We zijn geopend!

Deel dit verhaal!

Fietsen is Fun…, ook voor de jeugd van Huizen


Zaterdag 12 maart was een prachtige dag voor de WTC Huizen. Na de openingstocht van het seizoen, die door zo’n 60-70 leden werd verreden onder prima weersomstandigheden, was er na afloop een gezellige BBQ in de aanloop naar de opening van de MTB-baan ‘The Fox Trail’. Het terras zat bomvol en de stemming zat er goed in. 

Om 14.00u nam voorzitter Berthold Schaap het woord. De vereniging heeft in haar 40-jarig bestaan voor het eerst een activiteit die volledig gericht is op de jeugd. Hoe dat zo is gekomen was een samenloop van leuke contacten, frisse ideeën en vooral veel sportieve samenwerking. Alles begon met een appje van buurtsportcoach Roy Westland. Die kwam met de vraag of de MTB-activiteiten die hij al voor jongens en meisjes in Huizen organiseerde, niet beter ingebed konden worden in een club zoals de WTC. Als snel ontstond het idee om op de voormalige midgetgolfbaan een MTB-parcours te realiseren. Clublid Cees Vos nam daarin het voortouw, maar zonder de hulp en financiële support van de gemeente en het Sport Platform Huizen en de inzet van talloze vrijwilligers, zou de baan nooit in zo’n korte tijd -enkele maanden slechts- zijn gerealiseerd.

Tijdens de opening werden daarom een aantal personen met name genoemd. Liesbeth Schoppen, Roland Boom en Klaas Heinen van de gemeente; Frank Tissink van SRO Sijsjesberg; Anita Campbell van het Sport Platform Huizen; en van de WTC vrijwilligers verdienden vooral Kees Kleinjan, Alex Baas, Joop Visser, Klaas Makkinje en Cees Vos een bijzondere vermelding.

De eerste pennenstreek van het ontwerp van de baan werd gemaakt door Wesley Beuker. Met de vele vrijwilligers en de aannemers Ruud van Leeuwen Boomkamp (bos rooien e.d.) en Daniël Wijsmüller van Shape&Ride (parcours) is daar grotendeels aan vastgehouden. Het parcours is ruim 700 meter lang en blijkt uitdagend genoeg.

Na de openingsspeech werd het lint doorgeknipt door Judy Beek, die als oudste vrouwelijke lid daarvoor de eer kreeg. Daarna loste wethouder Boom het officiële startschot waarna Gerlof Sietsma (oudste lid), Jordy Beuker (voormalig Nederlands jeugdkampioen en special guest) en Wout de Haan (jongste lid) een stoet van tientallen jongens en meisjes voorgingen die met veel plezier de baan opdoken. Roy Westland en zijn crew hadden daartoe leenfietsen en helmen verzorgd.

Een korte impressie van de opening:

Verschillende jongens en meisjes hebben zich ter plekke als lid aangemeld. Het lidmaatschap kost €75 inclusief NTFU lidmaatschap en MTB-training. De trainingen starten op 4 april. Voor die tijd kan er onder begeleiding van een volwassene al gebruik worden gemaakt van de baan door de nieuwe jeugdleden, maar ook door de volwassen clubleden. En een maandje proberen mag ook; dat kost €10.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomt. Dit geldt nu ook voor de WTC Huizen. Het nieuw geïnstalleerde MTB-projectteam o.l.v. Cees Vos zal vanaf nu het hele proces gaan begeleiden en de activiteiten meer vorm gaan geven.

Fietsweer

Laatste nieuws