Ster van Huizen, VTT 60 …. 165 km

Op 1 september 2018 staat de Ster van Huizen op het programma. Een vrije Toertocht die volledig is uitgepijld conform de NTFU-richtlijnen. De tocht kan verreden worden in verschillend afstanden en starttijden:

  •   60 km – tussen 09.00 en 11.00 uur
  • 105 km – tussen 08.30 en 10.00 uur
  • 120 km – tussen 08.30 en 10.00 uur
  • 165 km – tussen 08.00 en 09.00 uur

 

Het inschrijfgeld voor alle afstanden is € 4,50. Voor NTFU leden (en andere toerfietskaarthouders) is het € 3,50. WTC Huizen leden met een toerabonnement rijden gratis. Er is een routebeschrijving beschikbaar. De voorinschrijving kan t/m 30 augustus via de NTFU website (https://www.fietssport.nl/toertochten). Een GPS-route wordt verstuurd na de voorinschrijving.

 

De routes van de Ster van Huizen bestaan uit drie punten van een ster. De afstand van een punt bedraagt 60 km (A en B) of 45 km (C). Deelnemers kunnen naar keuze 1, 2 of 3 punten van deze ster fietsen, dus in totaal 60, 105, 120 of 165 km. Vertrek en aankomst van alle drie de punten is het clubhuis “Aan de Meet” van de WTC Huizen aan de Crailoseweg. In dit clubhuis wacht het barpersoneel u op zodat u daar wat eten en drinken kunt kopen. Elke route heeft de naam van een ster gekregen: Aldebaran”(A), “Betelgeuze”(B) en “Castor”(C).

  • Deelnemers aan de 60 km. rijden route “Aldebaran” of “Betelgeuze”
  • Deelnemers aan de 105 km. rijden route “Aldebaran”of “Betelgeuze”en “Castor”
  • Deelnemers aan de 120 km. rijden route “Aldebaran”en “Betelgeuze”
  • Deelnemers aan de 165 km. rijden route “Aldebaran”, “Betelgeuze” en “Castor”

 

De routes voeren langs mooie plekjes van ’t Gooi, Eemland, de Vechtstreek en Flevoland.

De Aldebaran-route is dit jaar voor een groot gedeelte vernieuwd. Door de realisering van een fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht had de organisatie de mogelijkheid een ander gedeelte van de Vechtstreek te laten zien. De route voert verder langs de veenplassendorpen Ankeveen en Kortenhoef, langs het riviertje ’t Gein en door het Naardermeer. De Betelgeuze route gaat door het villadorp Blaricum, de Eemnesser polder, de bossen tussen Soest en Den Dolder en het pannenkoekendorp Lage Vuursche.

De Castor-route is dit jaar weer aangepast aan nieuwe fietspaden rondom Almere.

De routes staan reeds op de site, voor leden die een inlog-licentie hebben te downloaden.

Voor meer informatie over deze toertocht kan contact worden opgenomen met de toercommissie via tc@wtchuizen.nl

Reacties gesloten.