Snerttocht (vtt)

Op zaterdag 28 september 2019 rijden we onze 14e toertocht van dit seizoen, de Snerttocht. Deze vrije toertocht is ook toegankelijk voor niet-leden van de WTC.

De Snerttocht kent maar een afstand: 105 km. Het is een niet uitgepijlde vrije toertocht. Deelnemers zonder GPS kunnen aansluiten bij een van de WTC-groepen of gebruik maken van de routebeschrijving. De starttijd is tussen 9.00 uur en 09.30 uur. Inschrijven kan vanaf 08.45 uur.

De route gaat door de Eemnesser polder naar Baarn. Vervolgens rijden we door de Eempolder bij Soest naar de Korte Duinen (zandverstuivingen). Ook gaat de tocht over de voormalige vliegbasis Soesterberg en door het bosgebied bij Austerlitz en Maarn. Ten zuiden van Doorn rijden we nog door een mooi weidegebied naar de koffiestop bij Restaurant Brocante, Driebergsestraatweg 54 in Doorn.
 
De terugtocht gaat voornamelijk over een fietspad over een verdwenen spoorbaan en door de villawijken van Bilthoven. Tenslotte passeren we ook nog Lage Vuursche, om uiteindelijk via Baarn terug te rijden naar Huizen. De tocht telt 630 hoogtemeters, dus dat valt reuze mee. Na afloop kunt je in ons clubhuis genieten van een lekkere kop snert.

Kijk op onze Toerkalender https://www.wtchuizen.nl/calendar/ voor meer informatie.

De inschrijfkosten voor deze tocht bedragen voor Toerfietskaarthouders (NTFU)  € 2,50 en voor overige deelnemers € 3,50. Voorinschrijving is mogelijk t/m 26 september via de website van de NTFU (https://www.fietssport.nl/toertochten/) of de website van de WTC Huizen (https://www.wtchuizen.nl/calendar/). Na inschrijving ontvangen deelnemers de GPS-route of kunnen deze downloaden via fietssport.nl.

Zoals altijd is het GPX bestand, voor de leden met een inlogcode, weer te downloaden via de website en te vinden onder het kopje Toerinformatie -> Download GPX routes. De routes zijn nu ook per afstand te downloaden. Dit om het importeren in alle merken GPS makkelijker te maken.

Om een snelle doorloop bij de inschrijving mogelijk te maken vragen we leden die nog geen account hebben bij fietssport.nl dat alsnog aan te maken. Je kunt dan je profiel opslaan op je smartphone of afdrukken en laten scannen. Deelnemers die niet gescand kunnen worden dienen een deelnemerskaart in te vullen (extra kosten € 1,00). Toerabonnementhouders worden alleen geregistreerd op de toerabonnementenlijst tenzij ze uitdrukkelijk vragen om gescand te worden.

We zien jullie graag aan de inschrijftafel!

Met vriendelijke groet,
Toercommissie WTC Huizen

One thought on “Snerttocht (vtt)

  1. Dietrich

    oktober 1, 2019 at 6:29pm

    Genoeg lekke banden tijdens de “Snerttocht”.

    17 oktober 2009

    De Snerttocht die voor vandaag op het programma stond heeft toch nog veel rijders aan de start gebracht. Ondanks de wat lage ochtend temperatuur van 9 graden en de mogelijke verwachting van een buitje hier en daar. Zelf had ik vooraf getwijfeld of ik wel zou gaan, de buienradar gaf aan dat er op het parcour regen zou vallen. Maar ja, klopt dat wel altijd en rijden we er misschien net langs. Dat erlangs rijden werd er doorheen rijden en de toch al niet droge fietspaden werden samen met het vele blad, maar ook de veel afgevallen takken van de bomen er niet veiliger op. Er werd gereden in 3 ploegen en die kwamen elkaar onderweg regelmatig tegen. Dan reed ploeg B1 op kop en dan weer ploeg B2. Dit allemaal veroorzaakt door lekke banden die je vaak sneller oploopt bij een nat wegdek. Ik was gestart in ploeg B1 en kreeg door een lekke band de kans om in ploeg B2 mee te rijden. In die ploeg waren zeker 5 lekke en 1 kapotte buitenband van Gerard Bakker te noteren. Gerard kwam op het fietspad met zijn achterwiel in een scheur die in het asvalt zat. De band werd wel ter plaatse gerepareerd, maar moest uiteindelijk in Lelystad worden vervangen. Intussen was ploeg A3 (de A rijders zeg maar) ploeg B2 gepasseerd. Jammer dat Kees in Lelystad hard onderuit ging en daarbij met z’n gezicht op het asvalt viel. Bril stuk en wondjes onder het linker oog. Gelukkig had Peter ( zijn thuis apotheek) pleisters en betadine bij zich en kon alles min of meer gerepareerd worden. Kees heeft de tocht verder volbracht al ging het zeker niet lekker meer. Sterkte Kees. Bij het Natuurpark aangekomen zagen we de A-rijders al weer opstappen, terwijl wij eenmaal aan de koffie en appelgebak al weer vergeten waren wat er allemaal zich had afgespeeld. Om een indruk te geven van het oponthoud kan ik zeggen dat ploeg B1 om 13.50 op de WTC was aangekomen en dat wij (ploeg B2) daar pas om 15.15 aankwamen. Al met al een tocht die zijn naam eer aan deed. De kom snert die we bij aankomst van Anton aangeboden kregen was heerlijk en ging er best in. Over twee weken alweer de laatste tocht (CT) waarbij we weer een hoge opkomst verwachten. Tot dan.

Reacties gesloten.