Toertochten

WTC Huizen organiseert
recreatieve toertochten.

Toeren op je eigen niveau

De toercommissie zet in het wielerseizoen (half maart t/m half oktober) vanuit Huizen maar liefst 16 prachtige tochten uit. Dit maakt de vereniging echt uniek. De tochten worden gereden op zaterdag met keuze qua te rijden afstand (tussen 60-150 km) en verschillende snelheidsniveaus. De meeste tochten zijn zogenaamde clubtochten. Maar er zijn ook 5-6 vrije toertochten met de naam ‘Midden Nederland Classics’ die op de kalender van de NTFU staan. Deze MNC-tochten trekken elk jaar talloze deelnemers vanuit het hele land. Alle toertochten staan open voor niet-leden en introducés. Van oudsher worden de toertochten door een zeer brede groep racefietsers gewaardeerd. In 2022 staat er ook een Alpe d’Huzes sponsortocht op het programma.

WTC Huizen op Cyql

Voor wie meer wil

Toertochten: zo werkt dat…

Bij clubtochten bestaat de mogelijkheid voor leden van de WTC Huizen de routes te downloaden vanaf deze website. Hiervoor dien je in het bezit te zijn van een inlogcode die je kunt aanvragen bij de toercommissie (tc@wtchuizen.nl). Geef hierbij je lidmaatschapsnummer op met voornaam en achternaam. Wanneer je het wachtwoord hebt kun je hier de GPX’en downloaden:

Toertochten downloads

De Toerkalender nieuwe stijl geeft je de mogelijkheid de gegevens ervan te synchroniseren met je eigen agenda. Die kan van Apple, Outlook, Google of exporteren naar XML zijn. Kies hiervoor op ‘voeg toe aan kalender’.

De clubtochten (CT) zijn niet alleen voorbehouden aan leden van WTC Huizen. Heb je interesse om mee te rijden dan kan dit. Schrijf je wel tijdig in (15 min voor aanvang van de tocht). De clubtochten zijn niet aangemeld bij de NTFU. Start en Finish is bij Clubhuis ‘Aan de Meet’, Crailoseweg 80, Huizen. GPS coördinaat N52 17.340 E5 13.140. Tel. 035-5255154 (alleen bereikbaar tijdens de toertochten). Meer informatie omtrent onze toertochten in het algemeen kunt u opvragen via e-mail bij de Toercommissie.

Voor Vrije Toertochten (VTT) bestaat er de mogelijkheid van voorinschrijven via www.fietssport.nl (het portaal van de NTFU voor deelnemers). Na voorinschrijving krijgen de deelnemers de route in GPX-formaat 1 of 2 dagen voor datum van de betreffende tocht toegestuurd. Via deze site is ook de route vanaf 3 dagen voor datum tocht gratis te downloaden.

Op het starttijdstip van de tochten vertrekken een aantal groepen (A,B,C en soms D) met leden van de WTC Huizen, waarbij inschrijvers of intruducés kunnen aansluiten. Binnen elke groep zijn er altijd fietsers met GPS-navigatie. De groepen rijden met verschillende snelheden, A: zeer snel, B: snel en C/D: minder snel.
Vooraf kun je overleggen waar je het best bij past. Ook zijn er altijd meerdere afstanden mogelijk. Alle tochten starten vanaf het clubhuis ‘Aan de Meet’ aan de Crailoseweg 80 in Huizen, tel. 035-5255154 (tijdens toertochten). Deze locatie en is goed bereikbaar met de auto en fiets en er is ruime parkeergelegenheid. De club heeft een mooi clubhuis en een groot terras maar geen bijzondere voorzieningen, zoals douches. Klik hier voor de routebeschrijving d.m.v. Google-maps.

Wil je meer weten over de gedragscodes tijdens groepsritten?

Gedragscode WTC Huizen tijdens groepsritten samenvatting