Algemeen

Wielertoerclub Huizen is opgericht op 25 september 1981. De WTC Huizen, zoals de club in de “volksmond” wordt genoemd, heeft tot doel het bevorderen van de fietssport in z’n algemeen en het toerfietsen in het bijzonder. Een belangrijk kenmerk van het toerfietsen is het ontbreken van het wedstrijdelement. Toerfietsers rijden voor hun plezier en ontspanning. WTC Huizen is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), de overkoepelende organisatie van toerfietsverenigingen in Nederland.

WTC Huizen organiseert ieder fietsseizoen, dat loopt van maart tot en met oktober, een aantal vrije toertochten en clubtochten. Dankzij de gunstige ligging van Huizen in Het Gooi is het mogelijk een groot deel van Midden-Nederland per fiets te ontdekken. Een afwisselende aaneenschakeling van bossen, heide, heuvels, rivieren, plassen, weilanden en fraaie plaatsjes maken het mogelijk vanuit Huizen schitterende tochten te maken. Een overzicht van deze toertochten vindt u in de Toerkalender.

  • Vrije toertochten (VTT) fietst u alleen of met een groepje een uitgestippelde route. U krijgt een duidelijke route-beschrijvingen via navigatieapparatuur (Garmin e.d.). Deze z.g GPX bestanden worden door de toercommissie beheerd. Leden in het bezit van een persoonlijke inlogcode kunnen daar gebruik van maken. De afstanden variëren van 25 tot 200 km, dus voor elk wat wils! Bij het begin van elke tocht worden groepen geformeerd, die met verschillende snelheden de tocht gaan rijden. De WTC kent de A- en B- en C-groep: De A-groep rijdt een stevig tempo, gemiddeld 30 km/uur. Bij de B-groep ligt het tempo lager, daar geldt een maximum van 30 km/uur. Als u een ander tempo verkiest, kunt u met gelijkgestemden een groepje formeren. De C-groep rijdt een meer recreatief tempo.

  • Clubtochten (CT) staan voor leden en niet-leden van de WTC open. Deze clubtochten zijn niet gemeld bij de NTFU. Deze tochten worden in groepsverband gereden, onder leiding van een aantal voorrijders die de route kennen. Er wordt een routebeschrijving beschikbaar gesteld via van gps navigatie. Een speciale clubtocht is ieder jaar de meerdaagse tocht / Club Weekend naar of vanuit een bestemming ergens in Nederland of soms daarbuiten; daarbij zijn een of meerdere overnachtingen inbegrepen, afhankelijk van de duur van de tocht. In 2021 wordt het Club Weekend in Ootmarsum (van 3-5 september) georganiseerd. Voor een driedaagse tocht dient u wel lid van de vereniging te zijn of te zijn geïntroduceerd.

Sinds 2021 is voor leden het lidmaatschap inclusief toerfietsabonnement/ Fietsers van buiten betalen inschrijfgeld. De hoogte van de inschrijfkosten voor niet-leden hangt af van de afstand en de klassering van de tocht. Zo zijn er tochten met één of twee sterren, waar u meer voor betaalt dan tochten zonder ster. Kijk voor meer info over de inschrijfkosten op pagina https://www.wtchuizen.nl/inschrijfkosten/

Buiten de officiële Toerkalender om organiseren leden nog andere activiteiten:

  • Clubtrainingen (WTC Huizen en Diza app groepen)
  • ATB ritten (vooral in het winterseizoen). 

Reacties gesloten.