Bollen Zeetocht en Lentetocht

Zaterdag a.s. 21 april starten we om 08.00 uur voor de Bollen- Zeetocht, een afstand van maar liefst 167 km. Inschrijven kan vanaf 07.30 uur.

De Lentetocht met een lengte van 105 km start om 09.00, hiervoor is de inschrijftijd vanaf 08.30 uur.

De lange tocht is op meerdere plaatsen gewijzigd (verbeterd);
1) We rijden nu iets anders door het Amsterdamse Bos.
2) De drukke en daardoor gevaarlijke weg langs de Ringvaart na het Amsterdamse Bos tot Halfweg wordt nu vermeden door in Badhoevedorp over te steken naar de andere zijde waar een rustig fietspad ligt, voordeel is ook dat niet meer gewacht hoeft te worden voor het verkeerslicht wat altijd zo lang op rood staat.
3) Tussen Langevelder Slag en Lisse wordt een iets noordelijker route gereden, zodat die zigzag kruising en het drukke weggetje door de bollenvelden wordt vermeden.
4) in Lisse zelf een kleine wijziging in de route.

Ook in de korte tocht een paar wijzigingen;
1) dezelfde wijziging in het Amsterdamse Bos.
2) In De Kwakel een kleine wijziging.

In de lange tocht zoals gebruikelijk 2 stops, de eerste bij Bloemendaal aan Zee en de tweede in Noorden. De korte tocht heeft 1 stop bij Noorden.

Het belooft zaterdag een mooie dag te worden met veel zonneschijn. Hierdoor zal het zeer druk zijn met recreanten, met name in het Amsterdamse Bos en in Bloemendaal bij de hockeyvelden, aan de boulevard tussen Bloemendaal en Zandvoort, op het fietspad tussen Zandvoort en Langevelderslag en uiteraard rond Lisse bij de bollenvelden en de Keukenhof, dus rijdt s.v.p. daar rustig.
Er is ook een bloemencorso, maar dit passeert Lisse pas tussen 14.00 en 14.30 uur, we verwachten dat u daar dan al voorbij bent. Bovendien neem voldoende drinken mee.

Voor de downloaders, de tracks staan op de website.

Wij hopen u zaterdag te zien aan de inschrijftafel.

Met vriendelijke groet, Toercommissie WTC Huizen

Reacties gesloten.