Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

  • Wanneer: 6 augustus 2022
  • Vertrek: Tussen 08.00 – 9.00
  • Kosten: NTFU leden: € 2,50. Niet NTFU leden € 3,50.
  • Niveau: Gemakkelijk (voor iedereen)

Download hier de route:

Via onderstaande button kunnen leden van de WTC Huizen de GPX files voor deze tocht downloaden.

Download GPX’en

De tocht kent drie afstanden t.w. 80km100km en 155km. Voor de 80km rijders is een koffiestop opgenomen bij Strandpaviljoen Strand Nulde-Zuid (Strandboulevard Putten). Voor de 100km route is dat bij Eethuis De Bosrand (Leuvenumseweg 10 Harderwijk) en voor de 154km bij Grillrestaurant De Boerenschuur (Elspeterbosweg 45 Vierhouten).

De 80km route gaat door het polderlandschap naar Nijkerk en Putten. Na de koffie wordt het Nijkerkernauw overgestoken en door het Hulkesteijnse Bos rijden we richting Stichtse Brug en weer naar Aan de Meet.

De lange routes brengen ons naar het Beekhuizerzand, een van de laatste grote stuifzandgebieden van Europa. Het wordt ook wel omschreven als “een woestijn in het klein”. Er zijn, door inzet van de gemeente Harderwijk,  beheermaatregelen genomen om te voorkomen dat het gebied dicht zou groeien met heide en bos. Hierdoor is het gelukt om het zand vrij te laten stuiven (“roken”) en heeft het gebied een eigen flora en fauna. Geef je ogen goed de kost. Als het meezit zou je zomaar een edelhert, zwijn of vos kunnen zien.

De starttijden voor de verschillende afstanden zijn: 80 km (Putten) om 9.00 uur, 100km (Harderwijk) 8.30 uur en de 150km tocht (Vierhouten) om 8.00 uur.

De inschrijfkosten voor deze tocht bedragen € 2,50 voor NTFU-leden. Mocht je een introducé meenemen die geen lid is van de NTFU bedraagt het inschrijfgeld € 3,50. Vergeet je niet in te schrijven. Voor leden van de WTC Huizen is deelname kosteloos.

Er wordt in verschillende groepen gereden met verschillende snelheden, dus voor elk wat wils.

Deel dit bericht, kies je platform!

Geef een reactie

Ga naar de bovenkant