Groenehart-tocht 100-150km

A.s zaterdag om 08:30 uur, vertrek van toertocht nr.6 de Groeneharttocht 100 en 150 km.
De hier boven afgebeelde route (blauw) is 150 km lang en gaat vanaf de start gelijk op met de 100 km route (groen), die zich bij Amstelhoek afsplitst om zijn eigen route verder te volgen.
Vanaf de start gaan we richting Weesp en door Abcoude naar Amstelhoek. Daar gaat de 100 km tocht verder naar hun koffiestop bij ‘de Strooppot’ in den Hoef. Vanaf nu wordt de terugreis gestart langs de Kromme Mijdrecht naar Kockengen. Aangekomen in Kockengen, sluit de route weer aan bij de 150 km om via Breukelen, Loenen aan de Vecht, Vreeland, Nederhorst den Berg, Ankeveen en Bussum in Huizen aan te komen.

De 150 km route gaat vanaf Amstelhoek langs het Amstel-Drechtkanaal richting Papenveer en vandaar door naar de Nieuwkoopsche Plassen. We vervolgen deze prachtige route via De Mije naar Bodegraven waar de koffiestop is ‘In het Bonte Varken’ , een gezellig, niet al te grote locatie waar de koffie goed smaakt.
Na de stop rijden we door naar de Reeuwijkse Plassen een mooi natuurgebied waar je deels aan beide zijden van de weg de plassen zult zien. We komen aan in Oudewater, ook een leuk dorpje waar we deels doorheen rijden naar Woerden. We pakken daar een stukje Woerden en rijden verder naar Harmelen om vervolgens verderop weer op de 100 km route aan te sluiten in Kockengen.

De toercommissie heeft deze 150 km al gereden en vindt het een aanrader voor diegene die deze afstand aankunnen. De 100 km is er niet minder om, want die neemt weer een ander deel van het Groene Hart voor zijn rekening.
De verwachting voor zaterdag is goed weer en dat is op zijn beurt weer een opsteker om aan een van deze tochten te gaan deelnemen.

Het is een clubtocht die ook toegankelijk is voor niet leden van de wtc.
Vaste starttijden genoemd in de ‘Toerkalender’ op deze website zijn voor beide afstanden 08:30 uur.
Coördinator voor deze tocht is Frits Stoekenbroek en voor vragen over deze tochten kunt u terecht bij tc@wtchuizen.nl.

Tot zaterdag dus!

Met vriendelijke groet, De Toercommissie.

Reacties gesloten.