Clubtrainingen

Clubtrainingen voor leden en niet-leden bij de Wielertoerclub Huizen

LAATSTE NIEUWS CLUBTRAININGEN – UPDATE 11-8-2021

De dagen worden korter. Vanaf donderdag 12-8 gaan we om 19.00u starten. Voor sommigen is dat ‘haasten’. Als je onverhoopt een keer ietsje later bent app dan even. Dan kan er in overleg misschien nog gewacht worden. Maar op tijd komen is het uitgangspunt natuurlijk. We hopen nog op de nodige mooie fietsavonden. Zorg ook voor voor- en achterverlichting. Zon onder is nu (11-8) al om 21.11u en het wordt per dag sneller donker.

En het schema en de info verder op deze pagina is vanaf nu weer van toepassing. Daarnaast geldt: 

  • De ‘meesterknechten’ melden zich vooraf in de app groep aan wie kan begeleiden op een avond en met welke a/b/c snelheid hij/zij rijdt. 
  • We rijden in kleine groepen, uitgangspunt is maximaal 10. We passen dit eventueel aan op individuele verzoeken. Dus niemand rijdt ongemakkelijk in en een zijns- of haarsziens te grote groep. 
  • Tot op heden is het steeds mogelijk gebleken een A, B én een C groep met  begeleiding te vormen. 

=========

OOK VROUWEN CLUBTRAININGSGROEP NPER 12-8 OP DONDERDAG 19.00u

Steeds meer vrouwen ontdekken de racefiets. Ook weten steeds meer dames de weg naar WTC Huizen te vinden. Dit is een ontwikkeling die wij vanuit de vereniging uiteraard enorm toejuichen. Daarom is het idee ontstaan om één avond in de week een speciale clubtrainingsgroep te starten van en voor vrouwen.

Zelf heb ik -Suzanne Jacobs-Poort- het wielrennen ontdekt medio 2013. Na bijna 30 jaar ervaring op de bmx-fiets, vond ik het tijd voor iets leeftijdsbestendigere hobby 😉 . In 2018 ben ik lid geworden van WTC Huizen. Een gezellige vereniging waar ik mij vanaf het begin heel welkom heb gevoeld.

Om het aandeel fietsende vrouwen bij WTC nog verder te verhogen, starten wij iedere donderdagavond om 19.00 uur vanaf het clubhuis voor een mooie rit. De lengte van de rit passen we  aan met het langer worden van de avonden. Deze wekelijkse rit is bedoeld als “social ride”, bedoeld voor alle vrouwen ongeacht leeftijd, fietservaring, fietsniveau. De enige voorwaarde voor deelname is een racefiets, een reserveband en een helm. (Op dinsdag en andere dagen kun je dan aansluiten bij de WTC mixed groepen op A, B of C niveau).

Als daar behoefte aan is, kan er tijdens de rit ook een trainingselement worden toegevoegd. Om zo de innerlijke Marianne Vos in ons wakker te schudden! Verder lijkt het mij leuk om af en toe tijdens de rit aandacht te besteden aan techniek c.q. fietsbeheersing.

Dus…ben jij een dame met een racefiets en zou je graag op donderdag aansluiten bij de WTC vrouwen, laat het mij dan even weten. Ik kan je dan toevoegen aan onze app-groep.  (app 06-41241089, alleen om te appen dus a.u.b. niet bellen). Tot snel!

Groetjes, Suzanne Jacobs-Poort

=========

Wielertoerclub (WTC) Huizen start met ingang van de zomertijd met de clubtrainingen. Behalve voor leden staan deze ook open voor niet-leden. Ben je een recreatieve, sportieve of meer competitieve racefietser of wil je meer gaan fietsen of met fietsen beginnen? Dan zien we je graag verschijnen met fiets en helm om kennis te maken met de club en de renners via de gezamenlijke trainingsritten. De start is bij clubhuis “Aan de Meet” Crailoseweg 80, Huizen (nabij zwembad Sijsjesberg).

De clubtrainingsritten vinden “vast” op dinsdag en donderdag plaats; ook kun je tijdens weekenden waarin geen WTC toertochten plaatsvinden veelal lekker met een groepje fietsen en aan je conditie werken. Rijden kan dan in verschillende groepen: sportief/competitief (A), sportief/recreatief (B) en C/D (recreatief/starters). Via de WTC Clubtrainingen appgroep krijgen de deelnemers informatie over het al dan niet doorgaan zoals bij slechte weersomstandigheden. Voor alle groepen geldt het principe: “samen uit samen thuis”, in het Engels ook wel een “no drop policy” genoemd. 

In onderstaand schema staan alle starttijden van de clubtrainingen:

LET OP: PER 12-8-2021 STARTEN WE I.V.M. DE KORTERE DAGEN WEER VROEGER OP DINSDAG EN DONDERDAG, NAMELIJK 19.00U. 

De clubtrainingen staan o.l.v. een groep vrijwilligers, de “Meesterknechten”: Jaco van Vliet, Marco Grolle, Cees Vos (v.l.n.r. boven), Richard van Rooijen, Dietrich Bakker (DIZA),  Ronald de Ruijter (v.l.n.r. midden) en Berthold Schaap, Marcel Beuker en Jan Peter Honing (v.l.n.r. onder).

De algemene coördinatie is in handen van Jaco van Vliet: “De clubtrainingen zijn beslist niet voorbehouden aan leden. De WTC Huizen juicht het toe dat ook niet-leden vrijblijvend meerijden. Door corona hebben vorig seizoen veel nieuwe, enthousiaste fietsers zich bij ons aangesloten en intussen zijn er per avond tientallen deelnemers. Fietsen in clubverband biedt je een community die je helpt je vaardigheden te verbeteren en je sportieve of recreatieve doelen te realiseren. De WTC combineert dat met plezier en ontspanning. Je kunt er nieuwe fietsmaten (m/v) ontmoeten, routes ontdekken en evenementen meemaken. Het clubhuis is om 19.00 open voor koffie e.d. In de laatste week van de maand sluiten we vaak af met een borrel; we houden immers van sportief én gezellig”, aldus Jaco van Vliet van de WTC

Marcel Beuker en Ronald de Ruijter begeleiden de C (D) groep: “De afgelopen jaren is het aantal deelnemers aan de trainingen sterk gegroeid, maar we merkten dat we niet de volledige aansluiting bij de starters hadden. En die willen we er juist graag bij”, aldus Marcel Beuker. “Dit jaar begeleid ik daarom samen met Ronald de Ruijter opnieuw de groep met o.a. de beginnende fietsers, aangevuld met leden die het seizoen rustig willen opbouwen. Dan houden we iedereen erbij, ieder op zijn of haar niveau; nu is echt iedereen welkom!”.

App groepen: 

Er is intussen een aparte app groep voor de WTC clubtrainingen. Aanmelden kan bij o.a. Berthold Schaap: 06-26578823. Zo wordt de WTC Huizen info app ‘niet overspoeld’ en die is intussen ‘omgebouwd’ tot een ‘alleen zenden app’ vanuit tc en bestuur, toercommissie en meesterknechten clubtrainingen. Dus de WTC Huizen info app is dan alleen voor algemene info en je kunt niet meer ‘reageren’. In de clubtrainingen groep kun je dat wel doen net zoals in de Di/Za en zo ‘onderling afstemmen’ en ‘reageren’. Alle meesterknechten (hieronder) zijn overigens allemaal beheerder dus wil je erbij laat het dan één van hen weten zodat ze je nummer kunnen toevoegen. Een aantal van wie we weten dat ze vaker meedoen zijn al toegevoegd.  

Beheerders zijn sowieso de personen hieronder.  

Voor meer informatie: 

  • Jaco van Vliet (06-29607369) – coördinator clubtrainingen (tevens beheerder app groepen) 
  • Berthold Schaap (06-26578823) – voorzitter WTC Huizen (tevens beheerder app groepen)
  • Suzanne Jacobs-Poort – coördinator vrouwengroep donderdag clubtrainingen (06-41241089, alleen om te appen, niet bellen)
  • Dietrich Bakker (06-28710487) – DiZa coördinator (tevens beheerder WTC DIZA app groep en webmaster@wtchuizen.nl)
  • Bezoek- en startadres: Crailoseweg 80  | 1272 EW | Huizen | www.wtchuizen.nl

Reacties gesloten.