MTB

WTC Huizen heeft als enige wielerclub
in Nederland een eigen MTB trail.

MTB Nieuws

Het eerste WTC – MTB Time Trial Event

oktober 19th, 2022|Reacties uitgeschakeld voor Het eerste WTC – MTB Time Trial Event

“Je moet wel ergens voor trainen…” Die zin was de reden om te komen tot het organiseren van een heuse MTB wedstrijd. We waren immers al een paar maanden bezig om 1 keer per [...]

WTC: de startplek voor iedere MTB’er – jong én oud(er)

Het is bijna zover. Na enkele maanden keihard werken door een groep gedreven vrijwilligers en professionele aannemers, is de nieuwe mountainbikebaan van de WTC Huizen klaar voor gebruik. De opening is op 12 maart om 14.00u door wethouder Roland Boom.

Een bijzonder hoofdstuk voor de club want hiermee start een compleet nieuwe activiteit, waarbij ruim baan wordt gegeven aan de jeugd van ongeveer 7-14 jaar uit Huizen en omstreken. Het nieuwe parcours is 700 meter lang, ligt pal naast het clubhuis en krijgt de naam ‘The Fox Trail’.

Het idee voor de baan is ontstaan in samenspraak met buurtsportcoaches in Huizen en enkele clubvrijwilligers o.l.v. Cees Vos en gerealiseerd met (financiële) support van de gemeente, het Sport Platform Huizen en medewerking van SRO Sijsjesberg. De baan is  in slechts 3 maanden gemaakt.

Het gebruik van de baan is in verband met de veiligheid alleen mogelijk voor leden. Kinderen die lid zijn kunnen ook alleen onder begeleiding van ouders of begeleiders van de club gebruik maken van de baan. Wil je lid worden? Schrijf dan in bij WTC lidmaatschap. Dat kan vanaf nu. Eerst een paar keer proberen? Dat kan ook, tegen een kleine vergoeding van €10 ben je een maand lid. Op maandag 4 april starten de trainingen, tussen 16.00-20.00u. Als je lid wordt krijg je voor die tijd nadere info.

Inschrijven kan nu!

Nieuwe leden kunnen zich aanmelden op deze splinternieuwe website van de club. In het voorjaar van worden 11 trainers opgeleid door de NTFU (Ned. Toer Fiets Unie). Voor die tijd mogen leden onder begeleiding al gebruik maken van de baan. De trainers zullen na afloop van de opleiding behalve goede omgang en techniek met de MTB ook veel aandacht besteden aan aspecten als veiligheid, respect voor de omgeving, oog voor medeweggebruikers en wandelaars/natuurliefhebbers.

MTB: Ook voor volwassenen

Buiten het wegseizoen om worden van begin november t/m met eind februari  MTB-fietstochten gereden. Er zijn verschillende groepen actief. De DIZA-MTB-groep rijdt op dinsdag en zaterdagmorgen vanaf het clubhuis ‘Aan de Meet’. Er wordt onderling gecommuniceerd met de DIZA whatsapp groep over startaangelegenheden e.d. Een tweede WTC-MTB- groep rijdt ook op de zaterdagmorgen vanaf het clubhuis. Er wordt gereden op twee verschillende sportieve niveaus. Wat begon als een kleine activiteit is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig pijler binnen de club.

Speciaal voor MTB’ers!

MTB Fietsweer

Ook interessant!

MTB tochten bij de NTFU