnen nemen en tevens het stadje bekijken.

Dag rit 78 km Totaal 219 km

Italie 2014-9

Assisi

Zondag 25 mei

Assisi is erg toeristisch en we besluiten vroeg te vertrekken. We fietsen er heen en parkeren onze fietsen beneden.Italie 2014-10

Meteen moeten we een heel lange trap op om bij het centrum te komen. Als we onder de stadspoort door lopen horen we juist de kerkklok luiden voor de dienst van 10 uur. We besluiten om deze dienst bij te wonen.

Zo ervaar je iets van hoe men hier met het geloof bezig is. Het is een gezongen mis waar ook vrouwen en kinderen tijdens de dienst een actieve rol in hebben.

Na de dienst trekken we door de rest van het stadje, bezoeken kerken, beklimmen trappen, bewonderen verrassende pleintjes en slenteren door kleine steegjes van deze zo mooi gerestaureerde stad.

Rond twee uur is de temperatuur opgelopen tot boven de 28 graden. Wij vinden dat wij ons portie cultuur weer ruimschoots binnen hebben en dalen af naar onze stalen rossen. We trekken ons terug op de camping.

Italie 2014-11

Straatjes in Assisi

Ik pleeg wat onderhoud aan de fietsen en verder doen we het rustig aan. In de namiddag breekt er een flinke onweersbui los met regen tot diep in de nacht. Hoe moet dat morgen?

Dag rit 8 km Totaal 227 km

Maandag 26 mei

In een van mijn doopnamen heeft mijn vader mij vernoemd naar Franciscus. Of hij daarbij gedacht heeft aan Franciscus van Assisi betwijfel ik.

Italie 2014-12

Santurio di Rivotorto

En of deze ook nog invloed heeft op het weer weet ik ook niet maar het is helemaal goed gekomen. De volgende morgen was de lucht helder en in het restaurant van de camping gebruiken we een vroeg ontbijt. Hier ontmoeten we een echtpaar uit Nederland.

Ze maken een fietsttocht van 5 weken naar Rome. We praten even bij en vertrekken daarna. Volgens ons routeboek staan er voor vandaag 92 km met 930 hoogtemeters op het programma.

Dit is meer dan we eigenlijk willen maar we gaan er fris tegenaan. We zien wel wat het gaat worden. De eerst 25 km blijven nog vlak dus we kunnen rustig warm draaien.

Als we nog maar net begonnen zijn komen we langs het Santuario di Rivotorto. Een kerk die over een eenvoudige stenen hut is gebouwd.

Dit was het eerste onderdak voor Franciscus en zijn volgelingen. Aan het eind van het vlakke gedeelte van de route komen we door een mooi middeleeuws stadje met veel gerestaureerde gebouwen.

Italie 2014-13

Stenen hut

We neme hier een koffiepauze. Bij het verlaten van het stadje komen we nog langs een wasplaats aan de rivier die nog steeds gebruikt wordt

We verlaten de Tibervallei en gaan klimmen. Het gaat gelukkig niet steil omhoog, maar de kuiten moeten wel weer hun best doen. De temperatuur is tussen de 24 en 28 graden met regelmatig wat wind. Uitermate goed fietsweer. De vergezichten zijn weer schitterend. Mooie kleinschalige akkers en wijn- en olijfboomgaarden.

Tegen de hellingen oude dorpjes geplakt. Tussen de middag zoeken we een rustig plekje in de schaduw met uitzicht over de heuvels. Hier houden we in alle rust onze lunchpauze.

Italie 2014-14

Bevagna – wasplaats

Als we weer fietsen komen we vrij snel over het hoogste punt van deze dag-etappe. We kunnen weer afdalen met af en toe een stukje valsplat.

(Wordt vervolgt)

Up⬆

NIEUWE CLUBKLEDING.

Na een lange periode van voorbereiding was het half september dan eindelijk zover. De nieuwe clubkleding, geleverd door de firma Owayo, was klaar.

defietsenwinkelEn toen moest het uitgezocht worden. Het viel niet mee de goede kleding bij ieder lid te vinden, maar gelukkig was het enthousiasme groot over de kleurstelling en iedereen bleek content met het resultaat.

Tijdens de snerttocht werd er al in het nieuwe tenue gereden. En vooral door de grote opkomst tijdens de sluitingstocht was het geweldig ons te zien rijden in deze schitterende outfit. Iedereen sprak er lovend over.

En dat was fijn om te horen. We kunnen wel zeggen dat het initiatief van NIEUW ELAN om nieuwe clubkleding aan te schaffen een succes is geworden.

Wellicht mede door deze actie en de inzet om nieuwe leden te werven hebben wij dit jaar al 17 nieuwe leden mogen begroeten.

Het ligt in de bedoeling In 2015 een nieuwe clubfoto te maken in ons nieuwe tenue. Uiteraard zullen we jullie daar tijdig over informeren. De foto zal gemaakt worden voor de start van een toertocht.

Wij hebben nog wat extra shirts en broeken ingekocht zodat nieuwe leden direct kleding kunnen aanschaffen. Wanneer er mensen zijn die nog broeken of extra shirts willen aanschaffen: zorg dat je er snel bij bent, want op is op.

Het jaar 2015 zal een mooi jaar worden voor de vereniging met onze nieuwe uitstraling.

Bert van Loo namens NIEUW ELAN en Bestuur
Up⬆

De Sluitingstocht, net een pizza

U hebt vast weleens in een pizzeria gezeten op zoek naar een lekkere pizza. Maar de keuze wordt elk jaar moeilijker omdat de lijst met mogelijke pizza’s steeds langer wordt. Wat te denken van een BBQ-pizza . Of een Shoarmapizza? Dat lijkt toch niet Italiaans!defietsspecialist

Ik neem vaak een pizza “Quattro Stagioni”, of in goed Nederlands “vier jaargetijden”. Zo’n pizza is in 4 vakken verdeeld met elk zijn eigen garnering, die de 4 seizoenen moeten voorstellen: ham, kaas, champignons en tomaat.

Niet alleen de kok wordt overigens geïnspireerd door de wisseling der seizoenen. Antonio Vivaldi componeerde al in 1723 4 vioolconcerten die hij de namen lente, zomer, herfst en winter gaf en noemde het geheel “Le Quattro Stagioni” – De Vier Jaargetijden. Joseph Haydn schreef zelfs een 2 uur durend oratorium over de seizoenen onder de naam “Die Jahreszeiten”.

Aan dit alles moest ik denken toen ik na de sluitingstocht thuis onder de warme douche stond.

ceesvosDe hele week waren de weersvoorspellingen wisselend geweest. Op maandag leek het niet best te worden op 11 oktober, maar naarmate de week vorderde werd de kans op zon steeds groter.

Het gevolg was een grote opkomst op zaterdag. Ik telde rond half tien meer dan 45 mensen in en bij het clubhuis.

En inderdaad, toen we wegreden was er wat sluierbewolking en leek de zon zelfs door te komen.

Het was heerlijk fietsen in de polder bij Eemnes: het leek wel Lente.

Onderweg naar de koffiestop voelden we af en toe een spat regen, maar dat mocht de pret niet drukken. Bij de stop in Driebergen konden we zelfs buiten zitten op het terras: het leek wel Zomer. Bij het wegrijden begon het echt te spetteren en later te plenzen. Het woei en er lagen glibberige bladeren op de weg: het leek wel Herfst.

Tijdens het laatste deel van de tocht verloren we steeds meer mensen, die de kortste weg naar huis namen. Bij terugkomst in het clubhuis was ik totaal verkleumd en had ik ijskoude tenen: het leek wel Winter.

Gelukkig werd ons door Christina en Antoon een bord met warme patat geserveerd, zodat we wat bijkwamen.

En zo werd de laatste tocht van het jaar er één om niet gauw te vergeten!

Gerard van den Berg

GPS aanbieding voor clubs en leden

GPS aanbieding voor clubs en leden Het gebruik van GPS raakt steeds meer ingeburgerd onder wielersporters. Een ontwikkeling die de NTFU graag wil stimuleren, omdat het wegkapiteins ondersteunt in hun taak en omdat het verenigingen een alternatief biedt voor het uitpijlen van tochten. Om te voorkomen dat er toestellen worden aangeschaft, die werkeloos in de kast komen te liggen, heeft de NTFU samen met partner Waypoint Notter GPS-pakketten met ondersteuning samengesteld voor NTFU verenigingen en alle leden van de NTFU.
jvdhulst
GPS Verenigingspakket

Bij aanschaf van minimaal 5 toestellen (ongeacht type):

• Gratis fietssteun per toestel
• 8Gb SD kaartje met daarop de OSM fietskaart van midden Europa
• Gratis clubpresentatie GPS gebruik op de fiets in eigen clubgebouw of bij een WayPoint vestiging (Notter, Vessem of Hilversum)
• Toestellen voor dealerprijs (25% korting op de Garmin adviesprijs (www.garmin.nl)
Let op: Bij minder dan 5 toestellen vervalt de clubpresentatie, bij minder dan 3 toestellen vervalt de dealerprijs.

Advies is om 1 type toestel uit te kiezen in verband met de cursus en ondersteuning.

GPS Ledenpakket

Alle leden van de NTFU kunnen individueel een willekeurig toestel bij WayPoint aanschaffen voor de op dat moment geldende winkelprijs (www.gps.nl). Op vertoon van een NTFU ledenpas ontvang je gratis het Ledenpakket:

• Gratis fietssteun
• 8Gb SD kaartje met daarop de OSM fietskaart van midden Europa
• 40 Euro cursustegoed, te besteden bij de WayPointcursussen (cursus.gps.nl).
• Boek ‘GPS wijzer’
Heb je plannen om een GPS aan te schaffen,neem dan contact op met de secreataris ( 0646574747) of stuur een mailtje naar secretariaat@wtchuizen.nl

Wanneer meerdere leden belangstelling hebben, kunnen we misschien tot aanschaf van een verenigingspakket komen.
Up⬆

Had ik een bril op?

Na inschrijving voor de Nazomertocht, en donshopbijgepraat te hebben tijdens de koffie, liepen we naar onze fietsen. Er zijn dit jaar bordjes bij de start opgehangen met daarop het snelheidsadvies.

De A rijders vertrekken als eerste. Ze fietsen meestal boven de 30 km/u en kiezen voor de lange afstand.

Groep B doet het wat langzamer aan. Rijden tussen 27km/u en 31 km/u.

Groep C vertrekt als laatste en dan met een snelheid die iedereen in principe kan bijbenen. Deze ligt zo rond de vijfentwintig kilometer per uur en zelf zit ik hier ook vaak tussen. We waren nog maar net onderweg of we kregen van achter uit de groep te horen: iets langzamer. Dat ging 5 kilometer goed en toen werd er weer geroepen: iets zachter!

We besloten om even te stoppen en een goede afspraak te maken over het verdere verloop van de tocht. Daar werd onmiddellijk gehoor aan gegeven en we stopten, zo’n driehonderd meter vóór het station Bussum-Zuid.

Voor Harry ging dit niet goed. Stapvoets reed hij naar de al voor hem stilstaande groep en viel, na even te zijn uitgeweken naar de berm, op het fietspad. De hoge betonnen rand was daar debet aan.

Dat was even schrikken.

Terwijl Peter Beek de valhelm en bril van Harry aannam gingen Peter ten Broeke en Herman Lamers als volleerde artsen Harry “te lijf” met het verzorgen van de hoofdwond.

Toen Harry even later vroeg wat er was gebeurd antwoordde Peter Beek: “Harry, de schade aan je bril valt wel mee”. Daarop vroeg Harry: “had ik dan een bril op?”

Het was wel duidelijk: er kon door Harry niet verder gefietst worden. Vervolgens is de pechvogel met de auto opgehaald en na een bezoek aan ziekenhuis TerGooi naar huis gebracht.

In twee groepjes hebben we de tocht voortgezet. Acheraf bleek hij een gebroken poot te hebben. Nee, niet Harry, die overigens bij nadere inspectie een paar gekneusde ribben bleek te hebben. Nee, z’n bril. Ze bril had een gebroken poot.

Alles is uiteindelijk weer goed gekomen.

Helm-2014-5 Ongeveer hetzelfde overkwam mij een tijdje terug: een uitglijder op een fietspad in Soest. Fietspad af, fietspad op, vallen, hoofdwond, bril en helm kapot. En ook ik werd met de auto door Nico thuis afgeleverd daar verder fietsen geen optie was.

Maar als Harry was gaan vissen, of bij Nelie was gebleven (die deze ochtend onze rijders en rijdsters weer van koffie voorzag) was het niet gebeurd.

Maar wat er was gebeurd als Harry geen helm op had gehad tijdens de val laat zich wel raden. De helm is rijp voor de sloop. Dat hebben we ter plaatse met z’n allen kunnen zien. We hebben geen foto van Harry’s helm. Maar wel van mijn helm. Of wat er van over is.

Kees Kleinjan

Sinterklaas bij de WTC Huizen

strankinga
Het zal u niet zijn ontgaan dat er de laatste tijd veel is gediscussieerd over het Sinterklaasfeest en met name over de rol van Zwarte Piet. Het mag niet meer zijn zoals vroeger. Geen knecht meer en ook niet meer zwart. Zelfs in het buitenland bemoeit men zich ermee, maar in ons land staan we niet te trappelen om nu al veel te veranderen.

Ook blijken de festiviteiten steeds eerder te beginnen. Sinterklaas komt pas medio november in het land, maar de pepernoten liggen in september al in de winkel. De Sint is nog niet vertrokken op 6 december of de Kerstman dient zich alweer aan en ook hij neemt cadeaus mee. Na de Kerst zien we de paaseieren al weer in de winkel liggen, maar de paashaas is doorgaans wat bescheidener.

U zult er wel van opkijken, maar ook bij de WTC Huizen hebben we onze Sinterklaas. Onze Sint heeft geen mijter en geen staf en laat ook zijn baard niet staan. Hij rijdt niet op een schimmel, maar liever op de fiets. Hij rijdt niet over de daken, maar liever door het bos.

Wel strooit hij allerlei cadeaus rond van september tot in het volgend jaar.Afdrukken

U kent deze WTC-Sint vast wel, het is onze zeer gewaardeerde penningmeester.

Het begon dit jaar met de feestavond. We moesten wel iets zelf betalen, maar het meeste kregen we van hem cadeau. Later in september was er wéér een cadeau: een gratis wielershirt voor iedereen. Dan hebben we straks nog de nieuwjaarsreceptie, waar de penningmeester een rondje en allerlei hapjes financiert.

Waar doet hij dat toch allemaal van??

Ik moest ineens denken aan een oud liedje van Henk Temming/Henk Westbroek: “ Ik ben toch zeker Sinterklaas niet, er groeit geen geldboom op mijn rug”. Rondom ons clubhuis staan wel veel bomen, maar daar valt alleen rommel uit. In het voorjaar de vliesjes van de nieuwe knoppen, dan de uitgebloeide bloesem en in het najaar de eikels en de verdorde bladeren. Als elk blad nou eens vijf euro waard was, dan zou ik snappen waar de penningmeester het van doet. De kascommissie zal zich er wel over buigen, denk ik.

Maar de belangrijkste discussie ging over zwarte Piet, de knecht van Sint. Onze WTC-Sint heeft ook knechten, maar die zijn niet zwart en heten geen Piet. Eigenlijk zijn wij dus een heel moderne vereniging en lopen we voor de discussie uit. Men kan in het land een voorbeeld aan ons nemen. In september hadden we feestpiet Cees met zijn helpers, en bij het uitdelen van de wielershirts zagen we distributiepiet Peter aan het werk. Bij de nieuwjaarsreceptie zijn er straks ongetwijfeld de barpieten die voor een drankje en een hapje zorgen.

Ik keek ook even in onze ledenlijst. Meer dan 100 namen staan erop, maar ik kwam slechts één Piet tegen. Het is onze GPS-Piet ook wel de route-Piet genoemd, niet verwarren met de roetzwarte Piet. Ook hebben we een vrouwelijke Piet die zich Pieta noemt. Zelfs zwarte Piet is bij ons dus geëmancipeerd. Wat een geweldige vereniging zijn we toch!

Tot slot wil ik u allemaal, namens het bestuur uitnodigen voor de nieuwjaarsreceptie op 3 januari (zie elders in dit blad). Want dat is de volgende gelegenheid waarop u de WTC-Sint en zijn Pieten aan het werk kunt zien.

Gerard van den Berg
Up⬆

Toerkalender 2014

Ledennieuws.

 

Up⬆

Reacties gesloten.