Het eerste WTC – MTB Time Trial Event

Deel dit verhaal!

“Je moet wel ergens voor trainen…” Die zin was de reden om te komen tot het organiseren van een heuse MTB wedstrijd. We waren immers al een paar maanden bezig om 1 keer per week MTB training te geven aan nieuwe jeugdleden van WTC Huizen. Maar waar je bij de meeste sporten traint om je skills in wedstrijden te toetsen aan anderen, was dit niet mogelijk met onze MTB groepen. Ook het organiseren van wedstrijden zit niet direct in het DNA van de tourclub WTC Huizen.
Uiteindelijk toch de stoute wedstrijdschoenen aangetrokken. Na contact te hebben gezocht met GWC de Adelaar besloten we om gezamenlijk een aantal wedstrijden te organiseren. Met de wedstrijdervaring van de Adelaar zou het per slot van rekening mogelijk moeten zijn om voor onze jeugd onderlinge wedstrijden te organiseren.

En zaterdag 15 oktober jl. was het dan zover. De eerste MTB wedstrijd op onze eigen Fox trail. Er hadden zich in totaal 12 jeugdleden van de WTC aangemeld en 4 jeugdleden van de Adelaar. Al met al een prima opkomst voor onze eerste wedstrijd. In de leeftijden van 7 t/m 13 jaar werd er gestreden om de beste tijden neer te zetten op onze single track baan.

Het clubhuis werd omgetoverd tot een ‘MTB-Xperience-center’ met muziek en MTB films. Er was een wedstrijdtafel waar de kids zich konden aanmelden om een rugnummer van Jumbo Visma uitgereikt te krijgen en deze vervolgens achter op hun shirt te spelden. Helemààl echt. Bijkomend voordeel: de tijdregistratie kon makkelijk op basis van nummers ingevoerd worden.

De verkenning

Iedereen mocht eerst het parcours verkennen door 3 rondjes op eigen tempo te rijden. Even kijken waar je kunt versnellen en wanneer je in de remmen moet.

De individuele tijdrit

Vervolgens werd op leeftijd en vooraf ingeschatte sterkte een individuele tijdrit gereden, waarbij er telkens 30 seconde tussen start van de renners zat.

De teampursuit

Op basis van de tijden uit de individuele tijdrit werden er teams van 2 renners samengesteld die als tweede onderdeel van deze wedstrijddag een teamachtervolging over 3 ronden gingen rijden. Hierbij startte 1 team aan het begin van de Fox trail en het andere team op de helft van de Fox trail. Wie het eerst 3 volle ronden had volgemaakt had de onderlinge wedstrijd gewonnen. Maar ook werden de tijden per team genoteerd.
Als je bij een teamachtervolging winnaars en verliezers hebt, kun je deze nog tegen elkaar laten strijden in een finaleronde. Op die manier kunnen alle renners nog een keer een teamachtervolging rijden. In de finaleronde ging het om 2 ronden. Uiteindelijk konden we 1 team als overall winnaar van dit onderdeel uitroepen en 3 winnaars per leeftijdscategorie.

Alle uitslagen op een rij

Al met al een zeer geslaagde dag die van 14.00 uur tot ongeveer 17.00 uur duurde, waarbij er gezorgd was voor gratis fruit en limonade voor de kinderen. Samen met de muziek en MTB films op het grote scherm leverde dat veel enthousiaste kinderen op en was het supergezellig in ons clubhuis.

Zaterdag 29 oktober van 9.00 tot 12.00 uur vindt de volgende onderlinge wedstrijd plaats op het terrein van de Adelaar. We zijn niet onopgemerkt gebleven want een MTB club uit Almere is inmiddels ook aangehaakt. Goed nieuws! We hopen weer op net zo’n geslaagde dag.

Dank nog aan Cees voor het draaien van de bardienst, Jan voor de support en hulp tijdens de dag, Clemens voor het in de gaten houden achter op het terrein (in het geval kinderen zouden vallen) en vele ouders voor het klokken van de tijden!

Fietsweer

Laatste nieuws