Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

  • Wanneer: 12 augustus 2023
  • Vertrek: Tussen 08:00 – 9:00
  • Kosten: NTFU leden: € 2,50, anders: € 3,50.
  • Niveau: Gemakkelijk (voor iedereen)

= = = = =
In verband met de weersverwachting van komende zaterdag 5 augustus is besloten de tocht te verplaatsen naar zaterdag 12 augustus. Het ziet er dan beter uit.
= = = = =

Download hier de route:

Via onderstaande button kunnen leden van de WTC Huizen de GPX files voor deze tocht downloaden.

Download GPX’en

De tocht kent vier afstanden t.w. 60km, 80km100km en 155km.

De 60km route gaat door het polderlandschap naar Nijkerk en de 80km door naar Putten. Na de koffie wordt het Nijkerkernauw overgestoken en door het Hulkesteijnse Bos rijden we richting Stichtse Brug en weer naar Aan de Meet.

De lange routes brengen ons naar het Beekhuizerzand, een van de laatste grote stuifzandgebieden van Europa. Het wordt ook wel omschreven als “een woestijn in het klein”. Er zijn, door inzet van de gemeente Harderwijk,  beheermaatregelen genomen om te voorkomen dat het gebied dicht zou groeien met heide en bos. Hierdoor is het gelukt om het zand vrij te laten stuiven (“roken”) en heeft het gebied een eigen flora en fauna. Geef je ogen goed de kost. Als het meezit zou je zomaar een edelhert, zwijn of vos kunnen zien.

In overleg met de wegkapitein wordt binnen de groep afgesproken waar de koffiestop zal zijn.

De tocht staat ook op Cyql WTC Huizen. Meld je daar aan waarna de route ook beschikbaar is. Je kunt dan ook de groep kiezen die het beste bij je past. Ben je geen lid dan graag de kosten voor deelname ter plekke voldoen.

De starttijden voor de verschillende afstanden zijn: 60km (Nijkerk) om 9:05 uur, 80km (Putten) om 9:00 uur, 100km (Harderwijk) 8:30 uur en de 150km tocht (Vierhouten) om 8:00 uur.

De inschrijfkosten voor deze tocht bedragen € 2,50 voor NTFU-leden. Mocht je een introducé meenemen die geen lid is van de NTFU bedraagt het inschrijfgeld € 3,50. Vergeet je niet aan te melden. Voor leden van de WTC Huizen is deelname kosteloos.

Er wordt in verschillende groepen gereden met verschillende snelheden, dus voor elk wat wils.

Deel dit bericht, kies je platform!

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant