2016 juni

Clubblad 2016-3

Inhoud:

Van de redactie [Peter ten Broeke]
35 jaar Wielertoerclub Huizen [Feestcommissie]
De verrassingstocht [Kees Kleinjan]
Herhaling Reanimatie [Paul Keuning]
Informatie van de Toercommissie [TC Wim Kuijpers]
Verjaardagen (juli, augustus)

Van de redactie

Door de vakantie een wat verlaat digitaal cranckstel.
Niettemin toch weer verschenen. Het animo om stukjes aan/in te leveren is niet zo groot. Dat gaan we na de vakantie nog weer eens opnieuw aanpakken!

35 jaar Wielertoerclub Huizen

In september a.s bestaat onze vereniging 35 jaar. Dus tijd om dit met onze leden en partners op een gezellige wijze met z’n allen te vieren.
Noteer vast in uw agenda dat op zaterdag 24 september een feestelijk programma wordt voorbereid. Het is de bedoeling dat we de deelnemers om 12.30 uur verwachten bij ons clubhuis en dan een gezellige fietstocht met verrassende onderbreking zullen maken.
Na het middagprogramma zullen we met elkaar een avondvullend programma hebben in het Bowlingcentrum Huizen.
Kun je niet deelnemen aan de fietstocht dan kun je ook alleen aan het avondprogramma deelnemen.
Voor deze dag wordt van de deelnemers een kleine bijdrage van € 10,00 per persoon gevraagd.
Meldt je nu reeds aan bij Bert van Loo of Cees Vos.
Wij rekenen op een grote opkomst.
De Feestcommissie,
Jos Koot, Cees Vos, Nico v.d. Graaf, Bert van Loo.
Up⬆

De Verrassingstocht

Op 25 juni stond de verrassingstocht weer op het programma. Vertrokken met aangenaam weer en dat is, met wat lichte regen vlak voor aankomst in het clubhuis, zo gebleven.
Via de polder richting vliegveld Lelystad of als u wilt: Lelystad Airport. Hier een harde knal en we dachten meteen aan een neerstortend zweefvliegtuig.
Erg overdreven natuurlijk maar het was een spaak die knapte in het achterwiel van ondergetekende. De spaak even omvouwen zodat deze niet tussen de ketting of iets dergelijks kan geraken en de remmen losgooien. Dit moet meestal gebeuren omdat anders het wiel, op de plaats van de spaakbreuk (dus kromming van de velg) de remblokken zal raken.
In negen van de tien keer kom je er, na deze handeling verricht te hebben, mee thuis.
We lieten ons daarna de koffie in Lelystad goed smaken en we hadden vanaf het terras een mooi uitzicht op de boten in de haven van Lelystad.
20160625_130912Een grote ’joekel’ (de Batavia) trok Judy’s aandacht en we zijn met z’n allen even naar de boot gelopen. De reconstructie van het VOC-schip uit 1628 is de moeite waard en dat vond Judy ook.
Dus voor het vertrek richting huis nog even samen op de foto. Nee, niet met mij maar met haar man Peter. 20160625_124503Deze keer niet helemaal langs de Oostvaardersdijk maar een groot gedeelte door het groen richting Almere stad.
Een stukje omgereden wegens wegwerkzaamheden maar met voldoende gele borden met vermelding Amsterdam kwamen we weer netjes bij de Hollandse brug uit. Via Naarden richting het clubhuis en Christina was er om ons van een hapje en drankje te voorzien.
Het was een mooie tocht; veel dank aan de uitzetters ervan die ook het downloaden (GPS) mogelijk maakten. Het zal niet de uitvinding van de eeuw zijn maar een navigatie op je stuur is wel zo prettig. Een soms nat en verkreukeld A-viertje uit je shirt ’vissen’ met de kans dat het wegwaait is nu gelukkig, voor velen, voorbij.
Kees Kleinjan
P.S. Lees met z’n allen: Margriet Scholte, Gerard Bakker, Judy Beek, Peter Beek, Herman Lamers en Gerard Veerman.
Up⬆

no images were found

Herhaling Reanimatie

De leden van onze toerclub met een reanimatie-certificaat worden in de gelegenheid gesteld om hun verlenging veilig te stellen. Dat kan op twee verschillende avonden.

a) op maandagavond 5 september,
b) of op dinsdagavond 13 september.
Beide avonden beginnen we om 20:00 uur tot rond 22:00 uur
* Geef je wel op van tevoren bij pw.keuning@solcon.nl
Up⬆

Informatie van de Toercommissie

Ik ben de maand juni op vakantie geweest (achteraf gezien niet ver genoeg, want ik had Nederlands weer) dus heb niet al te veel te melden.

Wellicht heeft u het NTFU-blad gelezen. Daar stond een artikel in over de nieuwe website van de NTFU die gelanceerd is te weten fietssport.nl. Vanaf verleden jaar zijn verenigingen opgeroepen om een aantal leuke tochten die men wil delen met anderen op de website van de NTFU te zetten. Daar hebben veel verenigingen aan meegewerkt zodat er nu zo’n 500 routes op staan. Met je NTFU-lidnummer kun je een account aanmaken zodat je ook eens ergens anders een leuk tochtje kan rijden. Dit werkt alleen als je een GPS-ontvanger hebt. Overigens kun je tegenwoordig ook op je smartphone een app downloaden waarmee je routes kunt volgen: GPX-viewer. Moet je alleen nog een steun voor op je fiets en een goed opgeladen accu hebben. Ook niet NTFU-leden kunnen op de website fietssport.nl terecht, alleen als ze routes willen downloaden moeten ze daarvoor een vergoeding betalen.

 • Resultaten van de sinds begin mei verreden tochten:
  Omloop Midden Nederland – Ondanks het mooie weer viel de belangstelling wat tegen: 116 deelnemers zijn gestart in Huizen. De tocht viel in de meivakantie en tegelijkertijd met de start van de Giro in Apeldoorn. Bovendien was de A1 afgesloten.
  Ster van Huizen – Deze dag was het redelijk fietsweer, daardoor waren we over de opkomst tevreden: 136 deelnemers. Minder tevreden waren we over Microsoft die besloot op die morgen toen we de computer opstartten een grote Windows 10 upgrade uit te voeren, zodat we tot 09.30 uur de deelnemers geen Scan & go konden aanbieden. Ook waren we niet te spreken over de onverlaten in Kortenhoef die over een flink stuk de pijlen van de A-lus weggehaald hadden.
  3-daagse naar Nijverdal – Alles werkte mee: het weer (ondanks de voorspellingen hebben we tijdens het rijden geen druppel gehad), de conditie van de deelnemers, de locatie (gezelligheid, eten), het materiaal (een lekke band en 1 defecte trapas was alles), en bovenal de stemming van de 23 deelnemers.
  Avondfietsvierdaagse – van horen zeggen 108 deelnemers – niet slecht!
  Heuveltocht – 31 deelnemers – 13 voor de 110 km. en 18 reden de lange tocht – redelijk weer
  Verrassingstocht – 18 reden de 110 km en slechts 6 de 175 km. met redelijk weer.
 • Te rijden tochten:
  GPS-tocht op 9 juli – 100 en 150 km. Persoonlijk vind ik dit een van de mooiste tochten van het seizoen. De lange tocht is dit jaar gewijzigd met een stukje richting Linschoten, waardoor hij nog mooier wordt. Helaas is de stop langs de Meije gesloten (misschien gaat hij volgend jaar weer open) Er is een eetcafé iets eerder in De Meije en anders moeten we doorrijden naar Bodegraven.
  Midzomertocht op 30 juli – 110 en 145 km. Een mooie tocht door Noord-Holland met een flink stuk door ’t Twiske.
  Huizen-Otterlo/Posbank op 20 augustus – 115, 135 of 180 km. Alleen de 180 km start om 08.00 uur, de overige afstanden om 09.00 uur.
  Grote Rivierentocht op 3 september – 115 en 155 km. Door de afgenomen belangstelling van buiten onze vereniging is dit nu een clubtocht.

Diegenen die op vakantie gaan wensen wij goed weer en een plezierige tijd. Zij die de vakantie al achter de rug hebben zien we graag op bovengenoemde tochten.
Up⬆

Verjaardagen.

Reacties gesloten.