Fwd: Nieuwsbrief april nr 1

Nieuwsbrief april 2017-1  

De Hollandse 100

 5 maart 2017 was niet bepaald een fijne dag, en dan bedoel ik de weersomstandigheden, om eens lekker buiten te gaan sporten. Toch lieten Margriet Scholte en Dini Ahrend zich er niet van weerhouden om te starten met De Hollandse 100. 

De Hollandse 100 is een initiatief van Stichting Lymph & Co. dat ernaar streeft om de financiering van fundamenteel onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker mogelijk te maken en ook meer aandacht te genereren voor deze vorm van kanker. Dini deed het voor haar zieke dochter Danielle en Margriet voor haar zieke broer Ben. Natuurlijk ook voor alle anderen die deze ziekte hebben of er mogelijk in de toekomst mee geconfronteerd worden. 

Op de schaatsbaan Flevonice in Biddinghuizen werd gestart met een afstand van 10 kilometer schaatsen. Daarna omkleden om er met de racefiets nog een afstand van 90 kilometer over de weg aan toe te voegen. Er zal vast en zeker geen duur reclamebureau voor nodig geweest zijn om de naam van het evenement te bedenken. 10 + 90 is 100. Maar dit terzijde.

Tijdens de tocht, met een groot gedeelte over de Veluwe, hadden de dames behoorlijk veel last van de wind en later op de dag wat buien. Ja, en dan komt er ook nog de factor pech bij. Lees: lekke banden. Een alleraardigste man, bestuurder van de bezemwagen, bood de helpende hand. Toen de omroeper bij de finish meldde: daar komen de laatste twee dames, was er toch wel sprake van enige euforie.

Na een paar warme koppen chocomel en ontdaan van niet al te droge kleding weer richting huis. Ook de voor Dini en Margriet bekende supporters: Helen, Kathy, Muryl en ondergetekende deden dit. Toen op de parkeerplaats, tijdens het opladen van de fietsen bij de auto van Margriet, de bezemwagen spontaan stopte werd de chauffeur als dank nog even door de twee meiden geknuffeld en moesten zij zeker nog even met hun hulpverlener op de foto.

 Al met al: door 506 bekende en onbekende sporters en 5.379 donateurs is voor dit goede doel zo’n 397.000 euro opgehaald en laat ik niet vergeten te melden dat door het ‘bedelen’ (goed bedoeld) van Margriet en Dini hier een substantieel deel van henzelf bij zit.

 Kees Kleinjan