Algemeen

Wielertoerclub Huizen is opgericht op 25 september 1981. De WTC Huizen, zoals de club in de “volksmond” wordt genoemd, heeft tot doel het bevorderen van de fietssport in z’n algemeen en het toerfietsen in het bijzonder. Een belangrijk kenmerk van het toerfietsen is het ontbreken van het wedstrijdelement. Toerfietsers rijden voor hun plezier en ontspanning. WTC Huizen is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), de overkoepelende organisatie van toerfietsverenigingen in Nederland.

WTC Huizen organiseert ieder fietsseizoen, dat loopt van maart tot en met oktober, een aantal vrije toertochten en clubtochten. Dankzij de gunstige ligging van Huizen in Het Gooi is het mogelijk een groot deel van Midden-Nederland per fiets te ontdekken. Een afwisselende aaneenschakeling van bossen, heide, heuvels, rivieren, plassen, weilanden en fraaie plaatsjes maken het mogelijk vanuit Huizen schitterende tochten te maken. Een overzicht van deze toertochten vindt u in de Toerkalender.

  1. Vrije toertochten (VTT) fietst u alleen of met een groepje een uitgestippelde route. U krijgt een duidelijke route-beschrijving mee. Tevens zijn alle tochten beschikbaar voor Navigatie apparatuur. Deze z.g GPX bestanden worden door de toercommissie beheerd. Leden in het bezit van een persoonlijke inlogcode kunnen daar gebruik van maken.

    De afstanden variëren van 25 tot 200 km, dus voor elk wat wils! Bij het begin van elke tocht worden groepen geformeerd, die met verschillende snelheden de tocht gaan rijden. De WTC kent de A- en B-groep: De A-groep rijdt een stevig tempo, gemiddeld 30 km/uur. Bij de B-groep ligt het tempo lager, daar geldt een maximum van 30 km/uur. Als u een ander tempo verkiest, kunt u met gelijkgestemden een groepje formeren.

  2. Clubtochten (CT) zijn sinds 2018 niet alleen voor leden van de WTC. Ook niet-leden kunnen daaraan deelnemen. Deze clubtochten zijn niet gemeld bij de NTFU. Deze tochten worden in groepsverband gereden, onder leiding van een aantal voorrijders die de route kennen. Er wordt geen routebeschrijving uitgegeven maar wordt gebruik gemaakt van gps navigatie. Een speciale clubtocht is ieder jaar de meerdaagse tocht naar een bestemming ergens in Nederland of soms daarbuiten; daarbij zijn een of meerdere overnachtingen inbegrepen, afhankelijk van de duur van de tocht. In 2018 werd een driedaagse tocht naar Gorssel georganiseerd. Voor een driedaagsetocht dient u wel lid van de vereniging te zijn of te zijn geïntroduceerd .

Voor iedere toertocht moet u inschrijfgeld betalen.

De hoogte van de inschrijfkosten hangt af van de afstand en de klassering van de tocht. Zo zijn er tochten met één of twee sterren, waar u meer voor betaalt dan tochten zonder ster. Als lid van WTC Huizen betaalt u echter altijd een gelimiteerd bedrag. Kijk voor meer info over de inschrijfkosten op pagina https://www.wtchuizen.nl/inschrijfkosten/

Buiten de officiéle Toerkalender om organiseren leden nog andere activiteiten.

Zoals in de winter, van november tot en met februari verzorgt een van de leden een wintertraining. Deze bestaat uit hardlopen en de nodige lenigheidsoefeningen. Tevens bestaan er meerdere MTB groepjes die op de dinsdag en zaterdag een tocht maken vanaf het Clubhuis. Middels een WattsApp groepen (DiZa).

Verder wordt er iedere dinsdag vanaf 11:00 uur gestart vanaf het clubhuis voor een trainingstoer van wisselende afstand. Meestal tussen de 80 en 90 km. Op de zaterdagmorgen, wanneer geen toerrit op de kalender staat, wordt gestart om 09:00 uur vanaf het clubhuis. Deze ritten kunnen mogelijk wat langer zijn dan 90km. De deelname is volledig vrijblijvend en afhankelijk van het weer zullen er leden aan de start verschijnen.

Via de WhatsApp (DiZa groep) worden gegevens uitgewisseld t.w.
1. Over het wel of niet doorgaan dan wel gewijzigde starttijd.
2. Afmeldingen van leden doorgegeven.

3. Aanmelden voor DiZa WhatsApp kan via webmaster@wtchuizen.nl met vermelding van naam en 06 nummer of bij Dietrich Bakker.

Ook op de woensdagavond wordt er gefietst vanaf het clubhuis. Deze trainingstochten starten om 19:00 uur en ook deze tochten zijn vrijblijvend. Deze tochten starten vanaf april wanneer het ’s avonds langer licht blijft (zomertijd). E.e.a wordt via deze website aangekondigd.

Reacties gesloten.