Ster van Huizen (vtt)

A.s zaterdag 31 augustus 2019 rijden we onze 12e toertocht van dit seizoen, de Ster van Huizen. Deze vrije toertocht is ook toegankelijk is voor niet-leden van de WTC.
De tocht kent verschillende afstanden waarvan er drie zijn uitgepijld conform de NTFU-richtlijnen. De overige twee zijn alleen met GPS te rijden. Dit jaar bieden we voor het eerst de mogelijkheid om deel te nemen met een gewone fiets of e-bike en de 45km ronde (Castor) te rijden.

De starttijden zijn als volgt:

• 45 km – tussen 09.00 en 11.00 uur (route Castor uitgepijld en GPS).
• 60 km – tussen 09.00 en 11.00 (route Aldebaran uitgepijld en GPS, route Betelgeuze alleen GPS).
• 105 km – tussen 08.30 en 10.00 uur (uitgepijld en GPS)
• 120 km – tussen 08.30 en 10.00 uur (alleen GPS)
• 165 km – tussen 08.00 en 09.00 uur (alleen GPS).
Elke route heeft de naam van een ster gekregen: Aldebaran (A), Betelgeuze (B) en Castor (C).
• Deelnemers op de gewone fiets of e-bike (45 km.) rijden route “Castor”.
• Deelnemers aan de 60 km. rijden route “Aldebaran” of “Betelgeuze”.
• Deelnemers aan de 105 km. rijden route “Aldebaran”of “Betelgeuze”en “Castor”.
• Deelnemers aan de 120 km. rijden route “Aldebaran”en “Betelgeuze”.
• Deelnemers aan de 165 km. rijden route “Aldebaran”, “Betelgeuze” en “Castor”.
De routes voeren langs mooie plekjes van ’t Gooi, Eemland, de Vechtstreek en Flevoland.
De Aldebaran-route voert je via de fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht verder langs de veenplassendorpen Ankeveen en Kortenhoef, langs het riviertje ’t Gein en door het Naardermeer. De Betelgeuze-route gaat door het villadorp Blaricum, de Eemnesser polder, de bossen tussen Soest en Den Dolder en het pannenkoekendorp Lage Vuursche.
De Castor-route is dit jaar weer aangepast aan nieuwe fietspaden rondom Almere.

Kijk op https://www.wtchuizen.nl/calendar/ voor meer informatie.

Er wordt gestart vanaf het clubhuis ‘Aan de meet’, Crailoseweg 80 in Huizen. De inschrijfkosten voor deze tocht bedragen voor Toerfietskaarthouders (NTFU) € 3,50 en voor overige deelnemers € 4,50. Voorinschrijving is mogelijk t/m 29 augustus via de website van de NTFU (https://www.fietssport.nl/toertochten/) of de website van de WTC Huizen (https://www.wtchuizen.nl/calendar/). Na inschrijving ontvangen deelnemers de GPS-routes.

Er wordt in verschillende groepen gereden met verschillende snelheden, dus voor elk wat wils. Enthousiast? Dan zien we je om half negen aan de start.

Over de WTC Huizen
De Wielertourclub Huizen (WTC) is een club voor sportieve en recreatieve racefietsers en MTB-ers, aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). De WTC bestaat sinds 1981 en heeft momenteel ruim 110 actieve leden.

“Fietsen is een teamsport die je ook individueel kunt beoefenen. Fietsen in clubverband biedt je een community die je helpt je vaardigheden te verbeteren en je sportieve of recreatieve doelen te realiseren. De WTC combineert dat met plezier en ontspanning. Je kunt er nieuwe fietsmaten (m/v) ontmoeten, routes ontdekken en evenementen meemaken”.

In het wegseizoen, van maart tot en met oktober, worden er op dinsdag en donderdag clubtrainingen gehouden. De WTC juicht het toe dat daaraan ook niet-leden vrijblijvend meerijden. Naast de clubtrainingen wordt in het wegseizoen door groepen deelgenomen aan toertochten. Buiten het wegseizoen, van november tot en met februari, wordt er met ATB fietsen gereden. Kijk op https://www.wtchuizen.nl/ voor meer informatie over de club, clubtrainingen en de toerkalender.

Voor meer informatie:
Jaco van Vliet (06-29607369) – coördinator clubtrainingen
Berthold Schaap (06-26578823) – voorzitter WTC Huizen
Eric Vos – secretaris WTC Huizen (secretariaat@wtchuizen.nl)
Wim Kuijpers (06-24227797) – voorzitter toercommissie (tc@wtchuizen.nl)

Reacties gesloten.