2016 augustus

Clubblad 2016-4

Van de redactie

Benieuwd naar wat er geschreven wordt over ANGST, keek ik op internet.
Het volgende werd me duidelijk:

Angst is een emotie, veroorzaakt door een waargenomen of beleefde bedreiging,
meestal leidend tot een vermijding van iets, of een ontwijking.
Ook wordt angst beschouwd als een basaal overlevingsmechanisme. Een reactie op een specifieke prikkel, b.v. pijn of dreiging van gevaar.
Angst wordt ook wel omschreven als een fysiologische toestand die gekenmerkt wordt door lichamelijke, cognitieve en/of emotionele gedragscomponenten.
Angst kent verschillende gradaties.
Hevige angst gaat vaak gepaard met lichamelijke verschijnselen als een verhoogde hartslag en bloeddruk, hartkloppingen, duizeligheid, droge mond, pijn in de borst, misselijkheid, kortademigheid en hoofdpijn. Ook kan er sprake zijn van een bleke gelaatskleur, zweten, een verhoogde productie van adrenaline in het bloed en stoornissen in de spijsvertering.

Er zijn ook mildere vormen van angst zoals “je niet op je gemak voelen”, onrust en bezorgdheid.
En over die bezorgdheid wilde ik het hebben.

Vanuit de redactie is er namelijk een zekere bezorgdheid ontstaan en die neemt steeds verder toe!
Ondanks herhaalde verzoeken een bijdrage te leveren aan ONS CRANCKSTEL, komt het er maar niet van.
Alleen vanuit de toercommissie komt wat nieuws en dan druppelen er soms nog 1 of 2 stukjes achteraan, maar dan heb je het wel zo’n beetje gehad.
Als iemand zou zeggen “als er iets leeft in onze fietsclub dan is het wel ons clubblad”, zouden we in schaterlachen uitbarsten.

Ik denk dat we er goed aan doen tot ons door te laten dringen dan we in een crisis zitten en stel voor oplossingen aan te dragen.
Anders gaat het mis! (het hoge woord is er uit…!)
Up⬆

no images were found


Up⬆

35 jaar Wielertoerclub Huizen

Zoals reeds eerder aangekondigd bestaat onze vereniging 25 september a.s. 35 jaar.
En dat willen we vieren! Met z’n allen en ook alle partners zijn van harte welkom!
Zoals al aangekondigd gaat het feest plaatsvinden op
ZATERDAG 24 SEPTEMBER A.S.
Het programma begint om 12.30 uur. We gaan dan een fietstocht maken op de gewone fiets! Dus niet op de race-fiets!
De tocht zal ca. 25 a 30 km lang zijn en we fietsen richting Loosdrecht. Daar onderbreken we het fietsen voor een partijtje “boerengolf”. Uiteraard met consumptie.
Aan het einde van de middag gaan we dan naar het Bowlingcentrum in Huizen voor het avondprogramma met voor de liefhebbers bowlen en daarna lekker eten.

Wanneer je nog geen aanmelding hebt gedaan voor deze feestdag doe dit dan snel in verband met de reserveringen die gemaakt moeten worden.
Uw eigen bijdrage bedraagt slechts € 10,00 per persoon.

Opgeven graag bij Bert van Loo of Cees Vos of de intekenlijst in het clubhuis.
Up⬆

De Feestcommissie

Informatie van de Toercommissie

Ik weet niet of u het stukje van Cora (echtgenote van Henk Heijnekamp) op de website gezien hebt. Ik raad u zeker aan dit uit het hart en nog vol emoties geschreven stukje te lezen en, belangrijker nog, te realiseren dat als je een tocht gaat rijden er altijd mensen thuis zitten met de gedachte “als alles maar goed gaat en er geen ongeluk gebeurt”. Het is bovendien goed om je te realiseren dat je lid bent van een toerfietsclub, aangesloten bij de NTFU en geen wielrenner die bij een heel andere bond rijden, waarvan de tochten op afgesloten parcoursen worden verreden, waar aan het eind een streep getrokken is en waar je een mooie beker krijgt als je als eerste over die lijn gaat. Dus als u merkt dat in de groep te hard gereden wordt op een plek waar het niet verantwoord is, rijd dan zelf rustig door, de anderen wachten een stukje verderop wel op je. Ik weet dat dit moeilijk is, want je denkt vaak “ik wil niet laten blijken dat ik het tempo niet kan bijhouden” (het gebeurt me zelf ook meermaals), maar toch is het veel beter dan het risico lopen op valpartijen.

Omdat we een toerfietsclub zijn zoeken we als toercommissie altijd gebieden die mooi zijn om door te rijden en waar je dus kan genieten. Zo laten we op de Veluwetocht de deelnemers langs de sfinxen rijden, een bijzonder plekje voor mensen van buiten ’t Gooi en het is tenslotte een Vrije Toertocht. Dit stuit nog wel eens op bezwaren van leden van onze eigen club die vinden dat je beter niet over dat traject moet rijden, aangezien langs de Randweg veel sneller gereden kan worden. Ook het rijden over fietspaden met veel bochten door natuurgebieden wordt niet door iedereen in dank afgenomen, maar je kan niet iedereen tevreden stellen en we denken dat de meeste leden voor “mooie tochten” zijn.

Het is nu mogelijk de barcode van je NTFU-lidmaatschapskaart op je “smartphone” te zetten. Als je een account aanmaakt bij www.fietssport.nl, de nieuwe site van de NTFU, krijg je de barcode op je mobiele telefoon. Het is zeer handig voor mensen die vaak vergeten om de NTFU-pas mee te nemen als er een Vrije toertocht (dus aanmelding met Scan & Co) is, maar die wel altijd hun mobieltje meenemen.

Verreden tochten:
GPS-tocht op 9 juli (we moeten die tocht volgend jaar maar anders noemen, aangezien bijna alle tochten GPS-tochten zijn) – De route van de lange tocht was gewijzigd en ging nu richting Linschoten. Volgens velen is deze tocht inmiddels uitgegroeid tot de mooiste tocht van het jaar. 35 deelnemers genoten van deze tocht door Het Groene Hart.
Midzomertocht op 30 juli – 26 deelnemers totaal, 14 voor de 110 km, 12 voor de 145 km. Ondanks de voorspellingen bleef de regen uit (zoals zo vaak).
Huizen – Otterlo – Posbank op 20 augustus – slechts 3 deelnemers kwamen vroeg uit de veren voor de afstand van 180 km. – de afstand van 135 km wordt steeds populairder: 10 deelnemers, 12 voor de 115 km (of waren het iets minder kilometers?) – dus totaal 25 deelnemers

Komende tochten:
Als u dit leest is misschien de Grote Rivierentocht van 3 september as. al verreden – 2 afstanden 115 en 155 km vertrekken om 08.30 voor deze Clubtocht richting Lek en Waal
Op 17 september is de Nazomertocht – 2 afstanden 110 en 150 km starten beiden om 09.00 uur – deze tocht wordt ook wel de Vlisttocht genoemd – dat wordt dus weer genieten in “Het Groene Hart”
De laatste Vrije Toertocht van het jaar wordt verreden op 1 oktober – de Snerttocht kent 1 afstand 100 km – en vertrekken kunt u tussen 09.00 en 10.00 uur. Deze tocht gaat zoals gewoonlijk naar Lelystad, waar we hopelijk nu wel koffie kunnen drinken.
We sluiten zoals elk jaar af met de Sluitingstocht op 15 oktober. Starttijd voor deze 100 km lange tocht is 09.30 uur.

We wensen u tijdens deze tochten veel plezier, mooi weer en zeker geen valpartijen.
Up⬆

Verjaardagen.

Up⬆

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.