TRAINEN

Trainen in kleine groepen op
3 verschillende niveaus.

Trainen met gelijkgestemden

In het wegseizoen worden er op dinsdag, donderdag en zaterdag clubtrainingen gehouden. Ook hierbij zijn niet-leden van harte welkom. De trainingen zijn bedoeld om op een sportieve en ontspannende manier de (fiets)conditie op te bouwen en vast te houden. De indeling is competitief/sportief (A), sportief/recreatief (B) of starters/recreatief (C/D). De DIZA B groep bestaat al van oudsher; daar kun je op dinsdag en zaterdag overdag bij aansluiten op basis van ‘samen uit samen thuis’. De trainingen zijn mixed en staan open voor jong en oud. Op dinsdag- en donderdagavond wordt ongeveer 1½-2 uur gereden; op dinsdagochtend/middag en zaterdagochtend veelal wat langer. Op donderdag is er ook een vrouwengroep actief.

Waar en wanneer

De clubtrainingen starten rond de ingang van de zomertijd, in 2022 op 5 april. Behalve voor leden staan deze ook open voor niet-leden. Ben je een recreatieve, sportieve of meer competitieve racefietser of wil je meer gaan fietsen of met fietsen beginnen? Dan ben je welkom en zien we je graag verschijnen met fiets en helm om kennis te maken met de club en de renners via de gezamenlijke trainingsritten. De start is bij clubhuis ‘Aan de Meet’, Crailoseweg 80, Huizen (nabij zwembad Sijsjesberg). Tijden zijn volgens het schema onder het kopje ‘hoe werkt het’.

We zijn inmiddels gestart met jeugdtrainingen. De trainingen zijn voor alle kinderen van 7 – 14 jaar. Hiervoor zijn drie groepen samengesteld.

De A-groep:

  • Voor kinder met heel weinig tot geen ervaring op een MTB
  • Trainingen zijn op woensdagmiddag van 16.00 tot 17.15 uur.

De B-groep:

  • Voor kinder met enige ervaring op een MTB
  • Trainingen zijn op maandagmiddag van 17.00 tot 18.15 uur

De C-groep:

  • Voor met ervaring op een MTB
  • Trainingen zijn op maandagmiddag van 17.00 tot 18.15

Alle trainingen worden begeleidt door twee trainers. Er wordt altijd gestart vanuit het clubhuis. Daarna worden de trainingen op wisselende locaties afgewerkt. 10 minuten voor aanvang van de training moet iedereen aanwezig zijn.

De clubtrainingsritten vinden ‘vast’ op dinsdag en donderdag plaats; ook kun je tijdens weekenden waarin geen WTC toertochten plaatsvinden veelal lekker met een groepje fietsen en aan je conditie werken. Rijden kan dan in verschillende groepen: sportief/competitief (A), sportief/recreatief (B) en C/D (recreatief/starters). Via de WTC Clubtrainingen appgroep krijgen de deelnemers informatie over het al dan niet doorgaan zoals bij slechte weersomstandigheden. Voor alle groepen geldt het principe: ‘samen uit samen thuis’, in het Engels ook wel een ‘no drop policy’ genoemd.

In onderstaand schema staan alle starttijden van de clubtrainingen:

De algemene coördinatie is in handen van Jaco van Vliet: “De clubtrainingen zijn beslist niet voorbehouden aan leden. De WTC Huizen juicht het toe dat ook niet-leden vrijblijvend meerijden. Mede door de coronaperiode hebben veel nieuwe, enthousiaste fietsers zich bij ons aangesloten en intussen zijn er per avond tientallen deelnemers. Fietsen in clubverband biedt je een community die je helpt je vaardigheden te verbeteren en je sportieve of recreatieve doelen te realiseren. De WTC combineert dat met plezier en ontspanning. Je kunt er nieuwe fietsmaten (m/v) ontmoeten, routes ontdekken en evenementen meemaken. Het clubhuis is om 19.00 open voor koffie e.d. In de laatste week van de maand sluiten we vaak af met een borrel; we houden immers van sportief én gezellig”, aldus Jaco van Vliet van de WTC.

Marcel Beuker en Ronald de Ruijter begeleiden de C/(D) groep: “De afgelopen jaren is het aantal deelnemers aan de trainingen sterk gegroeid, maar we merkten dat we niet de volledige aansluiting bij de starters hadden. En die willen we er juist graag bij”, aldus Marcel Beuker. “ Ook dit jaar begeleid ik daarom samen met Ronald de Ruijter weer de groep met o.a. de beginnende fietsers, aangevuld met leden die het seizoen rustig willen opbouwen. Dan houden we iedereen erbij, ieder op zijn of haar niveau; nu is echt iedereen welkom!”.

De vrouwengroep staat onder leiding van Suzanne Jacobs-Poort. Zie voor meer info onder het kopje ‘Ook interessant’: WTC vrouwen.

De DIZA groep staat onder leiding van Dietrich Bakker. Zie voor meer onder het kopje ‘Ook interessant’: DIZA.

De begeleidersgroep bekend als ‘de meesterknechten’ bestaat verder uit Richard van Rooijen, Jan-Peter Honing, Marco Grolle, Cees Vos en Berthold Schaap.

Startadres

Crailoseweg 80, Huizen

App groepen

Er is een aparte app groep voor de WTC clubtrainingen. Aanmelden kan bij o.a. Berthold Schaap (06-26578823) en Jaco van Vliet (06-29607369). In de clubtrainingen groep kan iedereen posten net zoals in de DIZA app groep, dit om ‘onderling af te stemmen’ en ‘te reageren’. Alle ‘meesterknechten’ zijn overigens beheerder dus wil je erbij laat het dan één van hen weten zodat ze je nummer kunnen toevoegen.

 Meer informatie

  • Jaco van Vliet (06-29607369) – coördinator clubtrainingen (tevens beheerder app groepen)
  • Berthold Schaap (06-26578823) – voorzitter WTC Huizen (tevens beheerder app groepen)
  • Suzanne Jacobs-Poort (06-41241089, alleen om te appen, a.u.b. niet bellen) – coördinator vrouwengroep donderdag clubtrainingen
  • Dietrich Bakker (06-28710487) – DIZA coördinator (tevens beheerder WTC DIZA app groep)

Speciaal voor trainingsdieren

Trainingsweer

Ook interessant!