Join the club

WTC Huizen staat voor activiteit, sportiviteit en gezelligheid. Van toerfietser tot (bijna) wedstrijdfietser.

WTC Huizen (opgericht 1981) organiseert activiteiten met de racefiets (toertochten en clubtrainingen) en de MTB. Sinds 2022 heeft de vereniging bovendien een eigen MTB-parcours voor de jeugd van 6-17 jaar. ‘The Fox Trail’, zoals de baan is genoemd, ligt naast het clubhuis op een omheind terrein en heeft een lengte van maar liefst 700 meter. Met deze baan krijgen de activiteiten van de club een extra dimensie en biedt de WTC Huizen nu ook ruim baan aan de jeugd.

Door de vereniging worden ook talloze andere activiteiten, zoals workshops, clinics, EHBO/AED-cursussen, uitjes, een clubweekend, deelname aan toertochten elders en natuurlijk social events georganiseerd.

Het eigen, prachtig gelegen WTC clubhuis ‘Aan de Meet’ biedt een prima (uitvals)basis voor de activiteiten en vormt een mooie eindbestemming (met terras) na afloop van een toertocht of trainingsrit. Behalve recreatie, sportiviteit en veiligheid staan ook gezelligheid en vriendschap hoog in het vaandel.

WTC Huizen is een vereniging in de breedste zin van het woord, waar veel leden als vrijwilligers bijdragen aan het runnen van een levendige club. Een club met mogelijkheden voor iedereen om optimaal van het fietsen te genieten. Een vereniging waar ook niet-leden en introducés van harte welkom zijn. Begin 2022 waren er zo’n 140 leden betrokken bij de vereniging.

Voor een veilig sportklimaat

De WTC Huizen onderschrijft en hanteert de gedragsregels voor jeugdbegeleiders met daarin aandacht voor grensoverschrijdend gedrag, zoals deze door het  NOC*NSF opgesteld. Lokaal wordt aangesloten bij de initiatieven een uitgangspunten van het Sport Platform Huizen, waar de WTC Huizen tevens lid van is. Alle jeugdbegeleiders bij de WTC Huizen dienen in het bezit te zijn van een aktueel VOG. Binnen de club is Anja Verschure aangesteld als vertrouwenspersoon.

Maak eerst eens kennis

De WTC geeft belangstellenden graag ruim de gelegenheid om kennis te maken met de club. Heb je een tijdje meegedaan met de activiteiten dan nodigen we je uit om lid te worden en daarmee te profiteren van een goede cluborganisatie en het NTFU-lidmaatschap. Direct lid worden kan natuurlijk ook. De kosten voor het lidmaatschap inclusief toerabonnement bedragen € 85 per jaar (gezinsleden betalen € 65). Dat bedrag is inclusief het NTFU lidmaatschap (de club draagt daartoe € 38,08 af) met de daarbij horende voordelen, zoals een basis fietsverzekering. Om in te schrijven en voor meer informatie over de divers soorten lidmaatschap verwijzen we naar het kopje WTC Lidmaatschap.

Club-links!

Ook interessant!

De Wieler Toer Club (WTC) Huizen is een open vereniging voor sportieve en recreatieve racefietsers, MTB’ers en gravelbikers.

De WTC Huizen is aangesloten bij de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Fietsen is een sport die je prima individueel kunt beoefenen. Fietsen in clubverband zoals bij de WTC Huizen, biedt je een community van mannen en vrouwen die je helpt jouw vaardigheden te verbeteren en je sportieve of recreatieve doelen te realiseren. Wil je meer weten over de NTFU dan verwijzen we je graag naar www.ntfu.nl of de website www.fietssport.nl. Deze website is een initiatief van de NTFU voor de sportieve fietser. Je vindt er het meest complete overzicht van toertochten, mooie routes én het online magazine.