2016 april

Clubblad 2016-1

Inhoud:

Van de redactie [Peter ten Broeke]
Van de Voorzitter [Jos Koot]
Vogelvrije fietsers [Kees Kleinjan]
Informatie van de Toercommissie [TC Wim Kuijpers]
Zo vader , zo zoon [Gerard van de Berg]
Website, webmaster, webdesigner [Dietrich Bakker]
Hans Petersen, toen en nu [Dietrich Bakker]
Verjaardagen (mei-juni)

Van de redactie.

snelPas nu weer een stukje van uw redacteur.
Een verantwoording eigenlijk.
Gedurende de laatste tijd zijn mijn APPLE (S) en ik overvallen door pech.
Zowel m’n muziekcomputer (kan ik niet zonder) als m’n laptop begaven het.
Toen m’n MACBOOK PRO begon te sputteren (kapot moederbord), was er niet zo veel aan de hand,
want ik kon moeiteloos door werken op m’n I-MAC.
Totdat de I-MAC crashte. Harde schijf aan vlarden. Omdat ik er een TIME-MACHINE
aan heb hangen niks aan de hand. Zou je zeggen. Behalve dat ik die uit had gezet
omdat ik bij een bepaalde (grote) productie het idee had dat hij wat traag opereerde.
Dus vooral van essentieele stukken geen back-ups.
I-MAC naar HIGH-TECH Hilversum voor reparatie.
Gelukkig m’n laptop weer terug. Kon ik tenminste nog iets beginnen.
Totdat het moederbord het voor de 2e keer begaf. En toen had ik helemaal niks meer.
(behalve een i-pad, maar dat is, als het er op aan komt, behelpen)
Veel naar het JOURNAAL kijken, zou je zeggen. Dan relativeer je je problemen wel.
Dat klopt wel een beetje, maar niet echt.

Onder al deze pech heeft de vorige editie van ons clubblad enigszins geleden.
Dat wilde ik maar zeggen…
Maar nu doet alles het weer.

Peter ten Broeke

Up⬆

Van de voorzitter.

harrywielersportWe zijn al enige tijd onderweg in het nieuwe seizoen. De eerste tochten zijn al achter de rug. Voor mij met maar een deelname de plassentocht gezien andere activiteiten bij ons thuis. Ik hoop dat voor ieder alles goed verloopt en dat een ieder in vorm raakt voor de 3 daagse eind mei.

De jaarvergadering is ook bijzonder goed verlopen we hebben afscheid als bestuurslid genomen van Peter Markestein die opgevolgd is door Eric Vos.
Peter bedankt voor al je inzet de laatste jaren als secretaris en nog veel meer. Gelukkig blijf je nog wel beschikbaar binnen onze vereniging. Eric van harte welkom binnen het bestuur dat je er maar van mag genieten.

Verder heeft Bert van Loo het financiële reilen en zeilen doorgenomen. Gelukkig gaat het goed met onze vereniging dat het bestuur een voorstel heeft gedaan voor een extra clubshirt met lange mouwen. Bert komt daar later op terug.
Helaas is ons clubhuis toe aan wat nieuw hout aan de zijkant aan zwaar onderhoud toe. Hier hebben tijdens de vergadering uitleg gegeven en direct toestemming gevraagd om dit te mogen vervangen. De vergadering heeft ons daarvoor de gelegenheid gegeven en ondertussen hebben we 2 offertes opgevraagd en bekijken welke voor ons de beste is.

kruijmerTijdens de behandeling van de cijfers is ook ons jubileum te sprake gekomen en hebben we 4 personen bereid gevonden dit voor de vereniging te gaan regelen te weten, Cees Vos,
Nico v.d.Graaf , Bert van Loo en ik zelf.
De eerste bijeenkomst is geweest en we hebben voor het jubileum 24 september gekozen. Dus noteer deze dag vast in de agenda. Het programma zullen we tijdig publiceren en indien we hulp nodig hebben zullen we het u zeker vragen.
De toercommissie was vroeg nog ondersteuning voor diverse taken die zij nog niet konden invullen. Gelukkig werd er op de vergadering positief gereageerd en hoop ik dat nu alle gaten zijn ingevuld.vandentol

Jos

Up⬆

Vogelvrije fietsers.

Het is al weer een paar jaar geleden dat het terrein bij het clubgebouw is schoongemaakt. Met de hogedrukreiniger dan, want in de herfst, de winter en in de lente wordt er wekelijks geveegd. Afgewaaide takken en bladeren laten, als de natuur z’n werk doet, het terrein en het platte dak van het clubgebouw niet ongemoeid. Maar na het kappen van de twee bomen aan de voorkant (of aan de achterkant of aan de zijkant zoals je wilt) van het clubgebouw zal het dak vast wat minder schoongemaakt moeten worden. Maar dit keer was er ’grover geschut’ voor nodig om de aangekoekte alg uit de poreuze straatstenen van het clubterrein te verwijderen. vogelvrijMet de inzet van Helen Veerman, Alex Baas en ondergetekende behoort deze klus weer tot het verleden. Een toekomstige klus, als die er op korte termijn zal komen, hangt af van een vogeltje. Midden op de vloer van het berghok op de binnenplaats, heeft een roodborstje z’n nestje gebouwd en is nu druk bezig om de twee eitjes warm te houden en hopelijk over niet te lange tijd daar met z’n drietjes te zitten. Nog een klein weekje geduld denk ik en we kunnen weer bij ons (tuin)gereedschap. Wie weet, misschien worden we dan wel bij het vertrek van Omloop Midden Nederland op 7 mei uitgezongen door deze gevleugelde vrienden. Wie weet?
Kees
Up⬆

Een goed begin.

We zijn het wegseizoen 2016 goed begonnen. Tijdens de eerst 3 tochten was het weer goed en dus ook de belangstelling om mee te rijden.jvdhulst

Begin maart is ook de opleiding van wegkapiteins geweest. Nu zult u zich misschien afvragen “kapiteins in een peloton, waar is dat goed voor”. Het is eigenlijk heel simpel. Wil het rijden van groepen wielrijders in de toekomst ook mogelijk zijn, zal het gedisciplineerd en veilig moeten. Het inzetten van wegkapiteins leidt er toe dat de groepen niet te groot worden (maximaal 14 personen), zodat andere weggebruikers minder hinder ondervinden; de snelheid van de groep niet te hoog is (afgestemd op de zwakste leden van de groep); de verkeersregels in acht genomen worden (verplicht fietspad gebruiken, andere fietsers alleen links inhalen, arm uitsteken bij afslaan, een bel voeren); gedragscode (zoals in ons clubhuis hangt) nageleefd wordt; gewaarschuwd en doorgegeven wordt voor obstakels, tegenliggers e.d. Er wordt ook van de wegkapitein gevraagd dat hij of zij optreedt tegen deelnemers die zich niet aan de regels houden. Heb daar begrip voor s.v.p., het is tenslotte in het belang van de veiligheid van de hele groep.

Het vinden van vrijwilligers was voor de Toercommissie een hele opgave. Vroeger kwam men op de Open Dag langs om de NTFU-kaart op te halen en dan zaten daar leden van de Toercommissie om vrijwilligers te noteren. Echter de NTFU heeft besloten de ledenkaart nu rechtstreeks aan de leden te sturen, zodat niet iedereen langs geweest is. Op oproepen via de mail werd maar defietsspecialistmondjesmaat gereageerd. Na de Veluwetocht heb ik nog de laatste gaten kunnen vullen, zodat we toch de Omloop Midden Nederland en de Ster van Huizen kunnen laten doorgaan. Eigenlijk zou het moeten zoals bij enkele andere verenigingen: ieder lid vindt het normaal om ook wat te doen voor de club en geeft zich op voor een bepaalde taak. Kan zijn het uitpijlen van tochten, het ophalen van pijlen, het inschrijven van deelnemers, maar ook het uitvoeren van bardiensten of het onderhoud in en rond het clubhuis. In dat geval zou het nog geen eens nodig zijn om elk jaar iets te doen, waarschijnlijk is dan 1 x in de 2 jaar voldoende (dan moet wel iedereen meedoen).
Tijdens de ledenvergadering is gesproken over het opnieuw leven inblazen van de fietscomputer-
competitie. Omdat ondergetekende er eigenlijk geen tijd voor heeft is de webmaster Dietrich Bakker bereid dit bij te houden. Geconstateerd werd echter dat niet duidelijk is welke fietskilometers nu opgegeven kunnen worden, dit zijn:
– Racefietskilometers vanaf het begin van het wegseizoen (1 maart) tot het eind van het wegseizoen (half oktober)
– Ook de fietskilometers die men rijdt met b.v. een trekking fiets, tijdens tochten gedurende bovenstaande periode mogen mee gerekend worden
Dus niet de ritten die men rijdt op de ATB (niet alle leden hebben een ATB) mogen meegerekend worden.

De resultaten van de eerste 4 tochten van het seizoen:visser
Openingstocht op 12 maart – 55 deelnemers totaal, 15 voor de 60 km, 40 voor de 100 km. Goed fietsweer (nog wel wat fris)
Plassentocht op 26 maart – 46 deelnemers totaal, 8 voor de 80 km, 38 voor de 100 km. Beter weer dan verwacht, mooi droog, wel veel wind
Veluwetocht op 9 april – 68 deelnemers totaal, 28 reden de 75 km, 40 deelnemers voor de 130 km. Mooi zonnig fietsweer, ’s morgens nog koud (4 gr.) ’s middags warmer (12-14 gr), wind 2-4 Bft ZO
Lentetocht, Bollen Zeetocht op 23 april – 17 deelnemers totaal, 4 trotseerden windkracht 5-6 voor de 165 km., 13 reden de 105 km. Koud weer met af en toe een behoorlijke regenbui.

Tijdens de volgende tochten moeten we zeker beter weer hebben dan nu ik dit schrijf (net kwam nog een hagelbui over en het niet warmer dan 7 gr.). De volgende 2 tochten zijn namelijk gepijlde Vrije Toertochten:
Op 7 mei rijden we de Omloop Midden Nederland, een tocht die we samen organiseren met WTC Woerden en TT Leusden. Mogelijkheid om uit 5 afstanden te kiezen: 50, 100, 140, 150 en 200 km.
Het toerabonnement geldt niet voor deze tocht.lockwell
Op 21 mei wordt verreden de Ster van Huizen, deelnemers kunnen kiezen uit 4 afstanden: 60, 105, 120 en 165 km.
1 week hierna van 27 t/m 29 mei rijden ca 20 leden de Driedaagse, die dit jaar naar Nijverdal gaat.
Van 6 t/m 9 juni wordt de Avondfietsvierdaagse georganiseerd.
11 juni is de Heuveltocht gepland, een clubtocht waarbij men kan kiezen uit 2 afstanden 110 en 150 km.
Tenslotte is 25 juni de Verrassingstocht, 110 of 170 km. In de 110 km is de mogelijkheid opgenomen om bij stevige ZW wind niet langs het Markermeer, maar een route meer landinwaarts te rijden

Ik wens u op al deze tochten mooi weer, veel plezier en een veilige rit toe.

Namens toercommissie,
Wim Kuijpers
Up⬆

Zo vader, zo zoon.

pekingMijn zoon kreeg in 1984 op zijn 13e verjaardag een racefiets en werd het jaar daarna lid van de WTC Huizen. Jaren later zorgde hij ervoor dat ook zijn zus en nog later zijn vader lid werden van onze WTC. Nu is hij zelf vader van 2 zoons. De oudste heeft niets met fietsen. Hij is een voetballer. Op zijn kamer hangen grote posters met teams van Ajax en Barcelona. Ook hangen er posters van Cristiano Ronaldo en Arjan Robben. En er wordt wat gevoetbald! Maandag en woensdag trainen en zaterdag bijna altijd een wedstrijd. Ik krijg er het één en ander van mee als ik daar moet oppassen. Veters strikken van voetbalschoenen en sokken aantrekken over scheenbeschermers heen. Wat een gedoe. Daarbij vergeleken is het aantrekken van fietskleding een peulenschil! Nu is de competitie 2015-16 bijna ten einde. Ze staan derde.
Zijn jongere broer Stein van 8 is geen voetballer maar een echte wielrenner. Hij zit wel op voetbal, maar dat is omdat bijna zijn hele schoolklas en al zijn vrienden op voetbal zitten. Het liefst staat hij in het doel. Hij kan redelijk keepen, maar hoopt bij een wedstrijd altijd dat er geen moeilijke ballen zijn kant oprollen. Want als het team verliest, krijgt vaak de keeper de schuld.zoon
Nee, Stein is een fietser. Jaren terug was hij al in de ban van Cancellara en Cavendish. In zijn kamer hangen grote posters van Niki Terpstra en Tom Dumoulin. Vorig jaar was hij aanwezig bij de presentatie van de wielerploegen voor de Tour in Utrecht en kon hij zijn idolen van dichtbij bekijken. Later dat jaar fietste hij al op de ATB vanaf Hollandse Rading naar Bussum. Dit jaar zou hij voor zijn 9e verjaardag een echte racefiets krijgen. Maar hij is pas in juli jarig en dan zijn ze op vakantie, en na de vakantie is het wielerseizoen voorbij. Dus kreeg hij vorige maand al vast een racefiets en werd hij meteen lid van GRTC Excelsior in Gouda. Deze club beschikt over een eigen wielercircuit, waar elke woensdag wedstrijden worden gehouden. Ze hebben ook een jeugdafdeling. Daar leren kinderen vanaf 8 jaar sturen, remmen, schakelen en veel andere nuttige dingen. Er rijden opvallend veel meiden mee. De leuke foto wil ik graag met jullie delen. Stein staat links vooraan in het clubtenue. Hadden wij maar zoveel jeugd!
Gerard

Up⬆

Website, webmaster, webdesigner.

strankingaZoals al eerder aangegeven zoeken we nog naar een medewerker die vooralsnog het clubblad op de website zouvanderroest willen onderhouden. Toen ik zelf begon met het maken van een website, ging het allemaal nog in HTML code. Ik had al langer de website gooistoneel.nl op poten gezet en had door zelfstudie dit script taaltje aangeleerd. Toen de vorige webmaster van deze site, wtchuizen.nl te kennen gaf het stokje te willen doorgeven, werd ik door Joop de Weerd bij de club voorgedragen. Joop had de gooistoneel website al eens bekeken en zag in mij kennelijk enige potentie. Zelf was ik daar nog niet zo zeker van maar ben er toch ingestapt. Aart Beekman had een website gemaakt die technisch heel goed in elkaar zat. Daar kon ik nog wel wat van leren zag ik. Boeken geraadpleegd en studie gemaakt van html en zo is het tot op de dag van vandaag steeds gegaan. Je stopt nooit met kennis vergaren en dat houdt je scherp.

Tijdens deze periode heb ik mij gelijktijdig verdiept in het op een andere manier van websites opzetten en beheren. Ik kwam WordPress tegen. Een open source omgeving die mij wel aansprak. Eerst maar eens wat thuis op een eigen server-tje opgestart en de hele WTC site daarop omgebouwd. Door een eigen domeinnaam te gebruiken, bleef de originele website van de wtc ongeschonden doorwerken. Overigens, het hebben van een iMac is wel handig maar niet noodzakelijk.

defietsenwinkelIk kwam eigenlijk in een totaal andere wereld terecht en dat viel niet tegen. Ik was er daarna vrij snel achter dat het die kant op moest gaan. Meer en eenvoudiger was er mogelijk en niet onbelangrijk, ik kan nu makkelijker het stokje doorgeven zoals Aart Beekman dit eerder deed.

Ik heb ook een passie voor database gebruik en wilde die ook, juist, op een website gaan gebruiken. Een soort hobby van me. Ik verdiepte mij in SQL en PHP. Zo ontstond er een andere omgeving binnen de site waardoor ik geen gebruik meer hoefde te maken van een z.g plugin. Een plugin is een klein zelfstandig programmaatje dat in WordPress kan draaien en een functie toevoegt. In dit geval was dat een table. Die table die gegevens bevat is dus vervangen door SQL en PHP. Ik moet wel bekennen, dat je zonder SQL en PHP ook iets kan bouwen. WordPress zelf maakt daar ook gebruik van. Momenteel worden de gegevens van de toerkalender, overzicht toertochten en het computerklassement hiermee zichtbaar gemaakt.

Webdesign is ook een punt. Door gebruik te maken van WordPress en het kiezen van een Thema wordt het design voor een groot deel al bepaald. Eigenlijk heb je daarvoor mensen die daarin gespecialiseerd zijn en je eigenlijk grafisch iets voorschotelen en je vragen  dit te bouwen. Het enige wat wel mogelijk blijft, is invulling geven aan de layout van de site zoals het aanpassen van koptekst, afbeeldingen en menu’s. Afbeeldingen die je ziet op deze site worden allemaal in de Media omgeving opgeslagen. Ook kunnen er reacties gegeven worden door lezers en daarop kan ook weer een antwoord gegeven worden. De webmaster echter beslist of een bericht gepubliceerd wordt ja of nee, afhankelijk van de inhoud uiteraard.

ceesvosWat zit er nog meer in WordPress.

Er zit een Calender in die je kunt volstoppen met gebeurtenissen zoals toertochten, open dagen, vergaderingen etc.

Er zit een Video Player in voor het afspelen van zoals nu in gebruikt de promo van de driedaagse 2016.

Er zit een beelden Galerij in voor het maken van albums. Afspelen van een diavoorstelling.

Je kunt PopUp’s maken die op bepaalde momenten in beeld komen en iets aankondigen of info geven.

Backup’s zijn ingesteld. Het hebben van een backup is niet onbelangrijk. Na een crash alles weer terugzetten vanuit Google-drive geeft een veilig gevoel. Of het daadwerkelijk zo eenvoudig is, heb ik niet uitgetest. Ik weet wel dat als de gegevens weg zijn, er nog genoeg werk zal zijn aan een herstelprocedure.

GPS bestanden downloaden is een aparte in deze. Er zit beveiliging op de bestanden en de inloggers zijn op de server geregistreerd. De registratie is nog een ding, wordt d.m.v unix commando’s ingevoerd vanuit een terminal scherm. Ziet eruit als een DOS command screen.

’t Cranckstel, het paradepaardje van onze club is uiteindelijk digitaal gegaan. Velen hebben daar moeite mee, het leest toch anders en ze haken eerder af. Jammer maar helaas. Zoeken naar iets anders blijft een optie, misschien een PDF en dan thuis printen. Misschien een nieuw jasje, een Blogger?

donshopZoals je leest zit er voldoende in en er kan nog veel meer overigens.

Door deze WordPress omgeving is er dus veel meer mogelijk wat anders zoveel meer moeite zou hebben gekost om waar te maken. En het maakt het mogelijk dat anderen zonder veel kennis van html mee kunnen werken aan deze site. De editor van WP maakt het makkelijk voor iedereen.

Laat wat van je horen als je interesse hebt, want eens zal ík er ook mee ophouden! Versterk het redactieteam.

Dietrich.
Up⬆

Hans Petersen, toen en nu.

Schermafbeelding 2016-04-30 om 15.59.45

Gooi en Eemlander 26-04-2016

 

 

 

Als abonnee van de Gooi en Eemlander las ik op dinsdag 26 april een artikel waar oud wtc lid Hans Petersen in genoemd werd. De foto die daar getoond werd bracht mij direct op het juiste spoor. Hierbij een screenshot van dit leuke artikel, lees het maar eens door.

Verjaardagen.

Up⬆

Reacties gesloten.